Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje zmagania ogrodowe 22:32, 03 lip 2013

Do góry
Podczas pobytu nad morzem dostaliśmy tel, że przeszła burza z gradobiciem, wysłałam rodziców, aby sprawdzili co zostało zniszczone, po chwili zadzwonił nasz sąsiad, że poderwało trampolinę i wylądowała w warzywach. Tata pomógł przy jej stawianiu, zauważyli pobitą szybę w szklarni i trochę gałązek, ale za długo nie chodzili, bo wciąż padał deszcz. Wieczorem jak wróciliśmy było już ciemno, więc wydawało mi się, że faktycznie nie jest źle. Rano zmieniłam zdanie. 90% host ma poszarpane liście, 60 % żurawek to samo, ale one za miesiąc odbiją, hosty będą ładne dopiero za rok, gałązek faktycznie trochę połamało, na szczęście nic nie wyrwało, bo u moich wyrwało octowca (w sumie nawet dobrze, bo tylko jesienią ładnie wyglądało).
SC

położyło horti

lilak
Ogród... reni 22:31, 03 lip 2013

Do góry
kwitną panienki

i kawałek wiejskiego

udało mi się zrobić fotkę żabce, która zamieszkała w oczku

ogrodoweimpresjejolki 22:29, 03 lip 2013

Do góry
zuza12 napisał(a)
Przed snem jeszcze muszę do Joli zajrzeć. I proszę co widzę - dama siedzi a M pracuje.
Pozdrawiam Jolu i chwalę M za piękne nasadzenia pod Twoim czujnym okiem.

ogrodoweimpresjejolki 22:26, 03 lip 2013

Do góry
AniaK napisał(a)
Brawo Jolu, to nie tak długo trzeba czekać, może też spróbuję

Fajny taki eksperyment.

W torebce nasionek było 10 szt. Wzeszło 7, do pikowania nadawało się 5, a do gruntu w końcu mogłam wsadzić 3 Dwa rosną, ale ten co pokazałam dostał chyba lepsze miejsce Będzie się pętał wśród róż

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 22:24, 03 lip 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)
brunera posadzona w ubiegłym roku w ilości 3 szt. utworzyła już jedną kępę. W tym roku chyba ją rozsadzę

Na brunerę też mam chęć Twoja to Jack Frost czy inna?
Miałam bluszcze zarówno zielone jak i dwubarwne, niestety albo zzieleniały albo wymarzły bo trakcie dzisiejszego spaceru po ogrodzie nie znalazłam ani jednego listka kremowo zielonego
Bajkowy ogród Weroniki 22:22, 03 lip 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)
Marzyły mi się róże pnące na takiej tralce nad przejściem, ale chwilowo te plany muszę odłożyć. Przepiękne są te białe Elfe i Chopiny na tle drewna i tynku. Bajecznie.
Weroniko podglądam wszędzie jak firletka komponuje się z różnymi roślinami, mogłabyś pstryknąć jej jeszcze jakieś zdjęcie z oddali?

Witaj Mathildis. Tak na prędce, firletka. Twarzowo z goździkami brodatymi.
Nie pstrykałam dzisiaj, bo późno zobaczyłam Twój wpis, ale znalazłam w pstrykniętych wcześniej.
Mam je zwykle w tym miejscu, same się sieją. W innych miejscach wyrywam.

Mój kawałek raju II 22:20, 03 lip 2013

Do góry
Wklejam tych kilka zdjęć, które zrobiliśmy przed deszczem

mój Karolek to prawdziwy koszmarny Karolek w nowych miejscach, Ania może potwierdzić, że nie daje spokojnie porozmawiać

przypomnij mi nazwę tej dużej hosty

Wczoraj wieczorem wydawało się, że ogród nie wygląda źle, dziś okazało się, że tragicznie, wklejam u siebie zdjęcia.

Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 22:20, 03 lip 2013

Do góry
Wczoraj udaliśmy się nad morze i do Ani Monte, burza złapała nas i tu i tu, Karolek nie współpracował, kopałyśmy roślinki w deszczu, ale było bardzo miło, jak zawsze zresztą

mój Karolek to prawdziwy koszmarny Karolek w nowych miejscach, Ania może potwierdzić, że nie daje spokojnie porozmawiać

ogrodoweimpresjejolki 22:18, 03 lip 2013

Do góry
Hip hip hura, hip hip hura

Po dwóch latach od wysiania nasionek zakwitł mi powojnik mandżurski Z wrażenia zapomniałam powąchać ...

ogrodoweimpresjejolki 22:14, 03 lip 2013

Do góry
Natalio, wszystkie moje hosty są NN, więc nie pomogę Dziękuję, że tyle uwagi poświęciłaś mojemu wątkowi

Moja lawenda nie z nasion, tylko sadzonki robiłam

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 22:11, 03 lip 2013

Do góry
Pokażę Wam jak decoupage zmienił moją kuchnię. Zdjęcia nie są najlepszej jakości, wiec wybaczcie. Zamarzyły mi się kiedyś zamiast kafelków, szyby kolorowe. I wtedy zaczął sie koszmar. Najpierw z ciągłym czyszczeniem tego cuda, a potem nieopatrznie przesunęła sie patelnia na kuchence i dotykała szyby. Usłyszałam tylko trzask i szyba się potrzaskała. Nie miałam pomysłu na zamianę szyby na inną opcję, więc póki co zrobiłam tak:

Na razie położyłam trzy warstwy lakieru, musze jeszcze to dokończyć.
A to zrobiłam w przerwie, jak szyba schła. Jeszcze nie polakierowane.

Ogród... reni 22:11, 03 lip 2013

Do góry
i takie tam...

czosnki przekwitły

liliowce

floksy
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:11, 03 lip 2013

Do góry
Ania mam z 2012

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:07, 03 lip 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziś pobyt mój w ogrodzie okraszony był nie lada towarzystwem.Odwiedziła mnie Karolinka z ,,Trzech jabłoni"
Wpadła na chwilę,a nie mogłyśmy się nagadać, mam nadzieję, że to nie ostatni raz.

Z miejsca zacienionego miałyśmy takie widoki na ogródek Hanusi:

Na tym gadaniu minęły nam 4 godziny!
miejsce piękne zazdroszczę i na pewno mało czasu ja jak spotykam się z Alinką to zawsze mało czasu nigdy nam się buzia nie zamyka i czuje nie dosyt hi hi hi
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:05, 03 lip 2013

Do góry
butterfly napisał(a)

I widok na całość

To ostatnie pole z doniczek to też Max frei

lawendy zabraknie raptem 5 szt - ale już widze że będzie mi się podobac - te łany fioletu na tle szarego muru.... mhhhh....

Ale pole doniczkowe u ciebie...!

A lawenda super. Kawała roboty odwalone
Ogród... reni 22:05, 03 lip 2013

Do góry
U mnie nadchodzi burza, błyska się i grzmi okrutnie...

a w ogrodzie robi się kolorowo

MALWY

Ukochany ogród ;) 22:04, 03 lip 2013

Do góry
dtjj napisał(a)

cudowna lilia i firletki zasługują by pojawić się jeszcze na kolejnej stronie

heh spodobały mi się firletki i dziś wszędzie podglądam z jakimi roslinami można je zestawić

A ta begonia ma jakąś dokładniejszą nazwę? Jest cuuuudowna.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:03, 03 lip 2013

Do góry
Dziś pobyt mój w ogrodzie okraszony był nie lada towarzystwem.Odwiedziła mnie Karolinka z ,,Trzech jabłoni"
Wpadła na chwilę,a nie mogłyśmy się nagadać, mam nadzieję, że to nie ostatni raz.

Z miejsca zacienionego miałyśmy takie widoki na ogródek Hanusi:

Na tym gadaniu minęły nam 4 godziny!
Ogród wokół Jaskółki 22:01, 03 lip 2013

Do góry

Ogród , działka mojej sąsiadeczki to ta co pracuje
Grembosiowo 22:00, 03 lip 2013

Do góry
Zaczątki grilla.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies