Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik mimo woli 21:36, 27 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

Tylko nie rób dużych zmian bo twój ogród taki piękny

Co ładne to ładne, a co brzydkie to brzydkie....

Ładne róze w brzydkiej obsadzie... o jakosci płotka nie wspomnę, niestety z powodu psa.. płotek musi być...

Aniu a co masz tam z przodu przed różami, bo próbuję rozszyfrować ale nie wiem

Napiszę, że dołączam do chóru pochwalnego twoich miskantów i w ogóle traw

w przyszłym roku i ja szaleję z trawami
Puste pole z wysepką kwiatową 21:15, 27 wrz 2012

Do góry
Dziś pieskowo-spacerowo, więc zza płota...

Tu na ścianie domu widać to nieszczęsne miejsce, które chcę podsadzić...

Ogród Sylwii od początku :) 21:09, 27 wrz 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Syla zaglądam i kibicuję bardzo .... śliczne kompozycje ... nikt by się nie spodziewał , że na ogrodzie takie rewolucje u Ciebie ....buziaki

To tak dla niepoznaki co by nie wzbudzać sensacji dziękuję bardzo .... a ja wiem , bo zaglądam , że drzewko się u Cię pojawiło hahaha ... Piękne
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:04, 27 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Współczynnik korelacji ilości cebul z wizualnym efektem wiosennym jest co najmniej na poziomie 0,9
Biorąc pod uwagę dominantę ogrodowiskową na poziomie 100 cebul estymowany efekt ogólnonarodowy osiągnie wartość oczekiwaną na poziomie holenderskim....

Eeee....
Ogród Sylwii od początku :) 20:59, 27 wrz 2012

Do góry

Syla zaglądam i kibicuję bardzo .... śliczne kompozycje ... nikt by się nie spodziewał , że na ogrodzie takie rewolucje u Ciebie ....buziaki
Ogród Magdalenka 20:55, 27 wrz 2012

Do góry
Bogusiu, Aniu , Aniu ASC, Betysiu, Joaśko, Evchen bardzo Wam dziękuję za miłe słowa .... myślę intensywnie nad Waszymi radami .... zebrinus ... też mi go szkoda , ale nie zmieszczą się razem .... koloru tam brakuje ..... hmmmm ... pomyślę jeszcze .... ... mam czas do soboty

pozdrawiam dla Was kwiatuszek

Rododendronowy ogród II. 20:54, 27 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
W ramach miłych wspomnień .. To też fotka z okna Bogdzi .... z marca 2012...... i zakochałam sie w ogrodzie od pierwszego wejrzenia Jeżeli w marcu taki ładny...a to najbrzydszy miesiąc dla ogrodu ....

Taki wczesnowiosenny ogród wygląda jakby dpoiero był założony. Pustawo.
Marzy mi się Siedlisko.... 20:49, 27 wrz 2012

Do góry
AniaK napisał(a)
Dziś od rana lało okropnie, ale nareszcie wypogodziło się i wyszło słońce

I pokazała się płonąca ściana

Tawułki również przybierają czerwone barwy

a i poziomki i truskawki czerwienieją w najlepsze, a jakie słodkie teraz są

Dorotko również pozdrawiam cieplutko

pozwól Aniu że posłużę się językiem młodzieżowym-ALE CZADOWO!

to winko wygląda bardzo apetycznie

a to drzewo liściaste, to co to? bo wspaniale towarzyszy temu winu
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:49, 27 wrz 2012

Do góry
Kiedyś nie byłam przekonana do żurawek. Co prawda miałam kilka, ale posadziłam je, aby wypełnić luki na rabacie i polubiłam ich drobne różowe kwiatki.
Co się zmieniło? Oczywiście wpływ ogrodowiska zrobił swoje, więc kupiłam kilka na próbę, oczywiście nie znając nazwy i sugerując się kolorem.
Polubiłam je zwłaszcza gdy zobaczyłam jak pięknie się przebarwiają.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:45, 27 wrz 2012

Do góry
A to fala..... może kiepska.. ale co tam..... dla Ciebie

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 20:45, 27 wrz 2012

Do góry
Taki ogród, że tak powiem został mi powierzony Trochę się zmieniło...

Blaski i cienie nowego życia 20:41, 27 wrz 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
I najładniejsze połączenie hortensji z Morning Light

Ula bardzo mi się podoba to połączenie, ja koniecznie w przyszłym roku kupuję miskanty
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:38, 27 wrz 2012

Do góry
Dochodzimy do jakiś konkluzji... i wielopoziomowego czegoś tam.. co kiedy gdzieś juz czytałam......
To malutkie kółeczko tulipkowe...... z różnych tulipków.... a pomiedzy nimi dużo róznych krokusów.... i jeden rodzaj irysów........ Ha...... zauważ JEDEN rodzaj
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:33, 27 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
tu plewiłam i sadziłam runianki i trawa carex Evergold; kancik krzywy, mus sznurek rozciągnąc!
i chyba jeszcze coś tu musze dołożyc, ale co?

Irenko wpatruję się, ale coś nie widzę tu trawy, gdzie też ona jest

Ja bym dała coś jasnego, żeby się fajnie rzucało w oczy

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 20:32, 27 wrz 2012

Do góry
Ptaszków zdjęć jeszcze nie mam ale za to znalazłem kilka portretów kwiatów

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:58, 27 wrz 2012

Do góry
Wiśni chyba nie ma sensu, bo jest zielone tło i chyba się zleją...
Ale mogłyby być tam np. klony o żółtej koronie?

Rabatkę bym koniecznie poszerzył - co sadzić - kilka inspiracji z kawałków projektów Danusi

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:53, 27 wrz 2012

Do góry
Sebuś mam do ciebie romansik ty jako ogrodnik z krwi i kości może mi coś doradzisz, bo tak siedzę oglądam i nie wiem co poczać, otóż chciałabym coś zmienić przy tych szmaragdach coś mi tu nie gra. Myślisz, że dobrym pomysłem było by posadzenie 3 wiśni na pniu pomiędzy tuje, a przed tujami... no właśnie co? trawy, żurawki (jak posadzić?) czy może ją powiększyć, ??????
Kolorowe rabaty 19:50, 27 wrz 2012

Do góry
Ogromna prośba proszę o identyfikację tej rośliny Normalnie jest to krzew ja zrobiłam z tego coś na pniu

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:47, 27 wrz 2012

Do góry
wiosna ... nie będę czekać do wiosny ... różane zagłębie zrobię już za parawanem z bukszpanu ... na lewo od stożków bukszpanowych ... dziury po nich uzupełnię lawendą ... a wiosną pewnie coś swoją drogą siem wymyśli ...

a teraz proszę wstać ... poczet sztandarowy wchodzi ... 9tak mi się jakoś idiotycznie skojarzyło ) ... a ja obwieszczę co następuje ...

mam blisko 100 cebulek tulipanów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie wiem ile ale grubo ponad 100 cebulek narcyzów ...

jedna pani w pracy dostała od sis swej wory całe i mi przyniosła "no bo ja tak ciągle o ogrodach gadam" ...

dziewczyny ona pracuje ze mną rok ... pięć godzin dziennie a widzi mnie w czasie przerw śniadaniowych i zagadałam ją absolutnie ... na to wygląda ...

oczywiście nawet tak wnikliwie widzący przyszłość Nostradamus i jemu podobni nie wiedzieliby jakiego rodzaju kffffiat z tych cebulek się wyłoni ... zatem klu musi tkwić w geometrii kupy ... nad czym usilnie myślę gdy forum nie zaśmiecam ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies