Po kilku moich niepowodzeniach z małymi rh, szczególnie z Scarlet Wonder, położyłam na dużej rabacie z rododendronami i azaliami deski aby nie ugniatać za bardzo podłoża podczas chodzenia po nim. Tak na wszelki wypadek. Kiedyś zdejmę je. Pomalowane są na brązowo więc wtapiają się kolor kory.
Skasowałem swoją odpowiedź bo szkoda słów na takie zachowanie ze strony sprzedającego... 140zl za to zapłaciłem i na wstępie powiedziałem że ma być pod żywopłot. Reasumując. Nie opłaca mi się zwracać bo wyliczyłem że minus benzyna (będę musiał pojechać drugi raz) odzyskam 80zl i stracę sporo czasu.takze teraz ogromna prośba do was. Ten żywopłot ma być w rogu działki nie musi być idealny. Czy odpowiednim cięciem da się i z tego go uzyskać ? Od dołu 30cm jest płyta betonowa dopiero potem siatka więc nie musi być od samego dołu idealnie zabudowany zywoplot. To jedna opcja. Druga dokupić kilka ładnych pomieszać z tymi ? Albo trzecia kupić nowe a te pod coś innego wykorzystać. Tylko pytanie pod co ... Z góry dziękuję za radę...trochę mnie zdenerwowała ta sytuacja nie powiem heh dobrze że jest to forum przynajmniej stąd wszystkie rady póki co się sprawdzaja ,
To jest to miejsce te miskanty wylatują i tan cisy chce wstawić i zrobić w miarę wąski żywopłot
Basieksp i Daszum to fakt kwiaty Bicolor ma piękne i różni się od pozostałych ogrodówek ale jest poddatna na przypalenia słoneczne jej białej obwódki kwiatu i liście też. Umnie ona rośnie od strony północno-wschodniej z przodu przed Endless Summer a i tak jest przypalana porannym słońcem.