Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Tess 20:54, 19 sty 2013

Kasiu, obserwuję i kibicuję, ale wiesz - ja wyobraźni przestrzennej nie mam ni w ząb - nie pomogę.
Buziam
KasiaWB 20:55, 19 sty 2013

kaisog1 napisał(a)
Ja bym sadziła buka... za duzo zielonego z serbem... tak mnię się wydaje

dzięki za głos jak zobaczyłam ostatnio u Gabrysi kwitnącą Paulownię, to już prawie leciałam ją kupować żeby posadzić w tym właśnie miejscu, wyglądałaby cudnie
no bo nie wiem jaka jeszcze by mogła być alternatywa oprócz buka czy serba? hm...
Zeta 20:56, 19 sty 2013

Kasia ja w Pulawach duuuużo kupowałam. To moja trasa przejazdowa od rodziców do mnie do domu...tam największy wybór bylin chyba.....i super odmiany funkii... no to jesteśmy umówione...tylko trzeba jakiegoś duuużego transporta zamówić....
Ps. Super projekt domu ...nie mogę się doczekać realizacji.. będzie pięknie już to wiem....
Juzia 20:56, 19 sty 2013

kaisog1 napisał(a)
Marzena tak mi powiedziała Szefowa jak gadałyśmy o posadzeniu buków w Kubusiowie. Podobno trza pryskać na robale..... Dlatego zdecydowałam się w końcu na graby

Dzisiaj cały dzień o bukach czytam...i wyczytałam mszyce. Na wiosnę popryskać trzeba, ale tragedii nie ma.
Ja się skuszę
Juzia 20:58, 19 sty 2013

Ten Danusiowy Riversii jest obłędny!
Madzenka 21:00, 19 sty 2013

KasiaWB napisał(a)

Ja bym sadziła buka... za duzo zielonego z serbem... tak mnię się wydaje

dzięki za głos jak zobaczyłam ostatnio u Gabrysi kwitnącą Paulownię, to już prawie leciałam ją kupować żeby posadzić w tym właśnie miejscu, wyglądałaby cudnie
no bo nie wiem jaka jeszcze by mogła być alternatywa oprócz buka czy serba? hm...

Paulownia krótko kwitnie wiosną a buk ze swoim czerwonym ubarwieniem będzie piękny przez cały sezon. Na dodatek liście na zimę zachowa.
KasiaWB 21:01, 19 sty 2013

Zeta napisał(a)
Jesss próbuję ale niewiem czy kiedykolwiek będę na bieżąco u Ciebie

U mnie jesteś cały czas na bieżąco, bo nic takiego się nie dzieje )) zawsze ta sama rabata )) a najlepiej czytać od końca ) nie wymagam od nikogo czytania całego wątku, o nie ) ja też nigdy w całości go jeszcze nie czytałam ) jest to mój dziennik zmagań od samego początku są błędy, ale i sukcesy no i plany, plany, plany i marzenia, marzenia, marzenia
Zeta 21:03, 19 sty 2013

KasiaWB napisał(a)

Jesss próbuję ale niewiem czy kiedykolwiek będę na bieżąco u Ciebie

U mnie jesteś cały czas na bieżąco, bo nic takiego się nie dzieje )) zawsze ta sama rabata )) a najlepiej czytać od końca ) nie wymagam od nikogo czytania całego wątku, o nie ) ja też nigdy w całości go jeszcze nie czytałam ) jest to mój dziennik zmagań od samego początku są błędy, ale i sukcesy no i plany, plany, plany i marzenia, marzenia, marzenia

Czekaj czekaj zima długa i ....co mnie nie cieszy Syberyjska.....dam radę....ja nie z musu tylko z ciekawości....Madżene już przeczytałam od a do z oba wątki ....damy radę i z Toba..
Madzenka 21:11, 19 sty 2013

Zeta jaka Syberia , więcej niź -13 u mnie nie było
Tfu tfu aby nie zapeszyć
KasiaWB 21:16, 19 sty 2013

Dzięki Wszystkim za odzew i wsparcie, ugrzęzłam w bukach ) znalazłam ładną inspirację w Fagus s. Atropunicea i jest jeszcze taki ciekawy Black Swan, ale za wielkie drzewo na moją działkę
Odpiszę jutro, bo znikam teraz - trochę mam papierów do napisania na poniedziałek, a siedzę tutaj
Ściskam Was mocno! Buziam!