Współczynnik korelacji ilości cebul z wizualnym efektem wiosennym jest co najmniej na poziomie 0,9
Biorąc pod uwagę dominantę ogrodowiskową na poziomie 100 cebul estymowany efekt ogólnonarodowy osiągnie wartość oczekiwaną na poziomie holenderskim....
Bogusiu, Aniu , Aniu ASC, Betysiu, Joaśko, Evchen bardzo Wam dziękuję za miłe słowa .... myślę intensywnie nad Waszymi radami .... zebrinus ... też mi go szkoda , ale nie zmieszczą się razem .... koloru tam brakuje ..... hmmmm ... pomyślę jeszcze .... ... mam czas do soboty
W ramach miłych wspomnień .. To też fotka z okna Bogdzi .... z marca 2012...... i zakochałam sie w ogrodzie od pierwszego wejrzenia Jeżeli w marcu taki ładny...a to najbrzydszy miesiąc dla ogrodu ....
Taki wczesnowiosenny ogród wygląda jakby dpoiero był założony. Pustawo.
Kiedyś nie byłam przekonana do żurawek. Co prawda miałam kilka, ale posadziłam je, aby wypełnić luki na rabacie i polubiłam ich drobne różowe kwiatki.
Co się zmieniło? Oczywiście wpływ ogrodowiska zrobił swoje, więc kupiłam kilka na próbę, oczywiście nie znając nazwy i sugerując się kolorem.
Polubiłam je zwłaszcza gdy zobaczyłam jak pięknie się przebarwiają.
Dochodzimy do jakiś konkluzji... i wielopoziomowego czegoś tam.. co kiedy gdzieś juz czytałam......
To malutkie kółeczko tulipkowe...... z różnych tulipków.... a pomiedzy nimi dużo róznych krokusów.... i jeden rodzaj irysów........ Ha...... zauważ JEDEN rodzaj
Sebuś mam do ciebie romansik ty jako ogrodnik z krwi i kości może mi coś doradzisz, bo tak siedzę oglądam i nie wiem co poczać, otóż chciałabym coś zmienić przy tych szmaragdach coś mi tu nie gra. Myślisz, że dobrym pomysłem było by posadzenie 3 wiśni na pniu pomiędzy tuje, a przed tujami... no właśnie co? trawy, żurawki (jak posadzić?) czy może ją powiększyć, ??????
wiosna ... nie będę czekać do wiosny ... różane zagłębie zrobię już za parawanem z bukszpanu ... na lewo od stożków bukszpanowych ... dziury po nich uzupełnię lawendą ... a wiosną pewnie coś swoją drogą siem wymyśli ...
a teraz proszę wstać ... poczet sztandarowy wchodzi ... 9tak mi się jakoś idiotycznie skojarzyło ) ... a ja obwieszczę co następuje ...
mam blisko 100 cebulek tulipanów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie wiem ile ale grubo ponad 100 cebulek narcyzów ...
jedna pani w pracy dostała od sis swej wory całe i mi przyniosła "no bo ja tak ciągle o ogrodach gadam" ...
dziewczyny ona pracuje ze mną rok ... pięć godzin dziennie a widzi mnie w czasie przerw śniadaniowych i zagadałam ją absolutnie ... na to wygląda ...
oczywiście nawet tak wnikliwie widzący przyszłość Nostradamus i jemu podobni nie wiedzieliby jakiego rodzaju kffffiat z tych cebulek się wyłoni ... zatem klu musi tkwić w geometrii kupy ... nad czym usilnie myślę gdy forum nie zaśmiecam ...