Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród kwiatowy 08:06, 30 cze 2022

Do góry
violaskom napisał(a)
Dopiero wczoraj poszły do gruntu.
Pytałaś u Gosi dlaczego nie lubię Novalis? No to popatrz sama.

Pisałam już u siebie, że prezentuje się zupełnie inaczej niż na zdjęciach u innych dziewczyn z forum... no rzeczywiście niezbyt korzystnie. Kwiaty tak brzydko się starzeją, czy są przypalone słońcem?
April podbija las... 08:04, 30 cze 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)

Piękny kolor

W basenie czujesz się chyba jakbyś siedziała w jakiejś dżungli .

Ślaz mauretański to moje zeszłoroczne odkrycie. Jakież było moje zdziwienie jak zobaczyłam że przezimował. Byłam pewna że jednoroczny. Już obmyślam mu godne miejsce na innych rabatach

Z obsadzeniem basenu długo walczyłam żeby właśnie było intymnie, buszowato i przyjemnie Myślę że się udało
Mogę też wąchać róże, bo jeden bok to Spirit of Freedom, Queen of Sweden, Mini Eden Rose i Pomponelle
Tu królowa szwedzka, wyjątkowo morelowa po deszczu. Najczęściej jednak róż blady

April podbija las... 07:55, 30 cze 2022

Do góry
Monia81 napisał(a)
Jola nie będę cytować fotek, bo musiałabym wszystkie, tak mi się podoba stworzyłaś piękne widoczki w tym leśnym otoczeniu, misa to majstersztyk, roślinki cudownie ją otaczają

Nie cytuj, zaraz wstawię nowe fotki Będzie dziś studium misy
Dzięki za miły wpis

Dokupiłam pistie. Wiatr je zwiewał w jedno miejsce
Ogród hortensjowo różanecznikowy 07:00, 30 cze 2022

Do góry
Monika83 napisał(a)
Z dzisiejszego poranka hortensjowo
x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/235/2357757/original.jpg[/img]

Śliczności, co im robisz że takie niebieskie?
Kocio nie wiem czy ma minę smutną czy bojową
Magary Dramaty z Rabaty 06:52, 30 cze 2022

Do góry
O bosz jaki paskudny Jordan! No naprawdę!
Mój 6 lat temu był taki

Ogródek u livii 01:38, 30 cze 2022

Do góry
Że w ciurkadełku przed domem kąpią się ptaki, że korzystają z niego pszczoły, motyle i inne bzyczki się przyzwyczaiłam. Ale dziś w nocy przyszedł się popluskać JEŻ
Rozchlapał wodę na dobre 70cm dookoła chyba, że nie tylko on nas odwiedza... na łące obok co wieczór pasą się sarenki, mama i młode, a że susza straszna to wszyscy poszukują wody.

Drobne zakupy:

Posadzone: (łopatka dla skali)

Zobaczymy czy hakone się u mnie spodoba
Ogródek u livii 01:30, 30 cze 2022

Do góry
Mam nadzieję, że w sierpniu uda się zrobić rabatę bylinową, bo póki co niewiele u mnie kwitnie.
pysznogłówka:

Już niedługo ostróżka:

Wysiałam też pod płotem (póki nie robimy placyku basenowo leżakowego) mieszankę dla motyli+ kosmosy+ czarnuszkę, ale też na razie słabiutko:
Ogród z zegarem 01:27, 30 cze 2022

Do góry
Anetko, teren rzeczywiście jest duży. Na żywo rzeczywiście nawet ładnie zaczyna to wszystko wyglądać . Tylko czasu brak na dopracowanie szczegółów, jak np. kanciki.

Basiu, tak, teren za płotem jest ładny. Ale jeszcze kilka lat temu nie było tam ani jednego drzewa, była łąka aż po te wysokie drzewa w oddali. Nie mogę się doczekać, kiedy i u mnie się rozrośnie i zagęści .

Aniu, psiaki dziękują. No i ja dziękuję za miłe słowa odnośnie ogrodu . Lemon rokoko rzeczywiście w tym roku dała popis, a była taka niepozorna w zeszłym roku.
Od zegara się zaczęła moja przygoda z metaloplastyką. Doszło jeszcze ogrodzenie tarasu (żeby było można spokojnie np grilla zrobić ), ogrodzenie rabatek przed domem itp.
Z traw, które zamówiłam w tej szkółce, jestem zadowolona. Oczywiście były zapakowane tak, że dość długo mi się zeszło na ich uwolnieniu z kartonu, taśmy klejącej i folii. Ale ziemia się nie osypywała (tzn torf), są dobrze ukorzenione i jak wyjmowałam je z doniczek, to bryła była zwarta. I były dobrze podlane.

Tu przykładowe hakonki od nich (15 zł/ doniczka 2L).

Trzymam kciuki za Twoje, Martka też kupowała od nich i też, tak jak Ty, nie była zadowolona. Ale ma obiecany zwrot części kosztów.

Monika, dziękuje . Zachorowałam na różankę tutaj, na forum. Wcześniej róże były na liście roślin, których nie będzie u mnie, a przynajmniej nie w takich ilościach . Ale wyszło, jak wyszło

Daga, tiaaa, trochę się nad tym napracowałam . I jeszcze trochę przede mną.

Tu, gdzie jest czerwona linia, będzie dalszy odcinek rowu i rabata przy rowie (ale chyba tylko od strony altanki, tam gdzie już rosną głogi i klony shaina). Nie wiem, czy w tym roku będę to robić. Wszystko zależy głównie od pogody. Jak będzie upalne lato, to dużo nie zrobię.

Przede wszystkim muszę posadzić wszystko z moich zapasów
Dekoracje wejścia, tarasów, furtek... 01:24, 30 cze 2022

Do góry
Moja ulubiona tym roku skrzyneczka:

Magary Dramaty z Rabaty 00:59, 30 cze 2022

Do góry
Przy okazji szukania Jordana takie zdjęcie znalazłam - fragment mojej rabaty przytarsowej równo rok temu. Już w sezonie trochę roślin zabierałam, bo było za gęsto

Teraz, po roku wygląda tak, choć trochę w zmienionym składzie:

Jak ktoś chce zobaczyć ile szałwia w rok potrafi urosnąć to polecam powiększenie pierwszego zdjęcia
Magary Dramaty z Rabaty 00:50, 30 cze 2022

Do góry
Hortensje wims red. Urodą nie powalają, bo wydają się być "brudne". Ale do kwitnienia są pierwsze więc można im wiele wybaczyć No i jesienią się ładnie przebarwiają, ładniej niż inne hortensje. Łubiny są w końcówce u mnie, zaraz do wycięcia.

I pierwsza jeżówka się szykuje. Z jednej strony radość, a z drugiej smutek - tak niedawno narcycy były... Strasznie szybko czas w tym roku leci

I pierwsze dzwonki:
Magary Dramaty z Rabaty 00:36, 30 cze 2022

Do góry
Cd. - oczywiście tylko z kronikarskiego umiłowania

Czyściec, lobelia i...bodziszek rozanne, a jakże

Tu biała gaura ze startującą lawendą i kończącą rogownicą w tle:

Rozanne jest wszędzie

Lawenda, perovskia i stipa - jeszcze jej do etapu kołtuna nie zaliczam

Ogród kwiatowy 00:22, 30 cze 2022

Do góry

Magic Rokoko
Magary Dramaty z Rabaty 00:18, 30 cze 2022

Do góry
Przy okazji Jordana coś niecoś też się na fotki załapało:

Np. liliowce - pierwsze kwiaty, w tle złocienie.

A jeszcze bardziej w tle bodziszki Rozanne, zaczynają być WSZĘDZIE

Ogród kwiatowy 00:14, 30 cze 2022

Do góry

Jasmina

Ogród kwiatowy 00:12, 30 cze 2022

Do góry

Ptasi gaj 00:09, 30 cze 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Elu, śliczne dzięki

Danusiu bardzo się cieszę, że to jest różowy. Jestem ciekawa tego drugiego bo z innego miejsca. Ale jak tu poznać po korzeniach który żółty, biały czy różowy.
Ogród kwiatowy 00:08, 30 cze 2022

Do góry

Ogród kwiatowy 00:02, 30 cze 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
Viola jak Twoje siewki rudbekii Sahara?
Dopiero wczoraj poszły do gruntu.
Pytałaś u Gosi dlaczego nie lubię Novalis? No to popatrz sama.

Magary Dramaty z Rabaty 23:53, 29 cze 2022

Do góry
Jordan, dla Izy, żeby sobie mogła przypomnieć jak to u niej drzewiej bywało
I nawet metkę od niego znalazłam - jakby kto nie miał okularów to odczytuję na głos, że on 150 cm ma mieć

Długie dziś były dyskusje w przedmiocie Jordana, jego wzrostu, umiejscowienia anteny do netu itp.
Stanęło na tym, że Jordan zostaje - bo tu super pasuje, tu miał rosnąć i w ogóle. Jak będzie szalał to się zastanowimy, a antenę się zrobi gdzie indziej
Zdjęcie trochę przekłamuje - miejsca trochę na rozrost ma, przy ścianie nie rośnie, okiennicę da się zamknąć, no niech się dzieje co ma się dziać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies