Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:03, 27 maj 2013

Do góry
Kiwi Full Monty i jego mamusia Striptease

modrzew Stiff Weeper ......................................................... sosna Fastigata

Bajkowy ogród Weroniki 20:02, 27 maj 2013

Do góry
Popcarol, cieszy mnie Twoja rodość z czerwonego krwawnika. Przywiozłam go z Frank-raju.
Głóg Paul'Scarlet jest różowo czerwonym głogiem. Kupiłam go ze względu na wspomnienia. miałam kiedyś widok na ulicę w kształcie podkowy z kwitnącymi dużymi głogami, piękny widok. Głóg ma własnie takie małe pełne "różyczki".

Basiu, kwitnący karmnik w postaci łączek, alejek i ścieżek ładny i praktyczny, bo można po nim chodzić.

Monteverde, w maju kwitną konwalie, fiołki, żagwiny, floksy, różaneczniki, kalina, głóg, tulipany, bratki, wielosił, tawuła, jarzębina, bzy. W czerwcu też będzie sporo, lilie i róże, piwonie, liliowce, weigele, inkarwila,platykodony, powojniki, nenufary, margerytki, jeżówki...
potem zaczną hortensje, najwcześniej Anabelle. Dużo kwitnienia jesienią dzięki marcinkom, astrom, chryzantemom i różom, też rozchodnikom.
Pozdrawiam.
Wiosna i jesień w tym samym miejscu (maj i październik).

Spojrzenie na różaneczniki z balkonu,

i bliżej.

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:02, 27 maj 2013

Do góry

Funkie - Hosta 20:01, 27 maj 2013

Do góry

teraz tylko wykopac i wyrzucić
byłem w ten weekend w arboretum sycowskim mieli mnóstwo host na sprzedaż, na terenie arboretum rosną hosty z podobnymi przebarwieniami jak moje takie instytucje powinny tym bardziej zwracać na nie uwage,
W kamiennym kręgu od początku 20:00, 27 maj 2013

Do góry
Agnieszko, pięknie to będzie może za kilka lat jak narazie to ewolucja mego ogrodu"w toku"
Pracuję, pracuję i trochę odpoczywam podumam i znowu do pracy

Mogę przysiąść na jednym z tych pieńków
Poletko Pana Boga czyli Początek Ogrodu Marzeń 20:00, 27 maj 2013

Do góry
wiedziałam, wiedziałam........wiedziałam, że tak będzie. Niestety nie jestem tytanem pracy ogrodowych, więc i dziennik poległ ale, żeby nie było , ze nic nie robię, pokażę parę zdjeć tego co na moim poletku się dzieje.......

i to by było na tyle. Jest jeszcze trochę, ale to nastepnym razem....
Ogród w budowie - nieustającej 19:55, 27 maj 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Troszkę ogrodu.

Jejku Gabrysiu cudny widok roślinki w donicach niesamowite ,a co posadziłaś w tę dziurawą donicę
Ogród w budowie - nieustającej 19:55, 27 maj 2013

Do góry
Na żółtej - ognistej najbardziej żółte kwiaty świata: irysy i liliowce, te irysy trzeba będzie podzielić i stworzyć z nich rząd, da radę, bo to trzy spore kępy, w dodatku są niebotyczne. A za nimi będą zaraz kwitły żeleźniaki, prezent od angielskich dziewczyn, które w tym miejscu serdecznie pozdrawiam, rozrosły się że hej, zdjęcie bliższe jest w poście poprzednim również.

A tutaj dla odmiany niebieska doniczka z fuksją dla wielbicielki niebieskich doniczek - nowej koleżanki, niezwykle życzliwej Paniprzyrody.

Ogród... reni 19:55, 27 maj 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Reni mnie też zaintrygowały te zółte kwiatuszki, a może masz fotkę w zbliżeniu, żeby zobaczyć listki
młody warzywniczek prezentuje się wspaniale

W zbliżeniu... może teraz będzie lepiej

i listki

Funkie - Hosta 19:54, 27 maj 2013

Do góry
paco napisał(a)

Według mnie to nie HVX, ale mozaika tytoniowa - oczywiście bez zbadania testem nie ma 100% pewności i oczywiście gdybym miał rację, to żadne pocieszenie, gdyż jest to również nieuleczalna choroba rośliny. Dodatkowo łatwiej można przenosić zakażenie na inne rośliny a wirus w glebie utrzymuje się nawet przez kilka lat - nie potrzebuje do przetrwania (jak HVX) żywej rośliny, a wystarczą mu do przetrwania martwe szczątki roślinne.
Ja nie odkażam noży, tylko używam do każdej hosty inny nóż jednorazowy. Po użyciu jest wbity w pobliżu rośliny i do końca sezonu używany jedynie do tej konkfretnej i żadnej innej hosty.

Pozdrawiam, Andrzej Pach

Ja dzieliłem w tym roku swoje hosty nóż a raczej tasak przed użyciem moczyłem w spirytusie za każdym razem, to duży kłopot ciąć takie hosty nożem jednorazowym

przy dzieleleniu zauważyłem na dwóch podejrzane objawy

Ręce opadają skąd te cholerstwo sie bierze

W kamiennym kręgu od początku 19:53, 27 maj 2013

Do góry
Martuś, dziękuję za miłe słowa dla mnie wszystkie ogrody pokazywane na tym forum są piękne, bo czuć w nich starania i uczucia właściciela:
Dla Ciebie mój pierwszy w tym roku kwitnący wiciokrzew

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 19:50, 27 maj 2013

Do góry
Moja pergolka

Azalie i rh powoli przekwitają

Kwitnie piwonia

Ogród w budowie - nieustającej 19:48, 27 maj 2013

Do góry
Mój ogród jest dookoła domu (domów właściwie), więc dzisiaj wyszłam z aparatem z drugiej strony. Będzie druga część ogrodu, bo po zastanowieniu wyszło mi, że mój ogród składa się z co najmniej 9 różnych części tzw. zasadniczych, czyli takich ogrodów w ogrodzie.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:31, 27 maj 2013

Do góry
Moja Młoda dzisiaj

Nowe nabytki:

Ogród Nebel 19:24, 27 maj 2013

Do góry
A to dwie moje leszczyny - jasna ma bardzo duże orzechy i jak do tej pory dosyć 'oszczędnie owocuje'.
Ta ciemna, oprócz tego, że ma ładny kolor liści, orzechy stostunkowo małe, ale jest ich sporo i są na prawdę smaczne. Niestety nie wiem jakie to odmiany.

Ten wiąz, który widać na drugim planie czeka na posadzenie. Pomysł o zakupie narodził się po odwiedzeniu ogrodu Zbyszka. Nie będzie prowadzony w 'igiełkę' Ale drzewo ciekawe i bardzo mi się przyda w moim ogrodzie.
Ogród... reni 19:14, 27 maj 2013

Do góry
reni napisał(a)
Witaj, dzięki

U nas zimno, aż się nie chce wierzyć że to maj...

[

Cudny błękitny kolor irysa, bardzo takie lubię, a nie mam, zwyciężyły fioletowe, widać mają dobre geny.
Ogród ogrodniczki 19:10, 27 maj 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ta żółć aż tak nie drażni,
fajnie kwiatki piętrowo dobrane
i śliczne
Córcia też się spisała-gratulacje dla niej

Właśnie ja też zauważyłam,że teraz nie widać tej cytrynowej doniczki.
Tak jakby zlała się z całą resztą
Ogród ogrodniczki 19:09, 27 maj 2013

Do góry

Aha,i jeszcze zdjęcie kwiatków jakie dostałam od dzieci na dzień mamy.
Uważam że cudne,w moim ulubionym kolorze i w ogóle the best.

Funkie - Hosta 19:06, 27 maj 2013

Do góry
Awers ...

... i rewers, ale nie mam pojęcia co to za odmiany, późno rozwijają liście i nie są ogromne.

Ogród Hrabiego 19:01, 27 maj 2013

Do góry
Witaj Agnieszka, róże pomalutku się rozrastają, jedna nawet zaczęła kwitnąc.

Aleja jeszcze pusta, bez kwiatów.

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies