Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 22:46, 04 kwi 2014

Basiu raz się pozbyłem nornicy, więc teraz mam nadzieję na kolejne powodzenie

Aniu talent jest potrzebny, aby potrafić złapać dobry kadr w odpowiedniej chwili, sprzęt jest po to, aby jakość zdjęcia była lepsza, ale są efekty, których zwykłą cyfrówką nie ma szans uchwycić, ja będę się teraz wspomagał techniką bo talentu to nie mam No a sprawiłem sobie lustrzanke sony model pw.

Marzenko niestety coś w tym jest bo w rzeczywistości to nawet tak ładnie nie wyglądają, muszę opanować sprzęt tak aby oddawał najwierniej barwy, w końcu mogę się szkolić w tej dziedzinie.
Zdjęcia nie są perfekcyjne, ale mimo wszytko już po nich aż wstyd kogoś do ogrodu wpuścić
Co do żurawek, niektóre już pięknie ruszyły i ogromnie cieszą oczy, częśc niestety ucierpiałą przez przymrozki, i najmniejsze listki wymroziło, więc ich piękno troszkę się opóźni.

Luki 22:47, 04 kwi 2014

Kasiu, nie mam pól w okolicy i czasem pojedyńcza sztuka się przypałęta i troszke szkód zrobi, a czasem rozwiązuje problem np z floksami, które mi przeszkadzały, ale różowiutkiej miniaturowej tawułki to mi szkoda
Luki 22:52, 04 kwi 2014

Byłem dzisiaj na szabrowaniu bylinowym w ulubionej szkółce, oferta jeszcze okrojona, ale widziałem dosłownie tysiące czekających na wysadzenie do doniczek sadzonek żurawki w tysiącach, cudny widok.

Złowiłem wielkie kępy Carexa Ice Dance za dobrą cene Wypełnianie rabaty (inżynierskiej jak to została nazwana) się zaczęło. Jutro sadzenie i dalsze rewolucje.

Zabawa z flanki na drugą flanke bardzo mi się spodobała
Kindzia 22:53, 04 kwi 2014

Ja mam same pola...w zeszłym roku mi zeżarły 5 róż...do patyczka!!! Nie mam litości.
barbara_kraj... 00:30, 05 kwi 2014

Zamawiałeś rośliny wcześniej? Powiadomili, że gotowe do odbioru?
Mnie to chyba w maju przyjdzie po rośliny jechać
Agania 19:39, 05 kwi 2014

Ale jakość rabaty zmieniła sie o 100%, te sztuki powalają............też bym kciała poznać źródło dostawy

ale widzę nie tylko buksiki, ale też fajne oświetlenie, ciekawa jestem czy już widziałeś w oświetleniu tę rabatę, i jakie będziesz miał oczy patrząc na ten oświetlony fragment ogrodu.....moje gały by teog widoku nie wytrzymały
AlKa 20:05, 05 kwi 2014

Rabata inzynierska robi wrazenie, chyba sobie kulkowanie zafunduje na tej mojej problemowej rabacie
iwonadm 21:39, 05 kwi 2014

Luki pięknie
Katkak 21:49, 05 kwi 2014

Luki napisał(a)

Matko jedyna, ale pięknie Pozdrawiam
Luki 21:50, 05 kwi 2014

Basiu nie zamaiałem roślin, kupuje tam od 4 lat i jestem takim 'stałym klientem'
Mają już sporo roślin ladnych dużych, ale wiele jeszcze nie przekorzenionych i tysiące sadzonek do wsadzenia w doniczki Super widok, ale pracy mają ogrom.

Agata ja nie wiem co wszystkim się tak te lampy podobają mają już z 10 lat i się rozlatują jedna już wyrzucona i druga też będzie eksmitowana, są teraz za wysokie i źle by wyglądała ta jedna zaraz obok szczepionej trzmieliny, którą musze gdzieś kupić Myśle, że nowe-stare przeniesione z innej rabaty oświetlenie będzie lepiej wyglądać i lepiej oświtli rabate i otoczenie
Namiary na buksiki z plantacji pw

Alka Ja znowu się dzisiaj dokulkowałem, teraz mam już 20 bukszpanów do cięcia, a jeszcze 8 dojdzie a jesienią kolejne, i dużo trawek będzie.

Dzisiaj znowu robiłem rewolucje, tak mnie plecy bolą od przesadzania krzewów, że leże bez ruchu... tak najwygodniej Jutro zapraszam na spory serial z przebiegu prac, bo dzisiaj już nie dam rady.