Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

GabiK 15:20, 09 wrz 2011

Ciekawa jestem, czy znajdziesz, bo u nas ciężko.
hanka_andrus 17:27, 09 wrz 2011

O ,ja takiego też szukam........
Gardenarium 17:31, 09 wrz 2011

Ten miniaturowy Zebrinus widziałam wczoraj w Alei Krakowskiej w prywatnym.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:39, 09 wrz 2011

Karolino, czarno widzę Twój cyprysik kopany. do zimy nie zdąży nic wypuścić. Miałam taki przypadek, wiosną mi zamarł i zbrązowiał

Ale zraszaj od góry, może będzie inaczej.

Zaglądam i czytam.

Instagram Ogrodowiska
popcorn 09:15, 11 wrz 2011

Witajcie,
pytałam w 2 punktach, zebrinus w jednym był, tego gold bar w żadnym :/ Haniu jak znajdę powiem gdzie i po ile. No nic, będę szukać, na wiosnę mogę też posadzić

Cyprysik - masz Danusiu pewnie racje, też się bardzo zmartwiłam jak wyjęłam go z doniczki :/ muszę się wybrać do leroy i porozmawiać, nie podoba mi się takie traktowanie klientów :/
Na razie podlewam i liczę że jednak przezimuje, owinę go włókniną może bo u nas zimne wiatry, żeby nie tracił wilgoci...

Cieszę się że zaglądasz i czytasz Danusiu

pozdrawiam Was serdecznie,
Karolina

PS 3/5 odtrawnikowania paska wzdłuż podjazdu za mną - owocne 1,5 h wczoraj
I u Teściowej odchwastowałyśmy kawałek Jej przedogródka. Pożyczyłam aparat, jutro będę wrzucać fotki efektów Zamarzył mi się pas lawendy wzdłuż tego podjazdu... czy to by miało ręce i nogi? po 3-4 sadzonki pomiędzy tymi tujkami Danica?
popcorn 09:38, 12 wrz 2011

Nie mogłam nie zrobić fotografii - jeden z niewielu razy gdy mój M. pracuje w ogródku Młoda też pomaga ze swoją taczką - dopełniają piaskownicę piaskiem -pozostałościami po wylewkach jeszcze

W warzywniku zniknęły ogórki, w to miejsce przepikowałam sałatę masłową:

Zrobiłam też sadzonki z lawendy:

Lepsze fotki rabat przed wyjściem do ogródka:

i druga:

I widok na obie:

Chciałabym je czymś opasać, zwłaszcza tę z żurawkami (bo M będzie je pewnie kosił...
- może bukszpanowy żywopłocik? Tawuły o żółtych liściach strzyżone na obwódce (powinny się ładnie skomponować z bordowymi żurawkami??

I efekty weekendowej pracy - odtrawnikowany pas wzdłuż podjazdu. Od razu lepiej wygląda.
Zamierzam tam wsadzić te 120 tulipanów (poluję na koszyczki i nie mogę znaleźć) i jakąś jeszcze roślinę kwitnącą w lecie. Miały być płożace, ale pas lawendy mi się zamarzył...

Czy lawenda na całości to dobry pomysł? Zamarzyła mi się...

popcorn 14:46, 12 wrz 2011

Ale tu dzisiaj cicho... nikt nie zajrzy :/ a chciałam po pracy sadzić tulipany a nad nie lawendę
mooogę?
GabiK 14:47, 12 wrz 2011

Zaglądam, ale nie mam zdania co do lawendy. Tzn. myślę, że wyglądała by ładnie, ale nie wiem, jak ze stroną praktyczną. Czy zniosłaby ten śnieg z podjazdu zimą np.
popcorn 14:52, 12 wrz 2011

hej Gai,
dzięki Ja mam to samo, niestety... a już bym sadziła jutro rano jest targ, mogłabym kupić lawendę
jak ona się zachowuje pod tonami śniegu?
Ostatecznie zostanie wersja czegoś okrywowego... ale taki łan lawendu na tych prawie 20 metrach cudnie by wyglądał kwitnący...mmm
Gardenarium 16:12, 12 wrz 2011

Pas lawendy pomiędzy tujkami nie widzi mi się, zdaje się, że z czasem lawenda zasłoni tujki od boku i posypią się im boki. Pod tujkami jakieś płożące typu wrzośce

Lawenda na tulipany też niedobry pomysł - dobry pachysandra i hosty

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies