Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 21:25, 20 sie 2016

eee_taam napisał(a)

myslisz ze ja umiem minimalistycznie mysleć?

wiem jedno ..chodnika bym zadnego nie robiła ...po co ludzi naprowadzac? ....trzeba chodzic po trawie ...zwłaszcza boso najlepiej rano po rosie jestem przeciwnikiem chodników w trawniku

po lewo od wgłebnika jest za łyso ...drzewo jak najbardziej tam warto posadzić ..najlepiej jakby rosło niesymetrycznie i korone wysoka przechylało na ściane biała ...ale to wiesz ze teoria bo w praktyce moze byc nie wykonalne...

Ta lewa strona wgłębnika widzi mi się podobnie Tak samo jak Ty to sobie wyobrażam ... drzewo, którego korona będzie przechylała się w prawo Myślę o jakimś wielopniowym Ponieważ dalej po lewo i po prawo są/będą rabaty grabowe ... biorę pod uwagę wielopniowy grab!!! ale gdzie ja takie drzewo znajdę? jak nawet fastigiatę ciężko wyhaczyć
Agania 21:29, 20 sie 2016

Ja się przyglądam od dłuższego czasu i wiesz, że podziwiam realizaje i trzymam kciuki za dalsze konsekwentne poczynania
anna_t 21:30, 20 sie 2016

ren133 napisał(a)

Obawiam się, ze rozchodniki nie sprawdzą sie w tym miejscu jednak Za dużo na nich bzyczków ... pójdę w wiekszy minimalizm ... chodzą mi po głowie kostki z cisa/bukszpanu ... może pomieszane z rozplenicą (jeśli ta przeżyje zimę) ... coś w tym stylu, nie do końca ale chyba wiesz o co mi chodzi
https://pl.pinterest.com/pin/353321533249313423/

Renia...masz wątek "jak ożywić mój..." a chcesz zielone na zielonym tle...nie ...już lepiej same rozplenice noo..albo red baron
21:30, 20 sie 2016
ren133 napisał(a)

Ta lewa strona wgłębnika widzi mi się podobnie Tak samo jak Ty to sobie wyobrażam ... drzewo, którego korona będzie przechylała się w prawo Myślę o jakimś wielopniowym Ponieważ dalej po lewo i po prawo są/będą rabaty grabowe ... biorę pod uwagę wielopniowy grab!!! ale gdzie ja takie drzewo znajdę? jak nawet fastigiatę ciężko wyhaczyć

w Holandii albo w Niemczech ...o Anglii nie bede wspominać bo tam chyba wszystko maja ...a u nas ...hmmm ..musisz rozeslac zapytania po szkółkach ...moze gdzies trafisz ..kto wie jeszcze zyby tak chciał rosnąć ten grab
anna_t 21:32, 20 sie 2016

ren133 napisał(a)

Pamiętam tylko tyle, że mialaś je gdzieś zadołowane ... muszę się poprawić

Ale z płytami muszą być linie proste; łuki są wszędzie naokoło ale przy wglębniku jest na prosto Kurczę to jak by to miało być?
A jakąś inspirkę masz?

nie no linie proste oczywiście..kurcze nie mam inspirki bo z głowy wymyslam. ale wiesz teraz trendy takie nierowne te scieżki to u ciebie akurat by nierówno do wgłebnika skręcała
anna_t 21:37, 20 sie 2016

ren133 napisał(a)

Ale w którym miejscu te drzewa?

Iwk4 21:40, 20 sie 2016

http://kijewicz.pl/portfolio/nowoczesny-ogrod-fioletowy-1
5 fotka chyba
nawigatorka 21:43, 20 sie 2016

ren133 napisał(a)

Bo Ty masz Asia oddalone trochę i te, które Ty masz jeszcze nie są w pełnym rozkwicie ... u mnie pszczoly są tuż przy głowie ... sprawdzałam dzisiaj A jak "zatopiłabyś w zieleni rabat"? (ale ładnie to nazwałaś)
zapewniam że są w pełnym rozkwicie i są tuż obok.nie ma oddalenia.
Ja bym przed i po lewej stronie dała rabaty a po lewej nawet drzewo
nawigatorka 21:45, 20 sie 2016

Kupujesz zwykle graby i sądzisz w jeden dołek i masz wielopniowe
ren133 21:46, 20 sie 2016

Agania napisał(a)
Ja się przyglądam od dłuższego czasu i wiesz, że podziwiam realizaje i trzymam kciuki za dalsze konsekwentne poczynania

Dziękuję Agatko
Chciałabym żeby było konsekwentnie ... stąd te rozważania