Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 22:27, 22 sie 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Moja glina prawie zawsze ładnie trzyma - dziś przesadziłem boksy i trochę bylin i nie podlałam nic - bo miałabym błoto

No tak, ja mam piaski, więc zupełnie inna metoda sadzenia
Ogródek Iwony II 22:24, 22 sie 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Iwonko Ty się wypalasz to niemożliwe ☺Jeszcze moje rabatami musimy zaplanować ale to może w zimowe wieczory☺

Tak, tak, zimą, jesienią będziemy planować
Bardzo chętnie. Dziś właśnie myślałam, ze masz tyle roślinek wyprodukowanych, że pora zacząć komponować nasadzenia i zarys ogrodu

Mirko, jeszcze nie robiłam wysyłki, brakowało mi czasu ...
Ogródek Iwony II 22:21, 22 sie 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Dziękuję za instrukcję obrazkową jak stworzyć ciurkdełko. Na przyszły sezon planuję u siebie jedno na próbę blisko tarasu. Od strony technicznej teraz jestem oświecona. Pozostanie mi tylko zabawa nad projektem wizualnym. Czekam na zdjęcia Twojego z kamieniem.

Beatko, rabatę wkoło tworzę, dziś skończyłam nasadzenia, jednak kabel wystający z ziemi nie ma zakończenia, więc muszę poczekać z tym na Zbyszka. A ostatnio czas nam w weekendy ucieka ...
Jak już człowiek myśli, ze wszystko ogarnął, to jeden telefon raptem zmienia wszystko:
można w prezencie dostać:
skrzynkę śliwek
5 kg jagód
siatkę jabłek
i dostać w niedzielę wieczorem wiadomość, że jak będzie padać, to pan przychodzi zakładać podłogę w pokoju, który jeszcze nie jest pomalowany ...

I jeszcze może przyjechać ziemia i trzeba rozwieźć pod nowy trawnik ...

I jeszcze można odwiedzić cudowny ogród i przywieźć sobie sadzonki roślinek ... ( o tym ostatnim za chwilkę ) i przy okazji się tak zainspirować, ze rewolucję na bylinowej w poniedziałek robić

Ogródek Iwony II 22:13, 22 sie 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Iwonko - jesteś Dobromirem, pooglądałem cały proces technologiczny wykonania sadzawki. Super.

Zbyszku, tylko naśladowcą. Jest taki wątek, w którym dawno temu pokazał to wszystko Sebek
https://www.ogrodowisko.pl/watek/498-wykonanie-zrodelka-z-kamienia

Ogródek Iwony II 22:12, 22 sie 2016

Do góry
Teraz jest chyba dobry ,moment na przesadzanie. Nie jest za gorąco, ziemia mokra, co chwilkę pada, mimo deszczu jednak nie zapominam podlać po posadzeniu. Głównie chodzi chyba o to, by od korzonków pozbyć się powietrza w ziemi. Korzonki muszą być oblepione ziemią Ziemia po podlaniu ładnie osiada
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 21:50, 22 sie 2016

Do góry
Ej, zaciekawiłaś mnie tym tworzeniem od lutego. Kasia, pochwal się, no proooooszę
Ogródek Iwony II 21:44, 22 sie 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Pooglądałam Twoje ostatnie zdjècia Ciebie Iwonko brak energii nie dotyczy pędzisz jak burza
Podoba mi się jak zestawiasz kolory na rabatach

Ewuniu, chyba się wypalam.

Pogoda sprzyja wprowadzaniu zmian na rabatach, poprawiam drobne rzeczy, to co mnie gryzie, a czas leci nieubłaganie. Za chwilkę wrócę do pracy i wtedy już tak dobrze ne będzie. Jednego dnia przesadzam, drugiego dnia leje, wszystko ładnie podlane ...roślinki nawet nie zauważają zmiany miejscówki.

Właśnie przeprowadziłam lawendę na nową rabatę. Przycięłam w ładne poduszeczki i mocno się zdziwiłam, ze lawenda z sześciopaka może być taka wielka po dwóch latach ...
Gdybym miała ją od razu posadzić co 90 cm, miałabym z tym problem. Moja wyobraźnia tak daleko w przyszłość nie sięga, by ocenić, jaka będzie po dwóch latach ...
Fotek nie zdążyłam zrobić, bo zrobiło się ciemno ...
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:16, 22 sie 2016

Do góry
Dorotko, ty nawet potrafisz zachwycić się zwisajwcymi kwiatami róz. A mnie te zwisające denerwujw u mnie. Może inaczej powinnam spojrzef na nie.
Masz bardzo klimatycznie.
Moje małe królestwo 12:14, 22 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja nie jestem pewna tego połączenia.
Gdybym to ja robiła, pomiędzy rabatą z kamieniem i drugą rabatą koniecznie zrobiłabym ścieżkę. Już bez trawnika.
A w wersji na bogato mostek i suchą kamienną rzeczkę.
Przy kamieniu rozplenice
https://www.google.pl/search?q=sucha+rzeczka+w+ogrodzie&client=ms-unknown&hl=pl-PL&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwijndG13tTOAhXHORQKHQB-AZsQ_AUIBygB&biw=360&bih=563#imgrc=MmgitFxQNYd4CM%3A

https://www.ogrodowisko.pl/watek/944-ogrod-z-czerwonym-mostkiem?page=65

Iwonka sucha rzeczka to dobry pomysł i też taką wersję rozpatrywałam jednak na mostek tam już miejsca nie ma rozplenice pewnie,że tam będą i rozchodniki i hortensje
Moje małe królestwo 11:44, 22 sie 2016

Do góry
Ja nie jestem pewna tego połączenia.
Gdybym to ja robiła, pomiędzy rabatą z kamieniem i drugą rabatą koniecznie zrobiłabym ścieżkę. Już bez trawnika.
A w wersji na bogato mostek i suchą kamienną rzeczkę.
Przy kamieniu rozplenice
https://www.google.pl/search?q=sucha+rzeczka+w+ogrodzie&client=ms-unknown&hl=pl-PL&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwijndG13tTOAhXHORQKHQB-AZsQ_AUIBygB&biw=360&bih=563#imgrc=MmgitFxQNYd4CM%3A

https://www.ogrodowisko.pl/watek/944-ogrod-z-czerwonym-mostkiem?page=65
NewLife w ogrodzie 11:51, 21 sie 2016

Do góry

blyxa napisał(a)
Toszko - kończąc nasza dyskusję - całkowicie się z Tobą zgadzam Inna historia, inne doświadczenia - a i tak najważniejsze jaki sąsiad się trafi Bywa, ze człowiek mur musi postawić, bo inaczej nie da rady. Wtedy dobrze jak przepisy prawa na to pozwolą

Beatko - przepraszam za zaśmiecanie wątku pięknego masz kota - taki puchaty, aż się chce pomiziać (i oberwać łapą z pazurami )
Za bukszpany trzymam kciuki. Faktycznie biedactwa pokrojone w części. W tym wypadku to całe szczęście, że letnie upały już się skończyły.
A odnośnie zatrzymujących się samochodów - jestem pewna, ze jak skończysz robić ogród, będzie ich dużo więcej
Nie zaśmiecasz. Mi przyjemnie, jak do mnie zaglądacie :*
Iwk4 napisał(a)
Beatko, gratuluję pierwszej setki. Niech zdrowo się rozrasta twój zielony zakątek. Życzę wielu pomysłów i udanych realizacji.
Jeeeej Iwka, nawet nie pomyślałam, żeby spojrzeć, że tyle już stron mi puknęło. Faktycznie troszkę u mnie się zadziało. Cieszę się na jeszcze.
Margo napisał(a)
Bardzo zgrabne kulki zrobiłaś z tej siekanki .
Mam nadzieję że dadzą radę i będą cieszyć, bo fajnie to wygląda w takim układzie.
Też mam mikrusią nadzieję, że zaskoczą. Będę na pewno relacjonować.
anabuko1 napisał(a)
Piękne trawki, rabaty ogród Beatko!!
A kicio jaki śliczny!!I też widzę lubi spacerować po ogrodzie, jak moja
Aniu dziękuję :* Czasem, gdy spojrzę Waszymi oczami to nawet i mnie się mój ogród zaczyna podobać.
A kicie mam trzy. Podczas robienia zdjęć pałętały mi się przed obiektywem Niuńka i Maszka. Laki - najstarszy rezydent też lubi mi towarzyszyć, ale podczas spacerów poza ogrodzenie. Na dziewczynki ma wylane i ma je w głębokim poważaniu niczym Bonifacy z kreskówki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:48, 21 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tak. O tą inspirację. Reniu, nie chodzi o to, że ma byf identycznie. Zdjęcie ma cię zainspirować do stworzenia czegoś swojego.
Ale taki łamany chodnik bardzo mi się podoba. Pasowałby u ciebie

Iwonko
Chodniczek kiedyś będzie na pewno ... jak będzie ulożony to sie jeszcze pomyśli, poprzymierza Ale wiesz co chodzi mi po głowie to, o czym pisał Łukasz żeby pomiędzy tarasem a wgłębnikiem wkomponować rośliny ...
Ogród Mirelli 07:48, 21 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dzięki tej reklamie nie przeoczyłam dwóch dyskretnie ustawionych kartoników. Ja wrzuciłam do koszyka swoje cebulki, Zbyszek swoje.
Zupełnie tak, jak ty robisz zakupy z Kubusiem

Hi hi fakt tak samo
NewLife w ogrodzie 01:08, 21 sie 2016

Do góry
Beatko, gratuluję pierwszej setki. Niech zdrowo się rozrasta twój zielony zakątek. Życzę wielu pomysłów i udanych realizacji.
Ogród Mirelli 00:33, 21 sie 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Darmowa reklama, ale trzeba przyznać, że tulipany mają fajne

Dzięki tej reklamie nie przeoczyłam dwóch dyskretnie ustawionych kartoników. Ja wrzuciłam do koszyka swoje cebulki, Zbyszek swoje.
Zupełnie tak, jak ty robisz zakupy z Kubusiem

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:16, 21 sie 2016

Do góry
Tak. O tą inspirację. Reniu, nie chodzi o to, że ma byf identycznie. Zdjęcie ma cię zainspirować do stworzenia czegoś swojego.
Ale taki łamany chodnik bardzo mi się podoba. Pasowałby u ciebie
Do raju daleko - u Ewy 22:57, 20 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Cudowna ta zielono- bordowa hortensja.
Ewcia, do Gosi i Beatki też chciałabym się wybrać. Może mi się uda jeszcze w tym roku

Iwonko, do mnie też miałaś wpaść jeszcze w tym roku Zobaczyłabyś wszystkie hortensje na żywo
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:00, 20 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
http://kijewicz.pl/portfolio/nowoczesny-ogrod-fioletowy-1
5 fotka chyba

Rozumiem, ze o to zdjęcie chodzi?
Tu gdzie gabion miałby być mój taras? czy odwrotnie wąska ścieżka od trasu i szerzej przy wgłębniku?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:40, 20 sie 2016

Do góry
http://kijewicz.pl/portfolio/nowoczesny-ogrod-fioletowy-1
5 fotka chyba
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:24, 20 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przyszłam sobie powzdychać na dobranoc, ale już te fotki widziałam
Przyzwyczaiłam się, ze nienadążam, a tu jestem na bieżąco
Buziak i miłych snów

Iwonko
Zwolniłam trochę tempo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies