u mnie też wszystko powychodziło,krokusy już kwitły,a tu taki śnieg spadł.Mam nadzieje,że rośliny nie ucierpią pod gołderką puchu,chociaż dzisiaj temp spadła do -12C.
Faktycznie u Ciebie całkiem inny zachód , może u mnie będzie większy mróz?Oby się przynajmniej spełniły prognozy że potem już wiosna.Pozdrawiam Aniu.
Edit Jak było tak pieknie to pewnie szron był?
z całą pewnością będą pomocne , ale swoją różnorodnością powodują niezły mętlik
ja z kolei znalazłem w sieci taką oto rabatę
pomóżcie proszę w identyfikacji roślin
bo oprócz funkii, rododendrona i świerka - chyba kłującego nie wiele mogę ponazywać
Bożenko dla kontrastu przesyłam ci mój dzisiejszy zachód słonka, idzie mróz ale chyba nie tak duży jak ubiegłej nocy. Rano świat jawił się jak pałac zimowy z filmu Doktor Żiwago, a przy tym błękitne niebo, coś cudownego nie robiłam fotek bo spieszyłam się do pracy ...
Nie wiem czy wszyscy o tym wiecie
Dziś liczba "pi" świętuje na świecie.
Już w starożytności badacze wiedzieli
Co wyjdzie gdy obwód przez średnicę podzielić.
Ogrodnikom też może życie zmienić
Nie muszą po obwodzie rabaty gonić.
Wystarczy metrem zmierzyć średnicę rabatki
I już wiemy ile po obwodzie trzeba kwiatków.
Dajanko teraz mają byc najgorsze dni i noce. Obawiam sie ze prognozy się sprawdza bo dziś było słońce wyżowe a ono tylko większy mróz wróży.Od weekendu ma sie zacząc ocieplenie.Tak dziś słonko zachodziło , pewnie będzie jeszcze wiatr.
Gosia ale super pomost zawołałam Zbyszka, żeby sobie zobaczył, oczywiście zachwycił się jeziorem, działką, pomostem i dodał takie rzeczy wykonuje się właśnie tylko zimą
Moje wyremontowane biureczko- jeszcze nie skończone, bo trzeba go troszkę przetrzeć i jeszcze raz polakierować, ale było baardzo potrzebne (właśnie przy nim sobie siedzę) i skończę go w sobotę