Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:39, 18 sie 2012

Do góry
Nie mam wiśni Madżenko

Aniu - tutaj jest o nich wątek

pH gleby: gleby zasadowe, gleby obojętne
Rodzaj gleby: żyzne, piaszczysto-gliniaste

Ale jeśli możecie mi doradzić to potrzebuję drzewko Najlepiej purpurowe Na wymianę za wierzbę Iwę - wkurza mnie, bo już jest cała w grzybie i zaczyna mi zasłaniać tuję i hortensję.

Zobaczcie co by tu mogło być??? Teraz jest już bardziej brązowa, bo zdjęcie jeszcze z lipca

Pomyślałem o buku Rohanku - widziałem nowo posadzony na rynku - taki mały na może 1.2m - i mnie totalnie zauroczył Tylko czy nie będzie za duży na ileś lat?
Marzy mi się Siedlisko.... 14:37, 18 sie 2012

Do góry
Witam wszystkich po krótkim, ale intensywnym i aktywnym wypoczynku.Wróciliśmy pełni wrażeń i niedosytu, bo wszystkiego nie udało nam się zobaczyć. Za krótko. Mięliśmy też siostrzenicę niespełna trzylatkę w grupie, która i tak dzielnie dotrzymywała kroku. Resztę zostawiliśmy na następny raz.
Góry o tej porze roku przepiękne.Pogoda nam dopisała, tzn. nie było ani za gorąco, ani za zimno, czyli tak jak najlepiej w górach
Kilka zdjęć tak na szybko, bo tu tyle do nadrabiania, a ile w ogrodzie czeka

Dzieci najbardziej lubiły iść tam gdzie trzeba się wspinać lub przechodzić przez strumienie

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 13:24, 18 sie 2012

Do góry
Mój wyglądał tak

A teraz tak...

pryskanie talstarem naprzemiennie z Topsinem nie pomogło....
Akcja oprysków trwa, stopniowo puszcza gdzieniegdzie nowe liście
Ogrodnik mimo woli 13:21, 18 sie 2012

Do góry
Diana napisał(a)

Pięknie mówie szczerze i uważam że z czasem kulki nabiorą objętości i będzie jeszcze piękniejszy !
Gratuluję

Tu widać jaki środek pusty.. nie było z czego zrobić czuprynki ... i to mnie drażni.... może z przodu jakie żurawki.. będzie ogrodowiskowo... a odciągnie wzrok od tej pustki???
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:37, 18 sie 2012

Do góry

gigantyczne rozmiary miniaturowego goździka tłumaczymy żabią perspektywą ... zakres prac zwanych tu szumnie wielkimi tłumaczymy tym, że działam sama ewentualnie przy wsparciu Nieletniej (znaczy marnym) z wzgledu na wzdląd, że małż się wymiksował i ma zalecone podnoszenie w mikrogramach ... zerka i małpa jedna cieszy się, że bez jego udziału to wszystko

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:35, 18 sie 2012

Do góry

sektor biało zielony ... na lewo od tojeści ... kompozycja jednoroczna - wiem już, że wdzięczna zimą zastanowię się jak to wtapiać w stałe rabaty po rewolucji wiosennej ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:04, 18 sie 2012

Do góry

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 11:58, 18 sie 2012

Do góry
Bardzo dziękują za szybką odpowiedź i jednocześnie serdecznie witam Szefową

Czy ten opryk mogę dokonać preparatem Envidor 240 EC firmy Bayer, też jest owadobójczy? wczoraj go zakupiłam, ale może talastar jest skuteczniejszy ?
Czyli rozumię, że najpiewrw wykonać oprysk a następnie w odstępie tygodniowym podlać mirage wymieszanym z topsinem.
wszystkie bukszpanki w moim ogrodzie o tego sezonu są dokarmiane florowitem raz w miesiącu.

Jeżeli chodzi o bukszpany z innej rabaty,te ze zmienionymi końcówkami, tkimi białymi to czy opryskać je borem i podlewać florowitem- to wytarczy? bardzo mi na nich zależy, sadziłam je miesiąc temu i zakupiłam już jako spore kule.od środka mają dużo opadających listków
poniżej fotka
pozdrawiam gorąco

Uploaded with ImageShack.us
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:52, 18 sie 2012

Do góry
poczyniłam ogrom prac ... skończyłam późnym wieczorem ... było zbyt ciemno a ja cała pokąsana przez wredne jadowite stwory ... w nocy makabra - literacko na szczęście ... wstałam gdy słoneczko odebrało już szanse na ładne ujęcia ... to są w pełnym słońcu ... i fiksuje mi przegladarka ... ale jakoś przeszłam ... do poczty nie mam dostępu i nerw mam ...

lawendowe pasmo z The Fairy

Ogrodnik mimo woli 11:26, 18 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Pięknie mówie szczerze i uważam że z czasem kulki nabiorą objętości i będzie jeszcze piękniejszy !
Gratuluję
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:21, 18 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko ślicznie masz tyle roślin......o powierzchni nie wspomnę......uwielbiam spacerowac po twoim ogrodzie
Ogrodnik mimo woli 11:05, 18 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ania ja znowu buszuje po twoim wątku .....chyba mnie nie wygonisz ? .do południa zdążyłam przesadzić 100 kilowe parzydło leśne ( wywaliłam go w kąt ) i trawę (miscant malepartus ) na angielce , zanim zorientowałam się że dziś święto Matki Boskiej Kalwaryjskiej....no ale na dróżki poszłam ....
teraz natomiast odchorowuje już pomalutku to przesadzanie parzydła . nie mogłam poprosić o pomoc Mojego M , bo to już była 3 eksmisja tego giganta i na pewno by mi to przypomniał ......a wyszłam tylko na papieroska

pozdrawiam Aniu . już łapnęłam chęć na kompozycje trawy tę przy oczku u ciebie

Spoko ja dziś wstałam o 5 i też z kawusią wyszłam na papieroska... i co????? W piżamce dobrałam sie do sektorków... i zrobiłam wstępnie coś takiego..... (z przesadzaniem też tak mam ....kilka razy z kąta w ką t...). M spał, wiec nie widziałco wyczyniam..a ja kwstał to już było po ptakach...... komentarza udaję, że nie słyszałam.... Jeszcze do korekty.... ale tu potrzebuję spokoju...by po wyrównywaniu było jeszcze z czego wyrównywać...
Jest to czynność, której chyba nie było na liście powodującej Wasze liczne komentarze... i tadam, tadam... mój pierwszy w życiu bonsai ( wierzba hakuro się nie liczy.... bo coś wcześniej pociachałm i tak jest do wyrzucenia...)

A teraz nie chwalić grzecznościowo tylko powiedziec co mam z tym zrobić dalej....... to na froncie domu...... wolała bym aby nie straszyło. Sorki za foto bokiem...ale jakos takoś wyszło.... wnerwiał mnie krzaczor, bo zabierałprzejście i trawa nie chciałą tu rosnac....

No to ja dziękuję, dobrze, że M zawału nie dostał ale ty przynajmniej niezdrowy nałóg (papieros) ruchem kompensujesz
Żeby nie było wazeliny, jałowiec kiedyś będzie piękny.....
A tak na serio u mnie widzialam stareeeego jałowca pokulkowanego w dziesiątki kulek wyglądało to rewelacyjnie i zrobili to w jeden sezon ze zwyklego starego jałowca. Jak znam Twój ogród to za rok już będą piękne kule. Czy może poduchy? Jaką metodę wybrałaś ? Piekny będzie jak te kule będą duże i proporcjonalne do łodyg
Ja uważam, że jałowce są ładne wyłacznie gdy są strzyżone, dlatego popieram Twoje dzieło

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:37, 18 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
No i najmniejsze:

[

O tej najmniejszej pisalam, czy to jest stiletto? Posadzilam 5 szt na brzegu rabaty i nie wiem jak duża się rozrośnie, czytałam, że do 20 cm???

Olbrzyma hostę sun &substance (chyba) od Irenki dostałam, dla tej przewidziałam duuuuuuużo miejsca
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:22, 18 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Fado - bardzo piękna i poruszająca muzyka. Po części tak. Ta nasza kotka, jak ją znaleźliśmy porzuconą w parku, jako małe kilkutygodniowe kociątko, była długo bardzo smutna. Więc to imię bardzo do niej pasowało. Ale teraz jest z nami bardzo szczęśliwa i lubi się bawić jak inne koty Śpi z psem w jednym kojcu

A teraz jaka piękna i dostojna

Oki, zrobię też zdjęcia psa w ogrodzie jak się kąpie Na razie wrzucam ze spaceru

no własnie wczoraj nie zdążyłam napisać, że piękna kicia
a i widzę labradora, masz piekną kocio-psią przyjażń
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:15, 18 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Przed chwilą weszłam no forumogrodnicze bo szukałam informacji o cięciu.... i aż mnie odrzuciło jakim tonem ludzie udzielają tam odpowiedzi...
O Boziu jak dobrze, ze jest ogrodowisko
Przepraszam za ten komentarz ale nie mogłam sobie odmówić

No nie?.. Sami fajni ogrodomaniacy!

No dlatego mimo wielokrotnego czytania fachowych porad nigdy tam nie byłam aktywna....
Natomiast społeczność ogrodowiskowa mnie urzekła i poraz pierwszy w necie się ujawniłam Nawet na Nk i FC nigdy się nie obnażałam a tu prawie nago latam
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:05, 18 sie 2012

Do góry
Fado - bardzo piękna i poruszająca muzyka. Po części tak. Ta nasza kotka, jak ją znaleźliśmy porzuconą w parku, jako małe kilkutygodniowe kociątko, była długo bardzo smutna. Więc to imię bardzo do niej pasowało. Ale teraz jest z nami bardzo szczęśliwa i lubi się bawić jak inne koty Śpi z psem w jednym kojcu

A teraz jaka piękna i dostojna

Oki, zrobię też zdjęcia psa w ogrodzie jak się kąpie Na razie wrzucam ze spaceru

Ogrodnik mimo woli 09:30, 18 sie 2012

Do góry
alinak napisał(a)
Ania ja znowu buszuje po twoim wątku .....chyba mnie nie wygonisz ? .do południa zdążyłam przesadzić 100 kilowe parzydło leśne ( wywaliłam go w kąt ) i trawę (miscant malepartus ) na angielce , zanim zorientowałam się że dziś święto Matki Boskiej Kalwaryjskiej....no ale na dróżki poszłam ....
teraz natomiast odchorowuje już pomalutku to przesadzanie parzydła . nie mogłam poprosić o pomoc Mojego M , bo to już była 3 eksmisja tego giganta i na pewno by mi to przypomniał ......a wyszłam tylko na papieroska

pozdrawiam Aniu . już łapnęłam chęć na kompozycje trawy tę przy oczku u ciebie

Spoko ja dziś wstałam o 5 i też z kawusią wyszłam na papieroska... i co????? W piżamce dobrałam sie do sektorków... i zrobiłam wstępnie coś takiego..... (z przesadzaniem też tak mam ....kilka razy z kąta w ką t...). M spał, wiec nie widziałco wyczyniam..a ja kwstał to już było po ptakach...... komentarza udaję, że nie słyszałam.... Jeszcze do korekty.... ale tu potrzebuję spokoju...by po wyrównywaniu było jeszcze z czego wyrównywać...
Jest to czynność, której chyba nie było na liście powodującej Wasze liczne komentarze... i tadam, tadam... mój pierwszy w życiu bonsai ( wierzba hakuro się nie liczy.... bo coś wcześniej pociachałm i tak jest do wyrzucenia...)

A teraz nie chwalić grzecznościowo tylko powiedziec co mam z tym zrobić dalej....... to na froncie domu...... wolała bym aby nie straszyło. Sorki za foto bokiem...ale jakos takoś wyszło.... wnerwiał mnie krzaczor, bo zabierałprzejście i trawa nie chciałą tu rosnac....

Mój ogród 09:25, 18 sie 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)

śliczne zdjęcia
Moja największa pasja - ogród 09:25, 18 sie 2012

Do góry
nebel napisał(a)

i jeszcze kilka ujęć świerka

Kasik, nie ukrywam, że nie zainteresował mnie świerk, tylko pies.
Czy to mieszkanic, czy tylko może gość z wizytą u Ciebie?
eve

witaj Ewo piesek mój wabi się Hera i jest owczarkiem niemieckim
(z ciebie to rzeczywiście nocny marek)

jeszcze sie nie połozyłam
Możesz trochę napisać, podzielić sie swoim doświadczeniem odnośnie oraganizacji ogrodu posiadając psa. Ja mam dwa - owczarka niemieckiego i labradora. Chciałabym poznać ogrody innych pokazane pod katem tego jak są zaprojektowane ze względu na zwierzęta, które razem z nami mieszkają.
Pzdr.eve

Hej, to mamy kolejną wspólną rzecz. Ja też mam labradora. Niezły szkodnik z niego We wrześniu będzie sterylizowany, bo reproduktorem już nie będzie, a może się trochę uspokoi. Poza tym, to mu wydłuży żywot
Kaktusy Dawida. 09:18, 18 sie 2012

Do góry
tengel27 napisał(a)
Wczoraj zakwitły moje stapeliowate. Co prawda mam ich niewiele, ale bardzo je lubię.

Pierwszy raz kwitnie Trichocaulon cactiforme. Tuż po zakupie ułamał mu się stożek wzrostu i mam teraz roślinę "drzewkowatą"

No i kolejny rok ma kwiaty Huernia schneideriana

wow !!!! piekne naprawdę jestem zachwycona śliczne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies