Musiałam znależć Mam jeszcze małe drzewko , bardzo małe i ciągle mi zarasta.Kiedyś będzie duże więc pomyślałam, że powoli będę mu dokładała
No i układy z hortensjami. Teraz przy swoich nic nie robię bo będą zmiany- przenoszę ogromne hosty które rosną koło nich i szukam inspiracji
Moje hortensje własnoręcznie "wyprodukowane" rok temu wiosną z patyków
Z tych już jak pisałam chciałam zrobić na nóżce i dalej będę je podcinać od dołu
te zostawiłam normalnie
a to już starsze.W tym roku mało się nimi zajmowałam, nie zasilałam jak rok temu.Teraz też poza podlewaniem nic nie robię bo będą zmiany
Okrywowe w towarzystwie żurawek...Aniu asc te na drugiej fotce żurawki to od Ciebie....ciut urosły, a nawet więcej niz ciut
i tylko nie wiem dlaczego się nie chcą obrócić te zdjęcia
Oj te angielskie rabaty, piękne, trzeba sadzić, a w praniu może coś wyjdzie. Dzięki za link, czytam ten temat .
Cieszy mnie, że lotos szaleje. Na zimę zostaną Ci ozdobne solniczki, suszą się same na pędach, trzeba je zerwać jak całkowicie zbrązowieją.
Dzidka pokazała czyjś ogród --prawdziwe królestwo liliowców, co nie znaczy że u Ciebie nie jest równorzędne królestwo. Pozdrówka.
Bylem, widziałem , piękne miejsce. Bardzo lubię Cantedeskie, a tam prezentowana w takich barwach , o liliowcach, a raczej ich łanach już nie wspomnę.
Jesienna rabatka czeka na swój sezonowy debiut.
Arundo 'Aureovariegata' ostro przemarza zimą, po czym odbija od najniżej położonych pączków. Na zimę pędy zakopcowałem torfem.
Duma ogrodowiska i moje oczko w głowie, bo to prezent od Ani asc.
Hortka 'Limelight'