Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:46, 05 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)
Katarzynka - witaj nowa.. każdy był tu nowy

Małgosiu - liliowce szybko rosną.. zawsze mogę ci pomóc robić busz z moich Też mi szkoda tych liliowców ..ale to była konieczność.. ścieżka za wąska na liliowce i przejścia nie było, pomijam fakt, że kosić sie też nie dało.. A poszerzyć ścieżki tym bardziej.. liliowce ładne tylko przez część sezonu, a potem było brzydko i trawa (a raczej jej brak) szpeciła cały czas.... W nowym miejscu też będzie łądnie.. i będzie ich w kupie więcej Pod brzózkę może dam rozplenicę?? Myślę co tam dać.... a może rozchodniki na brzegu??
Rabatę robiłam w 2011 roku A 2 lata później już przesadzam bo za gęsto.. połowę już wyeksmitowałam..

Pewnie masz rację Aniu, bo masz wieksze doświadczenie niż ja jesli chodzi o ogród, poza tym ogród jest tworem nieskończonym i niedoskonałym, cały czas trzeba coś w nim zmieniac...
A pod brzoza trawy i rozchodniki to bedzie bsko, jak u Zety ( to miejsce w jej ogrodzie jest boskie - akurat do zgapienia jak sie ma brzozy..)

Mój 4 arowy azyl... 21:45, 05 paź 2013

Do góry
Dzisiejszy dzień był pod znakiem słońca i... motyli! Wprost oszalały i całymi grupkami obsiadały złocień czerwonawy, który - mimo przymrozków - kwitnie w najlepsze!

Kto spostrzegawczy, to naliczy ich tu osiem!

Poidełko dla ptaków 21:37, 05 paź 2013

Do góry
Wymarzone poidełko
W kamiennym kręgu od początku 21:37, 05 paź 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Agnieszko, dobrze, że ich trochę mam, będzie na pocieszenie po przejściu przymrozków...a dzisiaj zapowiadali ciepło na przyszły tydzień
to wczorajsze zdjęcia

jeszcze proszę, kolorkowo w Twoim ogrodzie. Pozdrawiam i miłej niedzieli
Ogródek Anity 21:29, 05 paź 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Niezaprzeczalny koniec lata

Nie strasz nas tą zimą Anita.........brrr.......... chociaż trzeba przyznać że ujęcia na fotkach sliczne.... ta intensywnośc kolorów kwiatów i liści ...plus biały delikatny szron.....pieknie to pokazałaś.

U mnie tez tylko na trawie był widoczny szron no i zważył mi liście w wielu krzewach tak że teraz dyndają takie smętne lub opadają intensywnie. Mam sumaka - octowca, który pieknie sie co roku przebarwia na czerwono ale tym razem przymrozek był szybszy niż zmiana koloru liści... nie wiem czy jeszcze zmienią kolor ....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:25, 05 paź 2013

Do góry

Zmiana dekoracji na tarasie... jednoroczne poszły do kompostownika

a tatarak z jednorocznych powędrował do rabaty przy tarasie kuchennym
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:23, 05 paź 2013

Do góry
Jednoroczne i dalie usunięte, kompost rozsypany po rabatach, brzoza przyciachana (fryzjera miała), cebulowe posadzone. Słonecznie było i ciepło... Dzisiejszy dzien można uznać za udany ogrodowo

Tuje mi rudzieją od środka - i to te które lubię najbardziej (chociaż nie wiem co to za jedne przyznaję się)... Dzisiaj je wyczyściłam - zresztą czyszczę je każdej wiosny, bo po zimie zawsze są w środku suche, ale nigdy nie były takie jesienią - może to wina upału i suszy chociaż były w lecie podlewane...
Po każdym czyszczeniu takie coraz bardziej ażurowe się robią..
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:23, 05 paź 2013

Do góry
Kilka fotek
Teraz w ogrodzie jest głownie trawkowo..

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:16, 05 paź 2013

Do góry
A na dowód na to, że w lesie są grzybki fotki.
To przerobione zbiory z dnia wczorajszego

a te zebrane dzisiaj jeszcze się moczą bo to troche brudasy są

pozdrawiam wszystkich odwiedzających
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:07, 05 paź 2013

Do góry
bacowa napisał(a)

Tak wyrosła pony tails i jest cudna , chyba zbiorę kilka nasion teraz i posieję na próbę do doniczki w domu.To będzie taki test na zdolność kiełkowania nasion, bo nawet nie wiem kiedy te nasiona są dojrzałe i gotowe do zbioru.

Trawa bosko piekna - Ewo ja tez sie pisze na nasionka - jesli byłby ich nadmiar....

Popieram wniosek Uli i Karoliny o założenie wątku, podobnie jak i w przypadku ogrodu Kasi - Luizy Jakubowskiej i obu ogrodów Mariolki - Pani Przyrody żal mi ż inni tu na forum nie mają szansy oglądac tych pięknych miejsc, które my z Karolina miałysmy okazje widziec na zywo... postuluje o założenie wątków !!!
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:54, 05 paź 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
U mnie też przymroziło!
W najbliższym lub kolejnym tygodniu mus sadzić cebulowe! A ty posadziłaś już?
Ja jeszcze czekam na przesyłkę z rosarium....więc trochę roboty mam jeszcze...
Przesyłam zmrożone co nieco

Ale pięknmie ta róża wyglada z tym delikatnym szronem na płatkach...cudnie
Dzieki że wpadłas Anitko

Cebule zostawiłam sobie na nastepny tydzien, dziś odrabiałam zaległości głównie w domu - najpierw praca niestety choć to wolna sobota.... a potem zakupy, wizyta na ryneczku, mycie okien w salonie i w kuchni, pranie firanek itp "przyjemności"..
Ale zdązyłam jeaszcze skosić trawę, wyrzucić jednoroczne begonie, pelargonie angielskie i szałwie zmałatane przez przymrozki. Porobiłam tez troche zdjęć jesiennych ogrodu. Dobrze ze pogoda by la dzisiaj super więc miałam power do działania.
Ogród cioci 20:50, 05 paź 2013

Do góry
Kasiu wrzosy i wrzośce mogą się tak rozrosnąć. To są pojedyncze roślinki pamiętam jak je 10 lat temu sadzili.
Ten im w środku wymarzł i wsadzili do środka mały.
Tną je 3 razy w roku.
Moja działka. 20:25, 05 paź 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Kasia to moje zakupy.

A co to jest za trawka?
Śliczna ta żurawka - czy też żuraweczka chyba
Leśne Wzgórze 20:08, 05 paź 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)
Dla odwiedzających Życzę smacznego

Zjadłam ostatnią
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:50, 05 paź 2013

Do góry
Za to posadziłam prawie wszystkie cebule..
Wykopaliśmy choinkę.. ale do przeniesienia zawołałam sąsiada.. wydarliśmy irgi... , wiciokrzewa... i mam jeden sajgon pod domem...

Operacja wydzierania choinki... wielka jest i szkoda mi ja wyrzucić.. wyciągaliśmy lebiodką...

Moja działka. 19:47, 05 paź 2013

Do góry
Kasia to moje zakupy.

Kostka granitowa 19:45, 05 paź 2013

Do góry
To i ja wrzucę naszą kosteczkę Suchy beton pod obrzerza,
poza tym kilka warstw podsypek/piasku a między kostką bazalt.

Pokażę nasz ogród 19:44, 05 paź 2013

Do góry
asica napisał(a)
Trawa zasiana w miejscach po płytach, ale poranne przymrozki hamują kiełkowanie nasion.

Asiu, jaki to miskant na drugim zdjęciu?
Moja działka. 19:43, 05 paź 2013

Do góry

A miało być tak pięknie.... 19:40, 05 paź 2013

Do góry
Rench napisał(a)
W trakcie prac z nowymi roślinkami

no, no...super to wygląda
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies