Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Tylko trawnik i co dalej? 15:09, 29 gru 2012

Do góry
Przyszłam się przywitać i podziwiam plany ogrodowe projekt piękny, chociaż krety niecałkiem. Ale to oznacza że dobra ziemia u Ciebie. Pozdrawiam.
Nigdy nie mów nigdy 18:22, 28 gru 2012

Do góry
No, ja też zupełnie nie wiem dlaczego

Dzisiaj był facet obmierzyć ile kostki na brukowanie nam trzeba, następny...i żadna firma nam się nie podoba. Oczekuję zrobienia wszystkiego, od A do Z. Czyli projekt, jaka kostka, kolory, materiał i robocizna. Każda z firm, która u nas była oczekuje ode mnie projektu (!), tz. nie mówią tego bezpośrednio, ale najlepiej : "pani sobie coś znajdzie". Słabi mnie to!!!! Duże firmy, niby z doświadczeniem i co? U nas też jest niemało, ok. 200 m2, to chyba im się opłaci? Nie mam siły do nich !!!!!!!!!!
Jak byo u Was? Sami szukaliście kostki i mówiliście wykonawcy jaka kostka i gdzie?
Ogród - Moje spełnione marzenie 21:32, 27 gru 2012

Do góry
Kiedy juz skończą się te wszystkie święta biorę się na poważnie za projekt ogrodu Szukam też odpowiedniego kamienia na mur oporowy dla podtrzymania skarpy Musi być duzy i ciężki abym nie musiała szalunków robic Już nie mam siły na kopanie w tej skale .Wymysliłaś coś nowego do siebie?
Kondziowy Ogród :) 19:40, 27 gru 2012

Do góry
Już jest projekt Danusia już go włożyła to jest mój prezent
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:24, 22 gru 2012

Do góry
Wesołych Świąt Zdrowych i Radosnych Dostałem projekt Buziam i tulam

Kondziowy Ogród :) 11:14, 22 gru 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Radości w te święta dla Ciebie

No napewno odebrałem projekt
Kondziowy Ogród :) 09:55, 21 gru 2012

Do góry
Dziekuje wam wszystkim przepraszam za ten wpis to nie chodzi o to ze chciał bym już teraz projekt poprostu jest mi cieżko dogadać się z moja połowa zastanawiam się nad wyjazdem na zostawieniem tego wszystkiego ja wymiekam cieszylem się z projektu od początku to było moje marzenie i się zrealizowalo Danusia mi go sprezentowala i to był mój najszczęśliwszym dzień w mym życiu ale mi to szczęście odebrał cieszylem się ze zrezygnowałem z pracy i ze znajdę nowa ale jest cieżko zmotywowało mnie żebym żucia prace a teraz co mówię ze wezmę kredyt na ta realizacje to powiedział ze przecież nie masz pracy nie rozumiem tego przecież się zgodził na ta zmianę przecież jak Danusia mówiła ze bedzie o czystej kartki to nic nie mówił ale to nie o to chodzi chodzi o to ze to ja chce nie on ja sam nie wiem co mam dalej robić nie mam nic zupełnie nic .ogrodowisko jest moim schronieniem jest tu tyle osób które mnie przyjęło takim jakim jestem nie chce z tego zrezygnować i nie chce żebyście pomyśleli ze ja tu tylko jestem dla projektu ja was wszystkich kofam i nie wyobrażam sobie życia bez was wiem jak zwykle marudze zrobiłem Wianek miałem wstawić wczoraj ale nie miałem głowy Ogrodowisko jest moim życiem z którego nauczyłem się zeczy których nigdzie bym się nie nauczył i osób które nigdzie bym nie poznał ojej co ja mam teraz począć
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:04, 21 gru 2012
Do góry
anieszka napisał(a)
Zostawiłam już wpis u Konrada, ale przyszłam jeszce do Ciebie - piękny projekt Danusiu
Wielkie uznanie
Tulisiam ciepło

j.w
Kondziowy Ogród :) 09:03, 21 gru 2012
Do góry
nie to jest jakieś kuriozum

projekt wklejony ( taki dar jak widać oszaleć ze szczęścia można )

jest cel !!! ( może nawet i zajęcie na 10 lat )

.....ale Kondzio zapomiał ze pół Polski to czyta ... i nie koniecznie dobrze te fochy odbiera
może warto by było zadbać o swoj wizerunek Kodzio?

P.S jakoś dziś się świat nie skończył jeszcze..............
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:08, 21 gru 2012

Do góry
Zostawiłam już wpis u Konrada, ale przyszłam jeszce do Ciebie - piękny projekt Danusiu
Wielkie uznanie
Tulisiam ciepło
Kondziowy Ogród :) 23:17, 20 gru 2012

Do góry
Może przejadę się do Ciebie i skopię d.... aż wyrosną bukszpany
Co ty się wygłupiasz !!!! Pomyśl że już masz teraz z górki !!!!
Masz piękny projekt od Danusi ( ja nawet na niego nie mogę sobie na razie pozwolić ) a realizację ogrodu będziesz sobie robił kawałkami, zresztą już masz mnóstwo pięknych roślin, które możesz wykorzystać !!!!!!!!
Wiele roślin możesz sam rozmnażać i też będziesz miał z nich radość !!!!
Rozumiem ,że fajnie byłoby mieć od razu piękny ogród, ale zastanów się czy miałbyś na pewno z niego tyle satysfakcji, co z ogrodu tworzonego latami ??????????
A jeśli dopadła Cię zimowa deprecha, to nie powód aby od razu znikać !!!!!
Przemyśl to jeszcze raz !!!!!!!
Kondziowy Ogród :) 22:40, 20 gru 2012

Do góry
Mieć taki projekt i jeszcze narzekać Chłopie daj sobie na wstrzymanie, bo jak się będziesz aż tak przejmować takimi rzeczami to Ci psychika siądzie. Nie powiem, że jestem Alfą i Omegą, ale swoje w życiu przeszedłem i na prawdę wiem co to znaczy mieć problemy. Jeśli chodzi o finanse to wiem, że taki ogród kosztuje majątek, ale sam sobie stawiasz takie wymagania...Coś za coś
Kondziowy Ogród :) 22:33, 20 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Cudny projekt! I do zrealizowania ! Ja nie rozumiem czemu każdy chce tu i teraz.... ogród tworzy się latami.... Konrad masz prościej niż tysiące ogrodników bo masz plan. Kasa to rzeczy drugorzędna już... Nie trzeba robić wszystkiego od razu...

Spójrz na mnie.... jestem kura domową bez grosza przy duszy, utrzymanką męża (matko ale sie "wywaliłam" ) i jakos daje radę Robie pomału ale konsekwentnie i widać jakies tam efekty - a że roslin z lupa przez pierwszy rok trzeba szukać to insza inszosć Dasz radę chłopaku!
Kondziowy Ogród :) 22:11, 20 gru 2012

Do góry
Danuś....szukaj pasa... a ja przyjadę potrzymać... i będę mocno trzymać....... ale projekt woooowwww .
Kasa.. jedni maja drudzy nie, raz sie ją ma, a raz nie..... ..... Kondzio co roku po kawałeczku zrobisz...
Publicznie powiem, że ja też w dołku siedzę i też nie wiem czy zrobię nawet przedogródek w najbliższym czasie .. co nie znaczy, że nie zrobię go wcześniej czy później.... Teraz dołek.... a po dołku są górki
Projekt jest i dzięki temu motywacja by się nie dać przeciwnościom losu...... i siedzieć w pracy po 14 godzin....... 7 dni w tygodniu, z braku czasu ani razu nie zebrałam liści jesienią.. tyle co kosiarka na środku....
I wylazę z doła choćby potop...czy koniec świata.. bo mam motywację....
A przedogródek zrobię.. też wg projektu Danusi .. tylko mi tego wiciokrzewa żal.... to raj dla sikorek zimą, a dla mnie widok podnoszący na duchu w takie dni jak teraz.... szaro-buro i ponuro ....
Kondziowy Ogród :) 21:51, 20 gru 2012

Do góry
A ja tutaj chcę napisać spokojnie tak:

Projekt, który wisi na ścianie i jest projektem naszych marzeń nie oznacza, że masz już ogród. Aby go zrobić potrzeba niestety pracy i środków. Jeszcze nawet o nich nie rozmawialiśmy, ale sądzę, że można na to jakoś uzbierać. Jeśli jesteś załamany że nie masz ogrodu już, natychmiast, to nie bądź dzieckiem. Każdy z nas wie, ile wymaga ogród.

Ja swój ogród robiłam chyba z 5 lat i wydałam masę na strzyżone rośliny, które są niestety drogie. Strzyżona kula na pniu z cisa kosztuje od 450 do 800 zł, a kilka sztuk to już robią się tysiące.

Ja się napracowałam nad projektem, zrobiłam to z całym sercem licząc na wspaniałe święta Kondzia i radość, a tutaj zgryzota. I jeszcze taki post, odwołaj go natychmiast bo pojadę i będę lać wiesz po czym

Zaraz wkleję projekt żebyśmy się cieszyli wszyscy.
Kondziowy Ogród :) 21:43, 20 gru 2012

Do góry
łomatko koniec świata czy co????? a ja wlaśnie przyszłam luknąć czy Kondzik projekt pokazywał... świat się wali.....
Igiełkowy ogródeczek 21:32, 20 gru 2012

Do góry
A jak twój domek się zwie? Ja mam Edytkę z Mg Projekt, troszkę w środku jest pozmieniany, a na zewnątrz doszedł daszek nad tarasem, ściskam
Trzcinnik - Calamagrostis 10:46, 20 gru 2012

Do góry
Witam,
chciałaby się zapytać o ekspansywność trzcinika `Karl Foerster` lub `Overdam`. Planuję je zaprojektować na rabacie w zieleni miejskiej. Obawiam się jednak, że mogą się za bardzo rozrosnąć i zagłuszyć inne gatunki. Wiadomo, w mieście nie dbają tak bardzo o nadzenia jak w prywatnym ogrodzie..
Dla przykładu załączam fotografię traw ozdobnych, które zostały nasadzone na jednym z rond w Gdańsku. Projekt zakładał, że ma być to odmiana `Karl Foerster`. Ale moze ostatecznie wykonawca posadził coś innego? Zdjęcie pochodzi mniej więcej z czerwca/lipca .

Trawa miała się znajdowac na około 0,5 metrowym pasku, ale jak widać na zdjęciu, trochę się rozrosła..
Postawić trawkę nad i... 22:09, 19 gru 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Agnieszko wiesz, że nózkami przebieramy w oczekiwaniu na serial

Zeta nie kryguj się, masz piękny ogród!!!

...na razie trwaja spotkania z brukarzami ... już trzy firmy były na "oględzinach"... no i teraz musimy się zdecydowac...brukowanie to będzie najbrudniejsza robota...

Oj tak, brukarze to traumatyczne przeżycie

....wiem cos o tym...pierwsza firma tak połozyła kostkę że teraz wszystko musimy wymienic... ale teraz nie będę żałowa niczego i zrobimy na perfect wymianę kostki na granit..... co do centymetra pod projekt...
Postawić trawkę nad i... 20:55, 19 gru 2012

Do góry
Zeta napisał(a)
Przyszłam się przywitać w Twoim wątku. Widzę że masz projekt od Danusi zazdroszczę
Ja się spóźniłam, bo chyba też bym skorzystała. Będę częstym gościem.

..ja też się spózniłam....miałam go miec już w zeszlym roku
...a jest dopiero teraz...
Twój ogród jest bardzo piękny.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies