Warzywnik, wszystko dorodne oprócz buraczków, ale i u mnie w tym roku nie dopisały pomidorki bardzo smaczne mieliśmy okazję próbować tu widać, że wszystko oprócz buraczków dorodne Na tym zdjęciu Kubusiowo z wysokości warzywniaka piękne rabaty kwiatowe pielęgnowane przez Gosię
Ja , Ewelinka i Mariusz przyjechaliśmy jako pierwsi, za nami przyjechał Kondzio z Andrzejem, wszystko czekało na gości, dom, jezioro i ogród no nareszcie pierwsi goście, a gdzie reszta martwi sie Paweł, nie martw sie mówi Ewelinka, zobacz już jest Kondzio z Andrzejem Kubusiowe jezioro czeka na kąpiel Kondzia z kaczuszką tymczasem Paweł oprowadza pierwszych gości a Gosia chwali się pięknym warzywnikiem
Pozbyłam się dzisiaj nieproszonych gości z ogrodu
Ta z pozoru niewinnie wyglądające gąsieniczki - Arge berberidis obnażacz kwaśnicówka
w ilości sztuk około 40stu
tak oto załatwiły mi berberysa
zajęło im to zaledwie kilka dni
dla porównania ten zjedzony i rosnące obok jeszcze nie zjedzone.
Ponieważ gąsieniczki są nienasycone i jedzą w tempie zastraszającym, nie mając żadnych środków chemicznych wyzbierałam je ręcznie i jeszcze jutro zrobię inspekcję - to może jeszcze znajdę jakieś niedobitki.
Ogrodowa z sadzonek zielnych z czerwca widać juz jak rośnie
Ciekawe czy przyjmie się też z sadzonek zdrewniałych, z uśpionych pączków wypuszcza niby coś, ale czy puści korzenie?