Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród zmyślony 16:20, 12 wrz 2011

Do góry
Wydrukowałam właśnie mapkę ogrodu z domkiem Myszora
Poprzewracam jej wszystko do góry nogami Ale będzie sajgon w ogrodzie... nie...żartuję bo Myszorek się przestraszy
Kubusiowo 16:16, 12 wrz 2011

Do góry
W prawym rogu aż się prosi coś na pniu. A i więcej żurawek Lawenda odbije i będzie ładna, nawet więcej możesz jej posadzić.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:13, 12 wrz 2011

Do góry
Lawenda wtedy jesli nie ma tujek. Wtedy trzmieliny na pniu zamiast tuj.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:12, 12 wrz 2011

Do góry
Pas lawendy pomiędzy tujkami nie widzi mi się, zdaje się, że z czasem lawenda zasłoni tujki od boku i posypią się im boki. Pod tujkami jakieś płożące typu wrzośce

Lawenda na tulipany też niedobry pomysł - dobry pachysandra i hosty
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 16:06, 12 wrz 2011

Do góry
Nie popadać

Co do urody odwrotnie proporcjonalnej - na to się już nie patrzy jak piękny jest ogród
ogrodoweimpresjejolki 15:40, 12 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Śliczny bukiet, poprosze o wklejenie i uwiecznienie go tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/884-bukiety?commit=Szukaj&page=8&q=bukiety&search_in=topics&utf8=%E2%9C%93

Cieszę, że i Tobie Danusiu się podoba

Już jest w wątku bukiety i ten drugi też

Skoro o alkoholach... 15:09, 12 wrz 2011

Do góry
Jeśli zrobi się samemu to nie ma tych związków...chyba??? ale nie wiem.
Choroby i szkodniki wierzb - wierzba 'Iwa' - Salix caprea 13:12, 12 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
W tym roku pozbyłam się tej wierzby, co roku była atakowana przez grzyba i w końcu straciłam cierpliwość

u mnie też chorowała od 3 lat i mimo oprysków efektów nie było. Liście ciągle zbierałam i skubałam, "sucha" zaczynała robić się od czerwca. Dwa dni temu pozbyłam się jej na zawsze.

Czy ziemię w miejscu, gdzie rosła polać jakimś środkiem grzybobójczym np. Topsinem ? Chciałabym tutaj jesienią przesadzić różę Louise Odier na pergoli.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 12:16, 12 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Nareszcie widzę tulipanowca! skrycie czekałem na takie ujęcie super tak z dołu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 11:38, 12 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

To ja też muszę zajrzeć do tej werandyostatnio w claudia nr.7 widziałam znajomy ogród Danusi rzecz jasnaDanusia a w jakiej cenie są takie stożki z bukszpana czy cisa, kule na pniu w Twojej szkółce co się zaopatrujesz?

Stożki różnie, 150, 400, a kule z cisa od 300 do 970. Takie kupowałam. Jednak mam problem z zakupem okazów, bo ich "wyprodukowanie" trwa kilka-kilkanaście lat a ogrodowisko niesamowicie "nabiło" sprzedaż tych roślin i niedługo zacznie brakować bukszpanów i cisów....
Widzę tutaj możliwości dla osób mających wolne grunty... Produkujcie bukszpany i cisy

Oj to ja wychodzę na strasznego skąpca. Za wszystkie bukszpany w ogrodzie zapłaciłam tyle co nic. Albo dostałam (od mamy, babci i pewnego pana), albo ukorzeniam, albo kupiłam malusie za niewielkie pieniądze. Jedyne moje duże kupione nukszpany to 80 cm stożki - 75 zł za sztukę z tego co pamiętam. Kulki kupiłam jako pędzeliki wyprowadzone na pniu za 35 zł na alle.. i dopiero w tym roku zaczynają przypominać.

Ale, ale zakupy bukszpanowe zaczęłam zanim poznałam ogrodowisko Tylko najpierw kilka ukatrupiłam z niewiedzy Co innego cisy. Dopiero ogrodowisko mnie do nich przekonało.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 11:30, 12 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Rozmawiałam ostatnio z jednym z właścicieli sklepu ogr. i powiedział: co się dzieje? Niesamowicie zwiększyła się sprzedaż bukszpanów

Ja mówię: Ogrodowisko

Safoya, sama jeszcze nie wiem, szukam roślin polecam pachysandrę do półcienia, tojeść rozesłaną żółtą. Już Ci chyba poisałam, wrzośce. Jarzmianę bardzo polecam, choć to delikatna i mało wyrazista i widoczna na rabacie roślina, ale tak wdzięczna w zdjęcicach, niczym delikatna broszka...
Mam ją od lat w ogrodzie Babci Jasi, poznałam tę roslinę w programach Geoffa Hamiltona i na Baletowej porposiłąm o sprowadzenie z Holandii i stąd mam. W Twoim ogrodzie będzie idealna w zestawieniach z innymi bylinami.

Ok ...na nas i wielu innych czytająch w ukryciu (znam takich ) ogromny wpływ ma ogrodiwisko, ale przyznam, że w mojej okolicy nie ma wielu ludzi którzy znają ten poratl choć to się zmienia. Ludzie wyjeżdżają na wyspy, łażą po ogrodach i czerpią inspiracje. Nawet mój "wsiowy" wujek który, wrócił po wielu miesiącach z pracy zasadził żywopłot z laurowiśni, który tam podpatrzył i posadził kilkanaście bukszpanów.

Co do jarzmianek, to dla mnie wspaniała wiadomość. Posadzę ich całe stado
Zielono mi! 11:10, 12 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
A kto strzygł żywopłot i tuje?

Myślę, że Maciej Opowiadał o tym cięciu, kiedy byliśmy w gościnie

Super się zagęszcza ta prawa strona ogrodu

Pozdrawiam Was serdecznie
Mój klomb przed domem 10:54, 12 wrz 2011

Do góry

Danusiu, Twoje rady są bezcenne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i zawsze takie przemyślane.

Masz rację ! Zostanę przy Twojej wersji z pachysandrą.

A żwirek tak ale troszkę ciemniejszy od kostki - tak żeby sie nie zlały kolory.

Wybieram sie do Poznania po rośliny , bo u mnie w okolicy nie znalazłam okazałego cisa nawet w Hortulusie ( moim zdaniem przereklamowanym).

Pozdrawiam zespół Gardenarium
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 10:53, 12 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Tę hortensję z lewej zostawiłam, bo jeszcze wygląda, a ta z prawej została zastąpiona H. Limelight o dośc dużych kwiatostanach. Drugiego egz. nie było, więc nie mam symetrii

no i bardzo dobrze ! - to odnośnie symetrii... myślę, ze pewne zaburzenie jej jest bardzo interesujące, przynajmniej ja to lubię !
Ogród w Tarnowie 10:50, 12 wrz 2011

Do góry
Nie ma to jak po przemarznięciu i przyjściu do domu "walnąć" trzy kieliszeczki pigwówki
Dni Otwarte Ogrodu w Goczałkowicach 10:48, 12 wrz 2011

Do góry
A ja w starym ominęłam nie wiem jakim sposobem japoński kącik z kostkami
Mój klomb przed domem 10:46, 12 wrz 2011

Do góry
Żurawka Creme Brule będzie dośc wysoka, więc pozostałe roślny muszą być już posadzone okazałe.

Jeśli podejmujesz decyzję co do żwirku, to ja popieram żwirek, może być ciemniejszy od kostki lub kulisty a nie tłuczeń
ogrodoweimpresjejolki 10:43, 12 wrz 2011

Do góry
Śliczny bukiet, poprosze o wklejenie i uwiecznienie go tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/884-bukiety?commit=Szukaj&page=8&q=bukiety&search_in=topics&utf8=%E2%9C%93
Kwiaty w moim ogrodzie 10:40, 12 wrz 2011

Do góry
Myslę sobie: Tyle kwiatów na rynnie, czy aby wytrzyma ich ciężar?
Ależ kolorowy zawrót głowy
Ogródek Goniak 10:38, 12 wrz 2011

Do góry
Mam świecznicę i ślimaki jej nie biorą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies