Ania w ramach rehabilitacji za poprzednie dyrdymały podpowiem zdjęcie robione o godz 13tej pod słońce na grań Żabiego Konia
kombinuj dziewczyno...
dodatkowe ułatwienie 10.09
właśnie w TV skończył się odcinek Archiwum X ale jam mam inną teorię z dwoma wątkami
czynnik ludzki lub siły natury.....
Ja też nie polecam wierzby Hakuro, strasznie lubią ją mszyce,trzeba często ją ciąć, z nie ciętej zrobi się brzydki krzaczor, najładniejsze są nowe przyrosty u mnie rosnąc w pełnym słońcu przypalały się listki.
A czy te floksy lub bodziszki nie będą rozrastać się na żórawki?U mnie różowe floksy strasznie rosły ekspansywnie.A jak by to wyglądało jak byś np. Posadziła naprzemiennie raz kula bukszpanowa, a raz żórawka Purple .Ile metrów ma ten podjazd?.U Danusi w projekcie "Ogród z lustrem" fajnie to wygląda, chyba mogę wstawić zdjęcie?
Ta wersja mi się bardziej podoba, ale zamiast forsycji posadziłabym Cornus alba "Aurea" - żólte liście ale ładniejszy przez lato, forcysja nie halo będzie potem
Zamiast floksów lub bodziszków proponuję kocimiętki albo lawendę Hidcote.
Nie sadź żurawki Palace Purple, to najgorsza z możliwych i najbrzydsza. Posadź Georgia Peach albo Berry Smoothie. Możesz do lawendy dodać Euonymus "Emerald'n Gold'. Będzie ładnie kontrastował.
I trawki jakieś dla lekkości. Niskie typu Hakonechloa macra lub Pennisetum.
U Bogdzi wstawiłaś tulipanki.... Tarda.. posądź ich w dużą kępę, a pomiędzy posadź białe krokusy.... wykorzystaj miejsce pod krzewami liściastymi...... potem i tak ci nic tu nie urośnie... U mnie są pomieszane z krokusami
To niezwykle oryginalne takie jeździectwo w stylu western. Gratulacje dla młodej mistrzyni! Pięknie się prezentuje z tym maluchem drepczącym grzecznie za nią Moja za każdym razem lubiła , gdy ją wsadzałam na kucyka czy konia, ale czy to się przerodzi w prawdziwa pasję to zobaczymy. Ja jeździłam bardzo intensywnie w swoim czasie, nawet kurs instruktora sportowego skończyłam, ale potem oczywiście wszystko się rozmyło i teraz patrzę czy moje dziecko zajdzie dalej niż ja czy da sobie spokój. Konie to wspaniałe zwierzęta, sport jeździecki to coś znacznie więcej niż sport, dlatego chciałabym żeby jej się to spodobało. Tu ma świetne warunki, stajnia jest absolutnie profesjonalna, ludzie przemili, jest szansa na dobry początek. Pozdrów mistrzynię