Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Mój mały raj na ziemi :) 14:42, 11 sty 2013

Do góry
Witaj Aniu,
Twój wątek zaczynałam już kilkakrotnie czytać...ale w trakcie zawsze jakieś "coś" uniemożliwiało mi doczytanie bo w między czasie naotwierałam sobie mnóstwo innych wątków ...itd.

Więc muszę sobie kliknąc do obserwowanych...

Doszłam to tego, że sąsiadujesz z Danusią, masz PIĘknego kociaka, smaczne czereśnie, super obudowany garaż
No i widzę, że jakiś nowy projekt tworzysz...

lece czytać dalej - póki też nie mam klientów...

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:53, 11 sty 2013

Do góry
Witam Danusiu,
ja z prośbą do Ciebie ......wklej w moim wątku projekt 1 i 3 (wkleiłaś je u Netki, a idealnie pasują do tego co ja potrzebuję....link daję poniżej)..
..wczoraj na nie trafiłam i się aż ucieszyłam że mam gotowca...nawet z drzewami

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 18:59, 10 sty 2013

Do góry
Witam serdecznie w Nowym Roku,prześledziłam wątek o nowych nasadzeniach i projektach,ciekawa jestem jak Twój M?przekonałaś go,bo projekt b.ładny
Ekologiczne oświetlenie i iluminacja terenu 17:39, 10 sty 2013

Do góry
Witam
Zestanawiam się nad zaprojektowaniem kolektorów słonecznych magazynujących energię elektryczną w bateriach i wykorzystanie zebranej energi do oświetlenia ogrodu w nocy. Czy ktoś może stosował tego typu rozwiązanie i czy znany jest może jakiś system zarządzania rozdziałem energii w oświetleniu ogrodowym.
Mój mały raj na ziemi :) 14:20, 10 sty 2013

Do góry
No Anula a nie mówiłam, człowiekowi wydaje się że projekt ma jak malowany, a tu kolejny cudny ogród odwiedzi i kolejne zmiany wprowadza....
Fajnie jest teraz te płyty podłużne też mi się u Agi podobały.
A co do trawy to może jakaś rozplenica?
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 15:09, 09 sty 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
Asiu,
dziekuję za odwiedzinki u mnie !

wybacz, że Cię nie poczytam , ale w pośpiechu wpadam....
masz rację, jak się człowiek naoogląda to chce miec pięknie! i dobrze jesli Ogrodowisko może byc takim motorem napędowym to super!

a ja dzisiaj oglądam ogrody wstawione przez Myszorka i troszkę przepadłam...no nie wiem czy znów nie przerysuję swojego projektu
zobacz:
http://www.anthonypaullandscapedesign.com/gardens_portfolio.html
pozdrawiam serdecznie!

No własnie , najgorsze jest to że jak sie już wydaje że projekt wymyślony, nasadzenia przemyślane, to ktoś pokazuje takie cuda i człowiek od początku bazgroli te rabatki przestawia, zmienia rośliny...
ale jakie to jest piękne, no i to pokazuje że nasze ogrody są nasze dla nas a nie na pokaz raz zrobiony i już!!!
Mój mały raj na ziemi :) 12:03, 09 sty 2013

Do góry
Bocku, no to pomogłaś

a ja 'siem' nie mogę zdecydowac, ale chyba ten ostatni projekt ... taras będzie spory, ciurkadełko ze ścianą wodną do ogranięcia, a rośliniki poustawiam w donicach a jakbym jednak (!) zwlała beton (no nieee ja saaama....) to dosadzę coś obok, a co ! a limki już rosną i z pewnością w tym roku będzie już fajny efekt

Beatko
ja tez nie mogę się doczekac!!! a tu śnieg spadł ale jak zaplanuję to wiosną ruszam z kopyta!

Agnieszko,
jaśminowiec jest u dołu rysunku, poniżej tych kwadratowych kostek w trawce widac troszkę łuku
i zostaje !!! bo pięknie wysłania to miejsce od furtki więc mam szansę na samotnię tam

Justyna,
no tak myślę, że to fajnie wygląda (ten przeskok przez wodę) ale czy to praktyczne by było.... ?
czyli 3 wersja ! przegłosowane, zamykam posiedzenie

oj Kondziu, no mam za swoje, wiem, ale musiałam sprawdzic na papierze wszystkie opcje.... coby nie żałowac potem

pozdrawiam i dziękuję za pomoc !
zielonastrefa 17:06, 08 sty 2013

Do góry
Witaj,też masz fajny ogród podobają mi się twoje żurawki funkie nie mam ich w ogrodzie, ale już mam pomysł na nie i napewno będe je miała narazie powstaje projekt na papierze, ale to już coś
Mój mały raj na ziemi :) 15:40, 08 sty 2013

Do góry
Dzięki Aniu... za odpowiedz o drewno
Projekt super! Gratuluje talentu,no ale jak się ma taka sąsiadkę to troszkę zobowiązuje
Mój mały raj na ziemi :) 13:22, 08 sty 2013

Do góry
Fajny projekt powodzenia życze przy realizacji
Mój mały raj na ziemi :) 12:05, 08 sty 2013

Do góry
Magnolio ! dziekuję
mam nadzieję, że dobrze odczytuję Twoje intencje....
wiesz, na razie k/schodów jest beton i muszę zrobic projekt z zostawieniem go - jakbyśmy jednak nie skuwali.... a nawet jak skujemy to powinno (powinno?) byc przjeście.....
Mój mały raj na ziemi :) 11:50, 08 sty 2013

Do góry
Aniu bardzo ładne projekty.
Mam taką wątpliwość, czy nie byłoby najlepiej żeby pomieszać odrobinkę oba.
Żeby zrobić drugi projekt, ale powiększyć trochę taras o np ten pasek cisowy, albo jeszcze ciut szerzej. Wtedy kształt tarasu będzie niesymetryczny, ale optycznie nie zwęży tego miejsca. A cisy jeszcze bliżej schodów, nawiązujące kształtem bryły do kształtu źródełka- czyli szeroki, niski prostokąt z nich pod samymi schodami
Wtedy źródełko będzie 'oblane' tarasem.
nie wiem czy to ma ręce i nogi, tak z rysunków można czasem 'wtopę' zaproponować.
Ale napisałam , bo tak mi się nasuneło.
Mój mały raj na ziemi :) 11:40, 08 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Anula rewelacja!

spore te plany masz...kibicuję aby wszystko wyszło, jest pięknie, a będzie jeszcze piękniej!!

Irenko ! kibicuj i tzrymaj kciuki, bo mi to baaardzo potrzebnne !
Ciągle dumam czy ostateczny projekt jest ok.... nawet naszkicowałam nowy, z większym tarsem i bez ekranu z cisa...sama już nie wiem...
Ogród ogrodniczki 12:39, 07 sty 2013

Do góry
świetny projekt z ławeczką, och niech już wiosna idzie!
Ogrodowisko czyli największe ogrodowe ruszenie w Polsce - historia od lipca 2010 w księgach wierszem spisana 21:49, 06 sty 2013

Do góry
Zbyszku ,a czy możesz opisać ogród Ani ASc? Byłeś,widziałeś!I tak napisałeś.

Wiersz Zbyszka Gazdy:

Spotkali się tu dzisiaj miłośnicy Ogrodowiska
Aby Ani piękny ogród podziwiać z bliska
Właściciele sami to dzieło stworzyli
A pierwotny projekt w szuflady włożyli

Pięć latek już mija od jego powstania
Ania pielęgnuje go codziennie z rana.
By wypędzić chwasty ochrzcić go należy,
Więc Ogrodowisko do Rzeszowa bieży.

Danusię i Zbyszka Ania wyróżniła
I na chrzestnych właśnie Ich poprosiła.
Z zaciekawieniem ogród wszyscy zwiedzimy,
Na pamiątkę spotkania drzewko zasadzimy.

Aby Gospodarze długo ten dzień pamiętali
Uczestnicy wpisów dokonali
Tylko trawnik i co dalej? 19:38, 06 sty 2013

Do góry
Witaj
Widzę projekt w gardenpuzzle,oj ile ja ich już zrobiłam
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:35, 06 sty 2013

Do góry
Lukas napisał(a)
Witaj Sylwio chyba już pisałem,że masz piękny ogód, ale musze to napisać jeszcze raz bo dopiero teraz pooglądalem sobie na spokojnie twojego pierwszego tysiaczka i jestem zachwycony, piękny projekt i piękna realizacja
Mam jeszcze kilka pytań
co to jest za trawka na tym zdjęciu, jest bardzo efektowna(ta wysoka zielona)?

A o tych kulkach srebrnych nie wiem co napisać...super
Czy możesz zdradzić jakiej są firmy i gdzie je kupiłaś?

odpowiedziałam u Ciebie pozdrawiam
Ogród Sylwii od początku cz.II 12:54, 06 sty 2013

Do góry
Witaj Sylwio chyba już pisałem,że masz piękny ogód, ale musze to napisać jeszcze raz bo dopiero teraz pooglądalem sobie na spokojnie twojego pierwszego tysiaczka i jestem zachwycony, piękny projekt i piękna realizacja
Mam jeszcze kilka pytań
co to jest za trawka na tym zdjęciu, jest bardzo efektowna(ta wysoka zielona)?

A o tych kulkach srebrnych nie wiem co napisać...super
Czy możesz zdradzić jakiej są firmy i gdzie je kupiłaś?
Tylko trawnik i co dalej? 19:22, 05 sty 2013

Do góry
Jestem Iza z rewizytą i zszokowana działaniem kreta.. kretów chyba...
Nie masz żadnego zwierza w domu który by kreta troszkę odstraszył??

Bardzo mi się podoba projekt Leny, szczególnie ten żywopłot dzielący ogród i drzewa które widać za nim.
Będę wiosną kibicować
Mój mały raj na ziemi :) 16:07, 05 sty 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Anulka nowy projekt ... yhm ... ... ja oddaję głos na nowy projekt choć chyba nie pytałas tylko pokazałaś ... no ale to forum ... ...

Iza
, jak nie pytałam.... przecież w podtekście (ten jest zawsze, a jakże ) jest pytanie i wątpliwość a już na pewno (!) pytam co podsadzić obok tarasu - z jednej strony lawenda, a z drugiej??? ten szpaler z cisów ??? czy coś innego? trawy, kule bukszpanowe z hostami ?... za wysokie zasłoni lejącą się wodę i nie będzie widać od strony bramy - ale może to dobrze?
poradźcie ! please
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies