Doczekałaś się Na fotkach wygląda super, takie połacie równiutkiej murawy, ach!
Wreszcie wiem gdzie będzie warzywnik, ale sądziłam, że przeznaczysz nań więcej miejsca. Super pomysł na zamaskowanie kastr. Zieleń już przebija, pewnie to sałata? Ogród żyje Przypomnij co rośnie za warzywnikiem, kojarzę powojniki, a widzę hortensje? A drzewko które ostało się, co to?
Widzę też rodzaj studni? Daje duże możliwości aranżacji.
Hm...jednak powierzchni trawnika nie ubyło?
Jest super
Samosiejki niegrzeczne! Szachownicy bezczelnie zazdroszczę, ile ja prób podjęłam z różnymi, no dobrze
Wszystko piękne i obiecujące, ale te dżdżownice, no dżdżownice przebijają wszystko.
Jeszcze pustynniki, moje liźnięte w większości mrozem.
A! Jeszcze ten okrąg w środku warzywnika?
Po lewej od drzewka, na tym murku aż się prosi coś z ziół przewieszających się, rozmaryn?
W prognozach ocieplenie i trochę deszczu więc szybko powinno się zazielenić. Uwielbiam w twoim ogrodzie rysunek rabat, obrzeża z kostki. Wspaniale porządkują przestrzeń, dodają elegancji.
Zauważyłam że sąsiedztwo urosło. jak nowa linia tramwajowa? Duży hałas?
Na warzywniak jest jeszcze drugie miejsce, tam już mam zasiane i posadzone krzewy owocowe, idąc tą ścieżką którą cytujesz na wysokości domu po obu stronach ścieżki.
W kastach pod włókniną sałata i szpinak, tylko za długo miałam szpinak w ciepłym domu i mi już w kwiat wybija
Za tym trójkątnym warzywnikiem są ogrodówki i za nimi powojniki, była tam też czereśnia 5 letnia, przesadziłam ją, nie wiem czy się przyjmie. Drzewko które zostało to śliwa, bardzo zmasakrowana przez sprzęt do pompy, została tylko jedna strona gałęzi, może to i dobrze bo nad przyszłymi grządkami ich nie będzie tylko nad ścieżką, może tak będę ją już cięła
Widzisz studnie , ta obudowana to zbiornik na deszczówkę, natomiast ta niska w ziemi to studnia od PC , tam schodzą się wszystkie linie zbiorcze ze studni głębinowych i dalej idą pod ścieżką do kotłowni
Ubyło trawnika, bo zabrałam go na warzywniak a poza tym trochę na wejściu zmieniłam linie rabat i mam teraz dwa miejsca do obsadzenia, a to jest największa frajda