Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 16:31, 09 sty 2020

Do góry
Kup w komisie meblowym używany za 200 zł i przemordujesz się rok, a w tym czasie znajdziesz. Ja na starociach kupiłam tymczasowy stół z krzesłami...za 500 zł i tak się spodobał, że już 20 lat go mamy
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:50, 09 sty 2020

Do góry
Kokesz napisał(a)

O rany...tu dopiero widać jaki macie teren...końca nie widać

Ciski malutkie ale jak je podtuczysz to w mig urosna

To tylko druga połowa. Z przodu jest pierwsza połowa Na całości drugiej połowy - posiane żyto ozime. Ciski będą miały dobrze. Będę dbała.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:48, 09 sty 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Tyle sadzonek w jeden dzień posadzonych, podziwiam. Wyszło 1000 na jedną osobę a dzień krótki

Szkoda tylko tej nieudanej partii w doniczkach. Reklamowałaś? To sprawka firmy przewozowej?

To wina producenta. Przed wysłaniem nie miał realnie tych 250 szt w p9, bo powinny być przekorzenione, więc wziął z tych małych, tych samych, wsadził do doniczek w luźną ziemię i spakował kartonem i streczem, wilgotne były, wszystko się rozpadło i posypało. Jeden wielki mętlik. Jedna paczka była rozerwana a licząc doniczki było około 200, a powinno być 250. Czyli doniczek nikt nie ukradł, może wyjęli kilka roślin, ale brakowało tak, czy tak.

Całą sytuację zamierzam opisać jako moje uwagi i zobaczę co odpisze producent. Nie opłaca się zamawiać naraz takich ilości, bo nie ma żadnej kontroli. Jak policzyć przy kurierze 2250 szt? 4 godziny murowane.
Pszczelarnia 04:52, 09 sty 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tutaj akurat to te donice pasują moim zdaniem jak "piernik do wiatraka", dom rustykalny, cegła, ławka angielska, a donice na wskroś nowoczesne na tym się nie wzoruj w żadnym wypadku

Zgadzam się, mnie tam pasują właśnie niższe, przycupnięte, może nawet owalne bańki, i po jednej dużej z każdej strony a w nich hortensje ogrodowe
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:44, 08 sty 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Miło się patrzy gdy już towar rośnie. Wieczorem popadało.

O rany...tu dopiero widać jaki macie teren...końca nie widać

Ciski malutkie ale jak je podtuczysz to w mig urosna
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:05, 08 sty 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie przekorzenione sadzonki i raz dwa posadzone Niech rosną, ja sadziłam poprzednimi laty świerki końcem grudnia i rosną jak ta lala

O! I to jest dobra wiadomość.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:05, 08 sty 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Piękne cisowe poletko
będę potrzebowała kilku sztuk ..więc może kupie u Ciebie Danusiu

A pewnie Zamierzamy częściej otwierać ogród, szykujemy się do tego Zmieniamy na froncie wszystko
Ania -Spełnione marzenie 22:53, 08 sty 2020

Do góry
W zasadzie nie znam osoby, która by nie zaczynała od aksamitek, są obecnie fajne odmiany, ciekawe barwy i poza tym są dobre dla ogrodu i warzywnika. Poszukaj nasion ciekawych. Jeszcze kosmosy albo cynie.
Podwórkowa rehabilitacja 20:29, 08 sty 2020

Do góry
Świetnie wygląda jemioła z trawami NO super.
A te ostróżeczki cukiereczek
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:05, 08 sty 2020

Do góry
Miło się patrzy gdy już towar rośnie. Wieczorem popadało.

A Witek kopie jakieś rowy koparką

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:03, 08 sty 2020

Do góry

Te w doniczkach to wielka pomyłka, wszystko się wysypało. Płaciłam za ziemię i za doniczki, w doniczkach to samo co tańsze na paletkach. Masakra

Wcześniejsze uprawy przeniesione

Sadzonki były tak małe i tak przerośnięte, moim zdaniem za bardzo. Wybrałam największe, niektóre miały 1 cm

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:01, 08 sty 2020

Do góry
Ja po prostu nie mam innego wyjścia. Pole zaorane, trafiłam cisy, przyszły więc sadzić tylko, co prawda z przesyłką jak zwykle kłopoty, przy tej ilości wszystko rozbebeszone, brakuje itd.
Dzisiaj w dwie osoby wsadziliśmy wszystko

Sznurki, sadzone co 30 cm. Rządki co 60 cm. Będzie towar na żywopłoty, albo i na topiary.

Pszczelarnia 19:34, 08 sty 2020

Do góry
Widziałam wielką kulę z choiny kanadyjskiej, wspaniały kolor i struktura. I cena ogromna.
Gardenarium wyświetlanie zdjęć 19:32, 08 sty 2020

Do góry
A ogród użytkowy jest tutaj pod koniec wątku, bo to jest druga część ogrodu z lustrem. Jest cała relacja z jego budowy.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem
Jak robić eko zakupy 19:26, 08 sty 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Mam identyczne odczucia co do tych programów, ta moda przyszła z zachodu gdzie pokazują jak remontują domy by je potem sprzedać, ale najpierw wszystko co zastaną niszczą. Tylko jeden z programów pokazuje rodzinę remontującą domy ale zawsze gdy jest coś do odzysku zabierają do swojego magazynu by potem gdzieś wykorzystać

Ooo i to samo mam. Uwielbiam ich najbardziej, mają skład starych drzwi, drewna itd. To mi się podoba. I projekty są świetne. Ale trochę ten rudy poczochrany też rozwala.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 19:22, 08 sty 2020

Do góry
Kiedyś ktoś powiedział, że szklany stół jest niezdrowy dla rąk, stawów, zimny i że szkodzi. Nie żebym odradzała, bo świetny, ale popytaj, poczytaj czy ma szkło wpływ jeśli stale będziesz miała z nim kontakt. Drewno jest ciepłe i zdrowe.

Ja ostatnio kupowałam drzwi neogotyckie stare, zgłoszono je na jakąś giełdę prywatna co kierowcy jadący w danym kierunku chwytają zlecenie i przewożą. Kosztowało mnie 250 zł. Ale nie wiem jak tej giełdy szukać.
Pszczelarnia 12:49, 08 sty 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tutaj akurat to te donice pasują moim zdaniem jak "piernik do wiatraka", dom rustykalny, cegła, ławka angielska, a donice na wskroś nowoczesne na tym się nie wzoruj w żadnym wypadku

Danusiu, u mnie nie ma ani cegły (jest granit szary) ani ławki angielskiej (drewnianej) przy domu (jest jasno szara z metalu).

A kolor fasady (jasno-morelowy róż) nie pasuje mi do donic tradycyjnych terakotowych.

Ale przymierzę te wysokie, co mam.

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:51, 08 sty 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
My dzisiaj robimy prace ziemne...zapowiadają ciepło, może koparka się nie zakopie

No i czekam na 2 tys. sadzonek cisów, będę sadzić...

Dziękuję że zajrzałaś do mnie .A wiesz że był u mnie facet który robi ogrody /a był po deski u Syna/i mówił ze jak jest ziemia nie zamarznięta to można większe rośliny przesadzać ale ja się boję .Mam do przesadzenia rododendrony i to duże ---będę czekać bliżej wiosny Pozdrawiam cieplutko
Jak robić eko zakupy 08:35, 08 sty 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ostatnio wkurzyłam się na Szelągowską i nie tylko, na wszystkich projektantów robiących metamorfozy mieszkań, domów itp.

Zauważcie, z jakim uwielbieniem biorą młot w ręce i jak walą w umywalkę, ścianę, szafę, meble kuchenne itp.... a przecież to mogą być towary przez kogoś wykorzystane, wystawione na śmietnik, ktoś weźmie i sobie zrobi łazienkę, czy cokolwiek. Meble, sprzęty domowe, wystawić na śmietnik i zanim zabierze je śmieciarka- znajdą nowe życie.

A tutaj telewizja, niby trąbi o ekologii, a dziecku w wieku 10 lat, Pan Projektant daje młotek i każe walić w ścianę albo kuchnię. To mnie obecnie wpędza w depresję i smutek wielki. Dziecko trzeba wychować z duchem czasu, jak ono ma wiedzieć, skoro taki ma przykład.

Inna telewizja remontuje dom ludziom pokrzywdzonym przez los, którzy mieszkają w trudnych, spartańskich warunkach...bo nie mają za co polepszyć ich...i tu jest paradoks.

Mam identyczne odczucia co do tych programów, ta moda przyszła z zachodu gdzie pokazują jak remontują domy by je potem sprzedać, ale najpierw wszystko co zastaną niszczą. Tylko jeden z programów pokazuje rodzinę remontującą domy ale zawsze gdy jest coś do odzysku zabierają do swojego magazynu by potem gdzieś wykorzystać
Jak robić eko zakupy 08:17, 08 sty 2020

Do góry
Ostatnio wkurzyłam się na Szelągowską i nie tylko, na wszystkich projektantów robiących metamorfozy mieszkań, domów itp.

Zauważcie, z jaki uwielbieniem biorą młot w ręce i jak walą w umywalkę, ścianę, szafę, meble kuchenne itp.... a przecież to mogą być towary przez kogoś wykorzystane, wystawione na śmietnik, ktoś weźmie i sobie zrobi łazienkę, czy cokolwiek. Meble, sprzęty domowe, wystawić na śmietnik i zanim zabierze je śmieciarka- znajdą nowe życie.

A tutaj telewizja, niby trąbi o ekologii, a dziecku w wieku 10 lat, Pan Projektant daje młotek i każe walić w ścianę albo kuchnię. To mnie obecnie wpędza w depresję i smutek wielki. Dziecko trzeba wychować z duchem czasu, jak ono ma wiedzieć, skoro taki ma przykład.

Inna telewizja remontuje dom ludziom pokrzywdzonym przez los, którzy mieszkają w trudnych, spartańskich warunkach...bo nie mają za co polepszyć ich...i tu jest paradoks.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies