Piękne okazy podziwiam u Ciebie Ewcia i tak fajnie pokazane ciemiernik śnieżno biały mój taki pól zielony ale to natura umie wzbogacić Pozdrawiam serdecznie i zostawiam kwiatucha
Fajne te Twoje skrzynie Jakie są ich wymiary? Mam jedną skrzynię na warzywka, też jest wyłożoną folią od środka. Drewno dłużej pożyje, a roślinom nie szkodzi. Wiesz, że fachowo nazywają się... kwatery? Kojarzy mi się ta nazwa z cmentarzem.
I wogóle postępu prac gratuluję!
Agastache...czekam na nią z niecierpliwością....jej piękne kłosy przyciągają roje owadów.Muszę tylko od początku wzrostu przygotować podpory...w ubiegłym roku połowę skosił wiatr...
Ciekawe czy się wysiała?
Moje forsycje kwitną na całego.. u nas 2 tygodnie szybciej wiosna.
I nieprawda, że jak sie zetnie forsycje to w przyszłym roku nie zakwitną.. moja nie chciała kwitnąć, rok temu ja obcięłam.. i kwitnie tylko na nowych przyrostach.. w tym roku ją opacholę mocno
A bzy puszczą pąki kwiatowe.. ale to bez białostocki Twardziel
Bo chłop patrzy innymi kategoriami i jak widzi sens to sie nie buntuje
Mój wymyślił gdzie posadzić liliowce.. i to był strzał w dziesiątkę .. a ja zachwycam sie jego pomysłem.. i moimi krokuskami W sadzie też będzie pięknie
Edit.. widzisz ile też mam zakoli.. dlatego dla równowagi wprowadzam proste linie
Kochane, dzięki za odwiedzinki i miłe słowa ja nadal walczę z tym bólem głowy, zastrzyki, tabletki i na razie nic nie pomaga czekam, na jeszcze jedną wizytę lekarską.
Jestem ze wszystkim do tyłu, nasionka wszystkie nie posiane i pikówka nie podoniczkowana po prostu nic mi się nie chce na dodatek silne wiatrzysko zerwało mi folię gdzie miałam wszystkie moje roślinki,
musiałam je przenieść do nie ogrzewanego tunelu.
Łukasz.. ja też nie lubię.. ale jak kupowałam pierwsze rośliny to sie pytałam czy szybko rośnie, jak szybko to kupowałam.. od głupia baba, ale wtedy forum nie było... trzeba było radzić sie tylko swojego nosa A co już wyciepałam lub padło to moje... teraz łątwiej tym co zakładają ogrody, bo maja forum
Niestety szkielet już jakiś mam i mogę tylko w tym obrębie robić rewolucje..
Krokusy w cieniu też rosną, tylko później kwitną.. i dobrze, bo dzięki temu coś jeszcze kolorem zaskakuje
Ups.. słabo widać.. za to widać, że trawnik w cieniu ledwo zipie.. ale kupiliśmy trawę do cienia.. będziemy dosiewać. I na foto teraz zauważyłam, że wierzba już ma listki..