Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Sebek 20:41, 12 wrz 2011

myszorek napisał(a)
Nigdy nie wiadomo co życie przyniesie. Trzeba się otwierać na świat, to się dostaje coś w zamian, też o wielu rzeczach nigdy nie marzyłam ani ociupinkę.
Sebek, jeśli chcesz to mogę Ci trochę podoradzać w sprawie kuchni.Mam już jakieś tam pojęcie w tej kwestii

W sumie mam koncepcję, ale to raczej nie miejsce na takie rozmowy
Sebek 20:49, 12 wrz 2011

Powiem Ci Danusiu, że ogrodowisko jednak może mieć wpływ na taką sprzedaż.
Wydaje mi się, że dopiero dociera do nas moda na bukszpanowe obwódki i inne rzeczy z bukszpanu w ogrodach. Skoro piszesz, że masz kilkaset tysięcy wejść na stronę nie wliczając forum, to widać zainteresowanie ogrodami - i to jest super. W mojej wsi według mnie więcej osób zaczęło dbać o przydomową zieleń.

A jak człowiek popatrzy na Twój ogród i realizacje to według mnie chce mieć coś podobnego u siebie, jak hortensje w donicach, bukszpanowe obwódki itp.
shrekol 20:59, 12 wrz 2011

Sebciu bukszpan dawno u nas w kraju był znany znam kilka ogrodów, które mają po 20 lat i są piękne zawijaski mini labirynty. Według mnie to cena bukszpanu nie zachęca sam odczułeś na skórze kilka sadzonek a sporo kasy z portfela uciekło przy takim małej obwódce a co dopiero jak byś miał tak zrobić kilkanaście-kilkadziesiąt metrów
Sebek 21:01, 12 wrz 2011

No ja nie mówię, że nie był w ogóle znany, ale jak sam piszesz jest to kilka ogrodów - a według mnie teraz chyba w każdym ogrodzie pojawia się bukszpan
shrekol 21:04, 12 wrz 2011

OGRODOWISKO i "bukszpanologia" niewyleczalne
kaisog1 21:36, 12 wrz 2011

Kto wsiąknie w Ogrodowisko leci kupować bukszpanisko I limelajcisko
alinak 21:52, 12 wrz 2011

no wszystko fajnie ,tylko żebyście wszyscy nagle nie mieli takich samych ogrodów ...troszkę inwencji własnej mości państwo . myślę że Danusia mnie poprze . ważna oryginalność a nie powielanie .nie wszędzie pasują kulki i stożki- nie prawdaż
kaisog1 22:03, 12 wrz 2011

prawdaż Całe szczęście u mnie stożki wyglądały by dziwacznie wśród..... krów
Gardenarium 22:24, 12 wrz 2011

Alinko popieram oczywiście, ale jak człowiek nie ma koncepcji to nic dziwnego, że próbuje kopiować co wygląda ładnie.
Moim zdaniem nie tyle klucz sukcesu tkwi w zastosowaniu kul i stożków, co w zakupie ogólnie ładnie wyglądających roślin i w zadbanym, wychuchanym ogrodzie.

Zawsze powtarzam, jak nie ma pieniędzy na rośliny, trzeba założyć zadbany i wypielęgnowany trawnik i posadzić tylko jedno drzewo, ale całość powinna byc dopieszczona, kanty przycięte, trawnik bez chwastów - będzie pięknie. Nie potrzeba nic więcej. Praca się liczy.

A dopiero potem możemy zakładać ogród w miarę naszych możliwości. Mamy takie przykłady pozytywne na naszym forum, skromnie ale pracę widać

Instagram Ogrodowiska
Martek 22:29, 12 wrz 2011

Danusiu nie pisz tyle wolę się nie stresować ))))))))))))))))))U mnie rabaty do zrobienia dopiero ,a trawnik o rany ...)))))))))))))))))))))