Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Sylwii od początku cz.II 20:46, 28 cze 2013

Do góry

Rozpoznawanie chorób i szkodników 20:46, 28 cze 2013

Do góry
Witam. Bardzo proszę o pomoc w zidentyfikowaniu przyczyn tak marnie wyglądających roślin
Wszystkie rośliny to młode sadzonki wkopane w tym roku wczesną wiosną w glebie kwaśnej. Zakupione wszystkie w sprawdzonej szkółce.

Najgorzej wyglądający to dereń jadalny. Nie mam już pomysłu co mu dolega był oprysk na grzyby GWARANT, pędraki DECIS ,mszyce i mącznika DURSBAN 480 EC oraz nawożony YARA VILLA i nic.........błagam o pomoc!

Druga roślina rokitnik żeński i liście wyglądające jakby spaliło je słońce, ale ta roślina uwielbia słońce! Dodam, że męski jest idealny a rośnie obok. Także były stosowane opryski i nawozy jak przy derenie.

Trzecia roślina pigwowiec. Rósł ślicznie i nawet zakwitł, a jakiś miesiąc temu buumm masakra.

No i czas na hortensje tydzień temu zauważyłam żółknięcie liści

Z góry bardzooo dziękuję za pomoc!!!!
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:44, 28 cze 2013

Do góry

Ogród Sylwii od początku cz.II 20:43, 28 cze 2013

Do góry

Ogród Sylwii od początku cz.II 20:41, 28 cze 2013

Do góry
i trochę innych fotek

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:39, 28 cze 2013
Do góry
Margarete napisał(a)
Szkoda że nie mogę przesłac i pokazać zapachów, każda z typów macierzanek pachnie inaczej, jedne bardziej słodko inna tak lekko cytrusowo ale wsystkie razem pachną cudnie , szczególnie w słońcu jak otworzę okno do sypialni albo jak wejdę na rabatę i poczochram je troche rękoma

Mam kilka odmian macierzanki, które róznia sie nie tylko kolorem kwiatów : ciemny fiolet, jasny fiolet, białe ale i kształtem i kolorem lisci oraz wysokoscią samych roslin. Oto mój taki trochę "macierzankowy bałagan"

Niesamowicie wyglądają tutaj macierzanki ,rabata zachwyca wręcz,inne zakątki u Ciebie też urocze
Pozdrawiam
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:39, 28 cze 2013

Do góry
malkul napisał(a)
syla pokaż połacie swojej runianki

proszę bardzo .... świeżusie z ostatniej chwili zdjęcia

Znowu na wsi 20:37, 28 cze 2013

Do góry
Jolu,próbowałam dziś zrobić zdjęcie róży -matce,co ode mnie masz. Nie ma ostrości, ale to przy bloku, i nie bardzo mogłam tam pstrykać,żeby w dziób nie dostać.Wysoka 1,20m

Widać,że rośnie jak chce, i nikt się nie przejmuje trawkami pod nią. Dołem sam podagrycznik.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:34, 28 cze 2013

Do góry
Piękne zdjecia i zdziwisz sie ale bardziej od wróbelków mnie motylek na lawendowym tle zachwycił , śliczości. A z dwóch zdjec elemelków zrobiłam Ci gifa.

Rododendronowy ogród II. 20:31, 28 cze 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Bogdziu witam w piątkowe południe miłego wypoczynku życzę

Aniu ja zycze miłej soboty i niedzieli bo piątek własnie się kończy i żeby troche cieplej było .Czy u Ciebie kwitnie już kosmos?Pozdrawiam
Hortensja pnąca - Hydrangea petiolaris 20:30, 28 cze 2013

Do góry
Moja hortensja pnąca 3-ci rok pnie się bez podpórek. Trzyma się betonu mocno i ładnie go maskuje.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:30, 28 cze 2013

Do góry
Halinko, w zasadzie sama się dziwię,ale ze 20szt już chyba by się uzbierało.Na razie jeszcze chaotycznie rosną, ale zarys różanki już mam..
Tak będzie wyglądała moja różowa róża, com się nią z Jolą-Joku dzieliła.1,2m wysoka.
Drzewulcowo 20:12, 28 cze 2013

Do góry
Debra dziękuję za miłe słowa

Skalniak i krzewiasta rabata przed nim - lata 2011 - 2012.

Na skalniaku między innymi: rozchodnik okazały, smagliczka skalna, żagwin, rogownica, floks szydlasty, rozchodnik kaukaski, sosna pinus mugo, dąbrówka rozłogowa, lawenda, orlik aquilegia, zawciąg nadmorski.

Na rabacie przed skalniakiem moje ukochane azalie, hosty z własnego podziału, trzmielina, krzewuszka, strzyżony w kulę cis i bukszpan z własnej szkółki i za skalniakiem 3 jałowce skyrocket.
Ogród z łezką 20:11, 28 cze 2013

Do góry
Roślinki czekają

a na ogrodzie tak

łezka jest cała pod wodą, kamyczki w wodzie (chyba nie widać tego na zdjęciu), lilie, floksy,tawułki, trawy...wszystko jest w wodzie, ździebełka trawki tylko wystają...

Nie mam słów...a jeszcze ma padać kilka dni...
Ogród z łezką 20:06, 28 cze 2013

Do góry
Już Wam pokazuję. Ta kostka na pierwszym planie cała pod wodą jest, potem w okolicach blokady bramy (takie dwa cycuszki z kostki wystają) sucho i rzeka...nie wiem, czy to widać... Sąsiad teren równał, trawę siał. I tak równał, że z jego działki wszystko leci na moją drogę i pod bramą kostką spływa na róże...Jak przyjechaliśmy...rwąca rzeka. To była godzina 14,00...

i dlatego koło róż tak wygląda

eMuś prowizorkę zrobił, ale egzamin zdaje, na róże już nie płynie

Ogród u stóp klasztoru 20:00, 28 cze 2013

Do góry
alinak napisał(a)
.

Czy to kobieta która wysłała mi czerwoną paczuszkę?
Śliczne obie
A tatry kocham ślepo.
Może niedoskonały ale..... 19:49, 28 cze 2013
Do góry
Michalina napisał(a)

trudno mnie nazwać specem- popełniam błędy a jak coś nie wiem to posiłkuję się internetem.Dla mnie to takie żywe słowo. Fioletowa to pewnie Maizner Fastnacht- też miałam i już nie mam To, że Ci padła to nie Twoja wina tylko szlachetne tak mają.Trochę mrozu i po nich. Ja mówię, że szlachcianki na suchoty padają.Różowa to tylko Bonica- kwitnie cały sezon, moje nieokrywane przeżyły [ale nie będę więcej eksperymentować]. To bardzo dobra róża dla początkujących ponieważ jej witalność cieszy i zachęca do dalszych zakupów. Z tym, że kup więcej dla lepszego widoku. W tym szpalerze mam 5 albo 6 krzaczków

niestety zakryły wszystkie żurawki ale można np.3 szt posadzić w trójkącie a obok to co napisałaś.
Bardzo lubię tą różę

Pienne- no cóż. Miałam dwie, okrywałam je zgodnie ze sztuką czyli agrowłókniną okręcałam , nawet miejsce szczepienia owijałam specjalnie żeby nie przemarzło i po pierwsze zimie było jako tako a po drugiej wykopałam bo było po nich. I to mnie skutecznie zniechęciło. Miałam jeszcze w donicach 2 Cindrelle z Lidla. Ładnie wyglądały i nawet zimą je przechowałam w piwnicy ,kwitły ale musiałam wyjechać .U mnie wszędzie słońce moi panowie zajęci zapomnieli o nich i uschła.Tak skończyłam przygodę z piennymi.
Uffff, ale gaduła jestem. Ujmę to tak - ja z piennymi dałabym sobie spokój chyba ,że w donicy i odpowiednie warunki do przechowania.
Ale zgodnie z reklamą "ty tu rządzisz" ?

Dziękuję za odpowiedź.Patrzę przez okno na ten skrawek i pewnie zrezygnuję z piennych,pisałaś o Bonice,miałam ją właśnie pienną,skoro są takie przemarzające nawet po zabezpieczeniu,właściwie to wymarzły mi wszystkie,no nic - będzie miejsce na inne roślinki
Miłego dnia życzę
A rojniki w klatkach super,u mnie też rosną gdzie się da
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 19:36, 28 cze 2013

Do góry
Ciągle pada....ale ............za to wakacje już są

Pszczelarnia 19:34, 28 cze 2013

Do góry
mira napisał(a)

Świetne ujęcie.Soczyście
Pszczelarnia 19:24, 28 cze 2013

Do góry
a ja się nie dziwię Ewie, że cicho na wątku - obsadzić nowe donice, powsadzać zakupy angielskie

obejrzeć zdjęcia i ogród i marzyć dalej, dalej

Ewo pozdrawiam i cieszę się że było nam dane spędzić wspólnie te rajskie chwile

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies