Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

JulkAd 19:35, 25 mar 2013

Gosiniak napisał(a)

Mi weekend szybko minął i nawet czasu ponudzić się nie miałam, teraz czekam na tę wymarzoną pogodę, może jeszcze coś przed świętami się uda zrobić, chciałabym areację i wymyć taras, garaż i takie tam porządki, zobaczymy jak z tą pogodą będzie.

No ja już przed świętam raczej z nczym w ogrodzie nie dam rady, ale Tobie pogody, żebyś plan minimum wykonała...prognozy napawają optymizmem
gierczusia 21:24, 25 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
Ewa okienka mi jeszcze te największe zostały, jakoś się chyba zmuszę i umyję, jeśli nie będzie jutro padać, wtedy cały kolejny tydzień dla ogrodu tylko
A jajca to zaraz musowo zobaczyć muszę, liczę na to że uwieczniłaś je dla nas

A propos okien .. Koleżanka mi dziś powiedziała ( też ma nieumyte ) , że okna będzie myla na wiosenne Święta Wilkanocne .. A póki ich nie ma ,albo są raczej Bożonarodzeniowe to ona okien nie myje i basta , bo nie chce się przeziębić...

I może coś w tym jest
gierczusia 21:24, 25 mar 2013

Gośku już aerację chcesz robić ?
nieszka 21:59, 25 mar 2013

Chyba się trzeba szykować na nowe pory roku - zimę i lato.
Jak mi ogarniemy te wszystkie porządki wiosenne jak wiosny nie będzie...?
Madzenka 23:01, 25 mar 2013

Hoho ho wiosna idzie
danuta_szwajcer 23:21, 25 mar 2013

Tulipanki wyglądają bardzo dobrze u Ciebie moze im mroz nie zaszkodził
Gosiniak 08:42, 26 mar 2013

Maria667 napisał(a)
Małgosiu!
Jak w tym roku nie ma wiosny to trzeba sięgnąć po ubiegłoroczną

Dziękuję bardzo, piękne zdjęcie
Gosiniak 08:44, 26 mar 2013

jotka napisał(a)
Tulipanki w tej fazie rozwoju tez piękne I jak cieszą

Muszę się pocieszać, że jednak ta wiosna idzie, bo gdyby nie one to równie dobrze można by powiedzieć, że styczeń mamy.

ka1sia napisał(a)
Hmm, okienka umyte, a u mnie ścierka do okien przymarza Straszny mróz jeszcze, chociaż słonko robi co może jeszcze tylko kilka dni... jeszcze tylko kilka dni... wytrzymamy?
Pozdrawiam, Gosiu!

Największe jeszcze nie umyte, czekam na to ciepełko i jakoś się nie spieszy, może dziś jakieś choć jedno mniejsze umyję

GosiaJoanna napisał(a)
Witaj Gosinko Wykorzystałam dzisiaj chwilę słonecznej pogody +4 i umyłam okna , dekoracje zrobione a w Wielki Piątek czeka mnie podróż do rodzinnego domu Pozdrawiam...tulipanki piekne

O widzisz, to u ciebie całkiem ciepło, u mnie doszło wczoraj tylko do +1, zobaczę jak dziś będzie, może coś dam radę zrobić. Gosia to koniecznie zrób zdjęcia ogrodu mamy i brata, buziaczki

anna_g napisał(a)
Miłe tutaj upały panują Super było się zagrzać... Ale ja już w żadne te długoterminowe to nie wierzę dopóki nie poczuję ciepełka... Pozdrawiam cieplutko
u mnie "betka" na razie tylko -4, ba... cóż to jest...

Trzeba do nich podchodzić z przymrużeniem oka, tym razem liczę że się sprawdzą, choć oni sami twierdzą, że wiosna jest tak dynamiczną porą roku, że prognoza to loteria, teraz stawiają na ciepło i oby się sprawdziło, bo jakoś nie mogę już sobie wyobrazić zimnego kwietnia, wolę nawet o tym nie myśleć. Już marzec mi tak zalazł za skórę, tyle planów i nic z tego nie wyszło. Liczę że jeszcze sobie to odbijemy i tego się trzymam, buziaki
yolka 08:54, 26 mar 2013

jestem z rewizytą. pozdrawiam
Gosiniak 08:58, 26 mar 2013

JulkAd napisał(a)

No ja już przed świętam raczej z nczym w ogrodzie nie dam rady, ale Tobie pogody, żebyś plan minimum wykonała...prognozy napawają optymizmem

Te prace to jednak chyba marzeniami w tym tygodniu zostaną, jak patrzę na prognozy to ma się ocieplić, ale deszcz ma przyjść