Elfiku straszna radość z odwiedzin
Jakby coś to doślę poszukam .
Jak sobie bimbają to i Ty weź z nich przykład szkoda zdrowia na walkę z tym milusińskim,ślepym gostkiem
Pozdrawiam ciepło .
Zdrowych i radosnych Świąt Wielkanocnych( u mnie śnieg więc musiałam zaznaczyć jakich ),oraz wszelkich łask Ela dla Ciebie i Bliskich Twoich
Witaj Maryniu,
pobiegałam sobie po twoim zaciszu - ale tu pieknie masz, klimatyczne zakątki, duzo roslin... i ta ławeczka z tą czerwono kwitnaca roslina... i ta "Grecja"... wszystko mi sie podoba. Urocze ścieżki, nieduże oczko, fajna altanka .... po prostu cudowny ogród. I wcale nieprawda,to co piszesz powyzej,że jesteś amatorką... ha , ha ha ładne mi amatorstwo. Profesjonalizm w kazdym calu!
Ojej, kiedy mój tez taki bedzie...
Bardzo mi sie podoba u ciebie i na pewno to do ciebie jeszcze wpadne zeby szukac dla sievie inspiracji.
Czy u was na południu Polski juz może widac tą zapowiadana wiosnę ? bo u nas w łódzkiem słonko juz niby wiosenne od kilku dni ale mróz rano trzyma i dzis jak od kilku dni było minus 12. Brr....
Pozdrawiam wiosennie , na przekór pogodzie
Robercie będę w tym czasie zaraz po Najbliższych dzielić się z Tobą jajeczkiem
Liczę z Twojej strony na lany poniedziałek nawet z całego kubła wody jak dawniej to bywało )))))
Zdrówka Robert,pogody ducha i wszelkich łask od Zmartwychwstałego.
To on tego jeszcze nie wie? Ja proponuję od razu piec opalany drewnem: na górę 3 makowczyki, na dół do dochówki (zwanej w innych kuchniach piekarnikiem) 3 pasztety - wszystko pięknie wypieczone niewysuszone. A na płycie 6 garów z niedzielnym obiadem.
Pojechałam do MIASTA kupić sobie jakieś galoty na święta
Przymierzam rozmiar niby ten co zawsze i chyba jakieś mniejsze te rzeczy zaczęli szyć
Wiec wkurzyłam się i nie kupiłam nic ,ale .....na pocieszenie kupiłam sobie takie cuś
Kwiaty w wazonie stoją tymczasowo ,będą tam żółte tulipany
Chciałam kupić szklane jajca takie jak Marzenka ma ale nie dostałam ,wiec wiszą stare
To sa wydmuszki
I bluszczyk tez dostał nowe towarzystwo ,może ten hiacynt do świat wytrzyma
Moja begonia przetrwała zimę w ogrodzie zimowym. Jedyna z trzech. W lutym obcielam jej wybujałe pędy i wsadziłam do wody, z 10 sadzonek przetrwało 7 szt .Mają korzonki i kwiaty teraz czekam żeby puścił mróz i wsadzę je do ziemi.Roślina mateczna wypuściła nowe liście i kwiatki. Moje pierwsze doświadczenie w rozmnażaniu z dorosłej rośliny.