Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:43, 09 sie 2012

Do góry
Kolejni lokatorzy to nachyłki - kiedy je sadziłam miały kolor zgaszonej pomarańczy, teraz nabierają czerwieni...

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 12:42, 09 sie 2012

Do góry
Zainstalowałam Google Chrome i udało się...Misiek w całej okazałości. Moje zdjęcia nie dorównują Waszym, a szczególnie Eli i Roberta. Aniu, raz jeszcze dziękuję za niezapomniane chwile i gościnność.

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:39, 09 sie 2012

Do góry
Trawiasta w popołudniowym slońcu po burzy

Marzy mi się Siedlisko.... 12:31, 09 sie 2012

Do góry
AniaK napisał(a)
Robiąc wieczorny obchód ogrodu, bawiłam się lampą błyskową.Fajnie roślinki się zmieniają, o tej samej porze a całkiem inne
bez lampy i z lampą

fajną miałaś zabawę

ale zdjęcia świetne, ta sama roślina, na kilka sposobów,
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:20, 09 sie 2012

Do góry
Na trawiastej rabacie zameldowały się dwie nowe lokatorki

Gailardia (jak ja moglam nie lubieć czerwieni i pomarańczu w ogrodzie??????????????????

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:10, 09 sie 2012

Do góry
jeżówki little baby Swan

Papryczki zaczynają się rumienić, ale to takie maleństwa, że raczej posłużą do ozdoby..szkoda jeść

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 12:08, 09 sie 2012

Do góry
wanda7 napisał(a)

Dzień dobry, Wandziu
Mam taką samą odmianę liliowca
I dziękuję za zdjęcie dziewanny Pięknie wygląda na tle traw
Jaka to trawa?
Moje zmagania ogrodowe 12:06, 09 sie 2012

Do góry
Dziś warzywka
Zaraz bedzie kolejna partia koktajlowych

Próba ogórków pod folią

Marzy mi się Siedlisko.... 12:02, 09 sie 2012

Do góry
Wygrzewać się można wszędzie nawet na czubku ściętej lawendy

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:02, 09 sie 2012

Do góry
i trochę aktualności, zakwitły nareszcie mieczyki abisyńskie przy patio,m na razie pojedyncze kwiaty, ale już sporo paków

Miniaturowy ogródek 11:59, 09 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
No to tak:
Różowe: Pastella
.

Pastellę mam i polecam szczerze! uwielbiam jej kolor, coś między brzoskwinią a różem delikatnym, w pełnrm rozkwicie kremowo-biała. Ja ją uwielbiam I nie rośnie duża. zima była tylko zakopczykowana i ladnie przetrwała - lekko zmarzły wierzchołki, ale po obcięciu odbiła szybko wiosną

Pierwsze kwiaty były bardziej różowe, o takie

teraz kwitnie ponownie i kwiaty są kremowo-białe z bladorózowym środkiem (fotek brak, muszę nadrobić)
Ogród Leny. 11:57, 09 sie 2012

Do góry
Dzisiejszy dzień od rana mnie zaskakuje - otóż jako że już prawie połowa sierpnia,zabrałam się za cięcie glicynii która wydawało się przekwitła...jakie było moje zaskoczenie kiedy wzięłam pod sekator gałązkę z tyłu ...a na niej 4 pąki rozwijających się kwiatów!Patrzę więc dalej ,a cała tylnia strona krzaka, usłana kwiatami - naliczyłam kilkanaście paków

Dalsze miłe zaskoczenie nastąpiło w szkółce - w pierwszej kupiłam ładnego bukszpana drobnolistnego

Za 12 zł

A w następnej 3 sztuki pod kątem stożka po 14zł:

Zabiedzone są ale duże

Teraz się zastanawiam gdzie je wsadzić - kusi mnie do donic przed dom , z zimowaniem nie miałabym problemu więc chyba to rozwiązanie wybiorę
Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 11:44, 09 sie 2012

Do góry
GabiK Znalazłam~!!!!!
Ale fajnie Witaj !

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:41, 09 sie 2012

Do góry
a takie cuda dostałam od miłych gości

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:37, 09 sie 2012

Do góry
Dzieciaki po szaleństwach w basenie wyciszały się grając i bawiąc w Tusiowym pokoju

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:35, 09 sie 2012

Do góry
Mąż uwiecznił ploteczki na ławeczce różankowej

a ja Panów przy męskiej rozmowie nie tylko o ogrodzie

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:32, 09 sie 2012

Do góry
No dobrze - rehabilituję się z braku zdjęć po spotkaniu z Anula - Anulka wybaczysz??

Nie zrobiłam zbyt wiele, bo tak miło się plaplało z gośćmi, że szkoda było czasu na "ustawki" Jednak kilka na pamiątkę jest

Antoś zdecydowanie zakochał się w nowej cioci

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 11:17, 09 sie 2012

Do góry

Ogrodnik mimo woli 10:50, 09 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

cześć Ania!

przeglądam i wspominam i się śmieję

było wiele podziękowań i ja coś tam nagryzmoliłam , jednak za mało - przekaż podziękowania swoim bliskim bardzo serdeczne

a teraz przyszło mi do głowy - gdyby każdy musiał wybrać tylko 1-no zdjęcie z imprezy to które by to było ?
wiem to trudne, ale tak dla zabawy
było 25 wątków na spotkaniu - gdyby zebral 25 zdjęć to co by wyszło ?

ja mam w oczach tę miłą chwilę - nie wiem o czym gadaliscie ale wyglądało to sielankowo

Iza i Bogda...co wy robicie swoim małżom, że tekie to chorotwite....... kurować, masowac, zadbać o nich i razem przyjechać.....

Mira, też chciałam wybrać jedno zdjecie które mi się najbardziej podoba..... została mi sie ksiażka.... nagroda za konkursy których miałam dużo w głowie ino czasu nie starczyło by je zorganizować... pomyślałam za zdjecie...... ale doszłam do wniosku że chyba bym musiała kupić 25 albumów, bo u każdego było coś co się bardzo podobało... w wolnej chwili spróbuję wybrać po 3 najładniejsze zdjecia od każdego fotografa... I to też będzie zadanie ponad moje siły.......
Sielanka na fotce jest urocza Grześ, Gabik, Zbysiu, Martek i Marzenka....... aż mi żal, że nie miałam czasu zająć miejsca obok Was.... Jeszcze jeden wydatek z ogrodem..kupić odkurzacz do oczka.... bo pompa z filtrem to jedno, ale pasuje utrzymac taki stan wody, by zawsze można było zanurzyć nogi... Obrzeże oczka jeszcze nie skończone.... w tym miejscu ma być jakby zejście do wody, bo nabieram wodę do konewki i podlewam roślinki w doniczkach.. fajna odstana woda.. ale zejście zejściem..... trzeba zrobić murek do siedzenia

Pewnie zgnietliśmy obrzeże ))))))))

Bardzo refleksyjnie było w tym momencie.Miro fajnie,że to zauważyłaś dziękuję
Wiele osób jeszcze by się w tym "kręgu"zmieściło,ale każdy chciał chociaż chwilkę porozmawiać z drugą osobą
Taka sobie rabatka pod oknem 10:42, 09 sie 2012

Do góry
witajcie
ja już po urlopie ale ten czas szybko mija

ale trochę podziałałam z M w ogrodzie a potem odpoczywaliśmy nad morzem
a teraz pokażę Wam co takiego narobiliśmy
może jak było
a teraz jak jest

brakuje jeszcze obwódki z bukszpanu i drzewka na pniu pomiędzy te trzy hortensje

miał być miłorząb ale jakoś nie mogę go dostac a co powiecie na śliwę wiśniową Pissardi? nie ma tam

dużo miejsca bo od domu jest ok 1,5 m odległości także pasowałoby jakieś nie duże drzewko

te 3 bukszapny planuję prowadzić jako kule mam nadzieje ze jakoś mi to wyjdzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies