Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe zacisze

Ogrodowe zacisze

iwonaz 19:01, 05 kwi 2013

Rozbraja mnie Twój niesłabnący entuzjazm...mając już tak dojrzały i piękny ogród wciąż z pasją szukasz nowych inspiracji
Pozdrawiam
Maria667 21:13, 05 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Oj pięknie Marysiu tez tak ciagle szukam inspiracji bo chce poprawic kilka rabat a co chwile mam inny pomysł bo i tak doświadczyła nas ta zima zła, ze w poprawkach musze to uwzglednic bo nie wiadomo jak to w nastepnych latach będzie. Dużo mam połamanych gałęzi z nadmiaru sniegu.Pozdrawiam

Danusiu! Mam tyle pomysłów, że boję się, że pozapominam, zanim będę mogła je zrealizować. Dzisiaj zrobiłam mega zakupy rododendronowe w Biedronce. Naprawdę ładne okazy były w sprzedaży

Maria667 21:28, 05 kwi 2013

iwonaz napisał(a)
Rozbraja mnie Twój niesłabnący entuzjazm...mając już tak dojrzały i piękny ogród wciąż z pasją szukasz nowych inspiracji
Pozdrawiam

Iwonko!
Rzeczywiście, entuzjazm mam niesłabnący. Dzisiaj spod śniegu wysadziłam małe sadzoneczki szałwii omszonej i włożyłam do pikówek. Niech rosną Zanim się zrobi ciepło będą w sam raz.

Maria667 21:42, 05 kwi 2013

Jutro zabieram się za przycinanie iglaków. Mam nadzieję, że żaden deszcz lub śnieg mi nie przeszkodzi.
Mam do przycięcia cyprysika groszkowego

Jałowca (chyba to jałowiec???)

I dwie sosny...
Tak naprawdę nie za bardzo wiem, jak się do nich zabrać. Chciałabym zacząć wyprowadzać je na takie ogrodowe bonsai. W tym miejscu nie potrzebuję dużych drzew, a one już teraz mają ponad 2 metry.

Maria667 22:32, 05 kwi 2013

To kolejna ściąga dla mnie na jutro. To drugie do przycięcia to chyba jednak cyprysik, a nie jałowiec Zresztą sama już nie wiem

Gardenarium napisał(a)
Wyższe piętra zrobił ze skrzyneczki

anna_g 12:09, 06 kwi 2013

Marysiu pozdrawiam Koniecznie pokaż co Ci wyszło z tego cięcia Bardzo jestem ciekawa... sama zaczęłam przycinać starego jałowca (może zresztą widziałaś) ale zima przeszkodziła w dokończeniu. Został mi jeszcze cis.
Urszulla 16:44, 06 kwi 2013

Też chętnie pooglądam.
Jaką masz pogodę że możesz strzyc, u mnie tony śniegu...a potem przyjdą roztopy
Gosiniak 17:02, 06 kwi 2013

Marysiu to już widzę widownia się szykuje, ja jutro też chyba trochę z sekatorkiem pobiegam, a co...
Hortensje czekają na cięcie, wiele jeszcze innych roślin, tak się cieszę, że wreszcie można ruszyć z pracą,
jestem niezmiernie ciekawa efektów przycinki u ciebie, a z sosnami to bym zaczekała i dopiero jak świeczki puszczą pod koniec maja to przycięła je, to je zagęści.
Pozdrawiam
iwonaj 17:57, 06 kwi 2013

Marysiu jaka u ciebie pogoda że możesz rozpocząć prace ogrodowe bo u mnie góry śniegu i mogę zapomnieć o takich przygodach w ogrodzie a szkoda bo trochę ruchu by się przydało pozdrawiam.
Gabriela 18:06, 06 kwi 2013

A ja dopiero naostrzyłam sekatory, ale o wyjściu do ogrodu mowy nie ma, mam wrażenie, że u Ciebie go jakoś mniej. Szczęściara.