Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z zegarem 15:44, 26 sie 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
I kilka (No dobrze, więcej niż kilka, ale inaczej się nie da ) fotek

Jeszcze tylko szczególiki typu kanciki i będę zadowolona w 100%. Teraz jestem w 99,9 .

Piękne te róże
Ogród w dolinie 15:37, 26 sie 2022

Do góry
Roocika napisał(a)
Ogonki dla zainteresowanych

Jakie cudne! A ten beżowy jaki ciekawy, zrób proszę przy okazji portreciki każdemu
zobacz zdjęcia dwóch fotografek:

http://www.sierobi.pl/2014/03/te-zdjecia-sprawia-ze-pokochasz-szczury.html

Ogród Ci się fajnie zagęścił, trawy irokezy
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:13, 26 sie 2022

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

nie szukaj -dzisiejsza
limki nie dosięgam (a mam 190) drugą NN jak stanę na palcach

Ta ogrodówka robi naprawdę wrażenie to jest You &Me Romance?
Ogród w Klein Kottorz 15:07, 26 sie 2022

Do góry
daszum napisał(a)

Pięknie to wygląda
Ptasi gaj 15:02, 26 sie 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Widzisz ty dałaś odstępy między tymi trawami moje nie dosyć, że posadzone w ziemi kompostowej to jeszcze dałam mniejsze odstępy. Sądziłam małe kępy teraz zrobiły się ogromne i wiosna mus rozsadzić.

Cheju piękne w ciągu całego sezonu. Też mam posadzone przy astrach.

Na ostatniej focie masz piękna kępę werbeny.

Te twoje trzcinniki Calamagr.... Maja różowy kłos, moje mają zielono srebrne

Dałam odstępy, bo tam mają rosnąć irysy i białe jeżówki, szałwie i nie wiem co jeszcze
Brachytrichy dorastają liśćmi do 60 cm wysokości, więc jak chce się coś z nimi posadzić, trzeba im dać przestrzeń.
Moje trzcinniki mają takie kłosy jak twoje. To słońce je ciut zaróżowiło. Poza tym jeszcze się nie otworzyły do końca.

U mnie 'Cheju-Do' i palczatki rosną trochę w kupie teraz, bo zrobiłam za małą górkę dla sucholubnych. Górka ma na dnie glinę z wykopu pod zbiornik retencyjny, a wyżej rodzimą glebę wymieszaną kompostową i piaskiem. Piasku połowa. Będę ją powiększać 2-krotnie.
Mam jeszcze kilka fajnych sucholubnych do posadzenia więc też dla nich miejsce potrzebne. Poza tym teraz dopiero widzę jak one u mnie się rozrastają. Zdjęcia z netu jednak tak nie pomagają wyobrazić sobie do końca jak to jest w naturze.
Nie wiem co w końcu posadzę przy 'Cheju-Do'. Mam astry w doniczkach, ale muszę poczytać co one potrafią. Na razie są przy 'Cheju-Do' fioletowe heliotropy. Kwitną już ponad 2 miesiące. Liczę, że się wysieją.

Werbenę posadziłam późną wiosną jako 2 patyki Chyba jej dobrze . Znajome ogrodniczki mówią, że sieje im się wszędzie, nawet na kompostowniku. Niech się sieje.
Mam jeszcze kilka ciekawych bylin, ale młode jeszcze bardzo i posadzone na tymczasowe miejsca, więc nie będę pokazywać: boltonia astrowata (boltonia asteroides), krwiściąg kanadyjski (Sanguisorba canadense) 'Alba', przetacznikowiec wirginijski (Veronicastrum virginicum) 'Album', słoneczniczek szorstki (Heliopsis helianthoides) 'Burning Hearts' o bordowych liściach i łodygach, który kwitnie już 2-gi miesiąc. I jeszcze Amsonia Hubrichta (Amsonia hubrichtii)

Pokażę ci fajną trawkę
Obiedka szerokolistna (Chasmanthium latifolium) Lubi pełne słońce, ale też półcień jej nie szkodzi.
Ma w tej chwili metr wysokości. Rośnie u mnie od 2020 (prezent od Magnolii). To czysty gatunek. W szkółkach jest pasiasta 'River Mist', ale mnie się bardziej podoba ta moja.
Na zdjęciach kolejno maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, grudzień i styczeń:

Ogrodowe wariacje 15:00, 26 sie 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Taka jest niska i ją posadzę do róż podczas przeróbki rabaty.

A taka jest ta wyższa jak przy domku. Mam jeszcze w hortensjach ale mało więc ledwie widać na zdjeciach.

Ładna ta mała
Jesienią zerwij kwiatostany tej wysokiej i posyp na rabaty. Ja tak robię i zobacz co mam Ponadto w listopadzie obcinam ją na krotko .
Ogrodowe wariacje 14:42, 26 sie 2022

Do góry
Ogrodowe wariacje 14:41, 26 sie 2022

Do góry
Taka jest niska i ją posadzę do róż podczas przeróbki rabaty.

A taka jest ta wyższa jak przy domku. Mam jeszcze w hortensjach ale mało więc ledwie widać na zdjeciach.

Ogród w dolinie 14:26, 26 sie 2022

Do góry
Roocika napisał(a)
Czy u Was liście irysów też brzydną tak pod koniec sezonu? Czy to jednak tylko u mnie od nadmiaru wilgoci?

Moje irysy również są paskudne. I to nawet nie pod koniec sezonu, ale juz wcześniej liście brązowieją, końcówki są suche. No po co ja opisy snuję - dokładnie tak moje wyglądają jak Twoje .

Frontowa rabatka jest świetna. Dobrze dobrane rośliny, posadzone w dobrych odległościach. Tworzy to dobrą kompozycję i wrażenie buszu, ale nie ma gęstwiny, to busz przyjazny. Super .
Ogród prawie wymarzony … 14:11, 26 sie 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Miłego wtorku

Kapitalnie taki miks z werbeną wygląda
Gospodarstwo szkółkarskie Kapias - Goczałkowice 14:10, 26 sie 2022

Do góry
Liviaa napisał(a)
Aaa i jeszcze zrobiłam zdjęcie dla Asi Rodziejowej dot. spraw łóżkowych

Co do ilości ozdób to się zgadzam

Ale na miejscu skusiłm się na kiczowate ptaszki Shame on me

Co do łóżka, to nie było go ostatnio! Ale kolejna rzecz przywieziona stamtąd to dynia. Jedną taką widzę na tym łóżku - szaroniebieska z tych mniejszych. Chyba w przyszłym roku muszę spróbować z dyniami
Choroby klonów, klon - Acer 14:03, 26 sie 2022

Do góry
Witam serdecznie

Proszę o pomoc

W zeszłym roku jesienią kupione klony, do tej pory wszytsko było w porządku

Od 2 tygodni opadnięte liście i schną

Posadzone na stanowisku słonecznym, regularnie podlewane. Ziemia łatwo przepuszczalna, podłoże z piaskiem

Czy jest im za sucho Czy to już jakas choroba

Z góry dziękuję za pomoc
Ogród w dolinie 14:03, 26 sie 2022

Do góry
Roocika napisał(a)
Sesja zdjęciowa sadźców konopiastych. Ten ciemny to pomarszczony chocolate

Myślałam, że mój sadziec czekoladowy tak słabo przyrasta, bo go zmaltretowałam wczesną wiosną no i z powodu suszy. Skoro u Ciebie też taki niewielki mimo lepszych warunków, to może on po prostu tak ma.
Ogród w dolinie 13:59, 26 sie 2022

Do góry
Ogonki dla zainteresowanych

Ogród w dolinie 13:58, 26 sie 2022

Do góry
Czy u Was liście irysów też brzydną tak pod koniec sezonu? Czy to jednak tylko u mnie od nadmiaru wilgoci?
Ogród w dolinie 13:58, 26 sie 2022

Do góry
Ogród w dolinie 13:56, 26 sie 2022

Do góry
Ogród w dolinie 13:52, 26 sie 2022

Do góry
Rozplenice się okociły.
Trzcinniki krótkowłose się wykłaszają.
Jeżówki kwitną.
Miniaturowe rozchodniki też próbują...

Ogród w dolinie 13:50, 26 sie 2022

Do góry

Tu widać, ze brakuje średniego piętra.
Ogród w dolinie 13:46, 26 sie 2022

Do góry
Sesja zdjęciowa sadźców konopiastych. Ten ciemny to pomarszczony chocolate

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies