Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:08, 24 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
O lilie mi przede wszystkim chodzi bo nigdy nie sadzilam na wiosne i nie wiem czy trzymac jeszcze w torebkach czy do doniczek teraz wsadzic ?? i trzymac w chlodzie czy juz zadołowac z doniczkami w ogrodzie ?
...lepiej do donic i zadołować niż trzymać w papierze...jak ziemia rozmarznięta to ja robię tak jw.napisałam.Kiedyś wsadziłam do donic i szybko zakwitły w domu,do gruntu sadziłam przekwitnięte.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:02, 24 mar 2016

Do góry
O lilie mi przede wszystkim chodzi bo nigdy nie sadzilam na wiosne i nie wiem czy trzymac jeszcze w torebkach czy do doniczek teraz wsadzic ?? i trzymac w chlodzie czy juz zadołowac z doniczkami w ogrodzie ?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 18:52, 24 mar 2016

Do góry
Liatre wsadziłabym do ziemi, lilie pędzę w domu. Można tez je włozyc do lodówki, jesli nei chcesz miec ich wczesniej - ja chciałam.
Ogród z łezką II 14:22, 24 mar 2016

Do góry
Kasiu, doradz jak przechowac cebule lilii

niektore juz zaczynaja rosnac, czy potwierac torebki i trzymac calosc w garazu ? (ciemno i zimno) czy gdzie ?

chialabym posadzic kolo polowy kwietnia, czy to jzu bedzie ok ? kiedy lilie wylazą z gruntu ? bo moze juz wsadzic w doniczki i zadołowac ?
ja zwykle sadzilam jesienią, nigdy na wiosne
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 14:18, 24 mar 2016

Do góry
zupelnie zapomnaialam a tu przyszla dzisiaj paczka

i co ja mam teraz z tym zrobic ? niektore lilie juz rosną

czy trzeba wyjac z torebek ? sa w torfie

jedna paczka ze 2 kg zawiera 6 cebul

myslalam zeby wrzucic do garazu i wsadzic do ziemi po polowie kwietnia ?

tylko czy torebki pootwierac zeby sie wietrzyło ?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:39, 23 mar 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Skąd te brednie o nie sianiu w Wielki Tydzień? Wręcz przeciwnie, wszystko co wysiane w tym czasie szybko kiełkuje i rośnie. To jest sugestia wg kalendarza biodynamicznego.
A te babcine, to chyba po to, żeby nie iść w pole, bo w domu też robota czeka. A dwóch wielkich zadań trudno udźwignąć. To by było coś na rzeczy.

O Haniu i bardzo dobrze, bo ja muszę lilie jutro posadzić, obawiam się, ze do po świąt by mi jeszcze zakwitły w pudełku
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:48, 23 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)

No wiosna to mech czy trawa jest po wertykulacji?? lilie wielkie, moje nie takie, dlatego resztę na miejscu po macance kupuję
Irenko trawa po wertykulaji. Z tymi liliami nie wiem co teraz mam robić, jak je posadzić by nie uszkodzić... echhhh jutro będę walczyć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:05, 23 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Pierwszy

i pierwsza kawka w ogrodzie w tym sezonie

No wiosna to mech czy trawa jest po wertykulacji?? lilie wielkie, moje nie takie, dlatego resztę na miejscu po macance kupuję
Coś jeszcze, coś więcej... 21:50, 22 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)
O zbieraniu siana doczytałam, za fotami biegałam i nic...lilie posadzone, ciekawe czy zakwitną

Były przecież foty Może nie za dużo, ale zawsze coś
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:58, 22 mar 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Niektóre sklepy tak własnie przysyłają . Powojniki zamawiam dopiero wiosną bo też tak miałam a w tym roku przysłali mi 15 lutego piwonie bez doniczek i musialam je posadzic do gruntu bo w zadna doniczke sie nie miesciły. Dwie żyja a trzeciej nie widac ale moze wyrośnie. A lilie zawsze tez wczesnie przysyłali to w tym roku pomyślałam ze zamówię za zaliczeniem bo najpierw wysyłaja zapłacone i mimo zamówienia w styczniu do dzis ich nie ma. Ciekawe jakie dostanę bo Ania pokazuje z wielkimi pędami.

Pierwsza z brzegu
Ogród Małej Mi - sezon 2016 14:18, 22 mar 2016

Do góry
ewa_k napisał(a)
Też dostałam w podobnym stadium
Czy sadzisz lilie od razu do ziemi czy najpierw do doniczek?

Moje posadzone W doniczkach marnieją i potem słabo kwitną.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:19, 22 mar 2016

Do góry
Niektóre sklepy tak własnie przysyłają . Powojniki zamawiam dopiero wiosną bo też tak miałam a w tym roku przysłali mi 15 lutego piwonie bez doniczek i musialam je posadzic do gruntu bo w zadna doniczke sie nie miesciły. Dwie żyja a trzeciej nie widac ale moze wyrośnie. A lilie zawsze tez wczesnie przysyłali to w tym roku pomyślałam ze zamówię za zaliczeniem bo najpierw wysyłaja zapłacone i mimo zamówienia w styczniu do dzis ich nie ma. Ciekawe jakie dostanę bo Ania pokazuje z wielkimi pędami.
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:47, 22 mar 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Pachnące lilie, które sadzę w donicach. W lecie można stawiać w dowolnym miejscu.

Dorotko, ale fajnie, że to pokazałaś tak właśnie zrobię i koło domu będzie zapach, pozdrawiam
Coś jeszcze, coś więcej... 12:42, 22 mar 2016

Do góry
O zbieraniu siana doczytałam, za fotami biegałam i nic...lilie posadzone, ciekawe czy zakwitną
Ogród z łezką II 12:36, 22 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Też się w pracy zatraciliście
Oj u mnie okna tylko ja, dawaj na chwile Rysia
Wszystko ci rusza pięknie, kwiecia dużo, lilie też ogromne, a żurawki...hym, wiesz, że je rozdam niedługo wszystkie, co innego dam, wnerwia mnie to skubanie.

Jeszcze kupa przed nami.
Na ten rok mam plany znowu
Teraz, jak pojedziemy, muszę ciąć lawendy i róże, wykopać wrzosy, wykopać żurawki i rogownicę. Zrobić sadzonki z żurawek. Potem podział rozplenic, rozkopanie łezki, bo chcę jednak agro szkółkarskie pod kamyki podłożyć (już się martwię jak damy radę ją założyć, bo przecież tam rośnie trochę kulek i stożków buksikowych...i nie tylko), dokupić kamyków. Potem wysadzenie wszystkiego z tej wąskiej rabaty pod sąsiadami i posadzenie jak trzeba. Potem wykopy pod nawadnianie. I bieżąca robota Ciekawe czy mi czasu i sił starczy

Rysia Ci nie wypożyczę, w dwóch domach okna umył, zajechałabyś mi go

Żurawki mi, po tym planowanym wykopywaniu, zostaną jeszcze tylko w jednym miejscu. I pewno w przyszłym roku też je wymienię na coś innego. Jeszcze mi ich opuchlaki tam nie żrą, ale mi wyrastają bardzo do góry i też do odmłodzenia się nadają.

Rododendronowy ogród II. 12:25, 22 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Bożenko przyszły mi lilie powiedz mi proszę jak głęboko je sadzić?

Na głębokosc trzy razy większą od wielkosci cebuli.
Ogród z łezką II 11:58, 22 mar 2016

Do góry
Też się w pracy zatraciliście
Oj u mnie okna tylko ja, dawaj na chwile Rysia
Wszystko ci rusza pięknie, kwiecia dużo, lilie też ogromne, a żurawki...hym, wiesz, że je rozdam niedługo wszystkie, co innego dam, wnerwia mnie to skubanie.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:55, 22 mar 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)
Ale już macie odsprzątane Idziecie jak burza. Cudowne widoki pokazujesz
U nas jeszcze zimo i po dwóch dniach lepszej pogody znowu pada.

U nas Reniu podobnie, ale mamy odpowiednie ubrania i jakoś idzie, tak koło 8 to już nie źle, jak leje, nic nie zrobisz.
hiacynty tez na słonko czekają
lilie czuby wystawiły
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:12, 22 mar 2016

Do góry
Też dostałam w podobnym stadium
Czy sadzisz lilie od razu do ziemi czy najpierw do doniczek?
Rododendronowy ogród II. 09:23, 22 mar 2016

Do góry
Bożenko przyszły mi lilie powiedz mi proszę jak głęboko je sadzić?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies