Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 13:09, 07 lip 2012

Do góry
betysia napisał(a)

Łaaaał jak cudnie to wygląda - idealnie ją wpasowałaś w swój ogród!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:52, 07 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
dzięki za pozdrowienia
pokaz kanny, rany wielkie, a moje jakoś rachityczne!
a ja robisz donice..może i moje żółte plastikowe przemaluję i będzie miodzio do tej ławki

donice robimy z resztek desek po werandzie takie jak u Moniki ... będą stały na werandzie i robiły za słupki ... nie wykluczone, że z barierki zrezygnuję bo weranda niziutka ...

takie plastikowe malowałam i nawet bez gruntu farba ładnie się trzyma ... a używałam zwykłej akrylowej do drewna i metalu (wodnej oczywiście - pewnie alkidowa byłaby jeszcze mocniejsza ale po co ... śmierdziaszkuje i brudzi łapki ) ... nawet na jednej jakis decoupage machnęłam )) ... możesz pomalować najpierw na szaro ... potrzeć gdzieniegdzie świeczką a potem na biało i przetrzeć i będzie prawie kamienna ... prawie ale z daleka można to kupić ...

a skoro lubisz zaszaleć nowymi środkami do efektów specjalnych to można wykorzystać - tylko sprawdzę dzis jak będę w markecie jakiej to firmy - lakier do spękań ... czy inszą inszość ale właśnie z efektem spękań jak w decoupage ... to chyba pozwoliłoby na uzyskanie wiekowo steranej donicy ...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:41, 07 lip 2012

Do góry
Wszystkie żurawki sadziłem w maju zeszłego roku

I żadne to okazy nie były - zobacz choćby na te zielone -miały po kilka listeczków i jedną "nogę"

No a teraz po urwaniu chyba 10 sadzonek wyglądają tak - ciurkadło ma 40 cm średnicy - żurawki są nawet większe.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:39, 07 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
i popracowałam nad tym kawałkiem; robię po obu nowego zakupu, obwódki z bukszpanów, sadzę takie malutkie na murek; śmieszy mnie to krzesło, jak tron dla mojego M.
wczoraj pracowały 2 fajne ekipy i po wspólnej pracy ogród wyglada bajecznie, jeszcze ciut i będzie taki jaki mi się marzy

a te ciemne lilie pachną słodko ...poziomką
bardzo pokładły się po nocnym deszczu; czekam na kolejne, już dziś zobaczę

Irenko cudny ten twó tron idealnie pasuje, dodaje niesamowitej atmosfery temu zakątkowi. A lilie boskie
Ogród Leny. 12:38, 07 lip 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Marzenko no ja mam zdecydowanie mniejszy nos...

To mój"rzygacz" ścienny , ale oczywiście nie dokończony ..może za rok
Wczoraj zrobiłam nową - rozwojową rabatę
Z czasem zmieni wygląd bo dojdą obrzeża wokół domu ,ale że ja "pędziwiatr" to musiałam już coś mieć...
Wokół nieład ale jak włączyć "oczy wyobrażni" to i cisowy żywopłocik można sobie zobaczyc,dorodne żurawki i ładnie uformowany bukszpan

no z nosem to mnie uspokoiłaś ... bo już pojawiła się obawa, że mi nieopodal konkurencja wyrosła ... te z materii nieożywionej ignoruje ...

i niby pesel nie taki znowu stary ... ale jakby nie było napisane o żurawkach to idiot nie wpadłabym na to, że są ... ... no proszę a są !!! ... jak już ślepota wszystkie roślinki namierzyłam - włączyłam wyobraźnię (no przynajmniej tu nie mamy deficytów) i ,,,,,,,,,,,,,,,, no pięknie ... po dłuższym wpatrywaniu stwierdzam, że mogę uczciwie napisać iż piękno już w tym widać ... zapisuję ... jakby co zgapię ... najwyżej ścierą dostanę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:26, 07 lip 2012

Do góry
maciejka !!! ... ... a ja zapomniałam ... dopisuje na listę jak zasieję to jeszcze zdążę powąchać )) ... w sierpniu ... końcem sierpnia )))
Ogród Leny. 12:11, 07 lip 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Marzenko no ja mam zdecydowanie mniejszy nos...

To mój"rzygacz" ścienny , ale oczywiście nie dokończony ..może za rok
Wczoraj zrobiłam nową - rozwojową rabatę
Z czasem zmieni wygląd bo dojdą obrzeża wokół domu ,ale że ja "pędziwiatr" to musiałam już coś mieć...
Wokół nieład ale jak włączyć "oczy wyobrażni" to i cisowy żywopłocik można sobie zobaczyc,dorodne żurawki i ładnie uformowany bukszpan

I ja to wszystko widzę
Pieknie będzie! I stylowo
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:00, 07 lip 2012

Do góry
Lena napisał(a)

Dziś dostałam takie sympatyczne zaproszenie

Reniu, idę w niedzielę, zabieram wnuczkę, bo ona uwielbia ogród i kwiaty, już od małego ją ciągac będę
a co niech łapie bakcyla, bo moje dzieci raczej nie

Że co proszę?Jaką wnuczkę???? Irenko przeca Ty 18 nie skończyłaś

ha, ha, Lena, jesteś bardzo miła, dzięki
a dusza i owszem, ma 18!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:58, 07 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Reniu, idę w niedzielę, zabieram wnuczkę, bo ona uwielbia ogród i kwiaty, już od małego ją ciągac będę

Że co proszę?Jaką wnuczkę???? Irenko przeca Ty 18 nie skończyłaś
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:54, 07 lip 2012

Do góry
fotel absolutnie cudny ... gdzie wynorałaś taki skarb ? ... zostawiasz tak jak jest czy coś mu zrobisz?

te ciemne lilie piękne ... wczoraj natknęłam się na takie właśnie ciemne orliki w trybuli leśnej i przepadłam ... ja piewca białych kwiatów ...

http://www.gapphotos.com/featuredetails.asp?featureref=355
Ogród w Holandii 11:51, 07 lip 2012

Do góry
Madzioskoczek napisał(a)

Trudno, chyba będę jej robiła codziennie zdjęcie, zanim nie przekwitnie, bo pięknieje z każdym dniem.

Masz rację fotografuj codziennie, będzie co oglądać w zimowe wieczorki

róża z wielu serduszek stworzona
Mój mały raj na ziemi :) 11:49, 07 lip 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
rabata pod domem

trudno wybrać, co mi się lepiej podoba, ale to połączenie koolru róż i lawendy..boskie
pozdrawiam Anula
Ogrodnik mimo woli 11:47, 07 lip 2012

Do góry

ależ bajeczna jeżówka!!
i juka tez piękna! na moją pewnie jeszcze rok przyjdzie mi czekać!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:43, 07 lip 2012

Do góry
i popracowałam nad tym kawałkiem; robię po obu nowego zakupu, obwódki z bukszpanów, sadzę takie malutkie na murek; śmieszy mnie to krzesło, jak tron dla mojego M.
wczoraj pracowały 2 fajne ekipy i po wspólnej pracy ogród wyglada bajecznie, jeszcze ciut i będzie taki jaki mi się marzy

a te ciemne lilie pachną słodko ...poziomką
bardzo pokładły się po nocnym deszczu; czekam na kolejne, już dziś zobaczę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:35, 07 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
Wooow.. mam nadzieję ,że foty porobi........ nawet się nei zezłoszczę na 20 nowych stronek

W końcu.. aż tyle nie natrzaskam, ale cos wklejam dla siebie i potomnych

kolejne liliowce, mam ich dużo i po raz pierwszy widzę ich kwiaty, dlatego jestem ich tak ciekawa
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 11:35, 07 lip 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Witam Was ozięble oczywiście z uwagi na te afrykańskie temperatury (dzisiaj u mnie w cieniu ok. 40 stopni - SZOK!)
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny i miłe słowa ten odcinek Mai będzie dla mnie wspaniałą pamiątką naszego spotkania na Święcie Róż u Danusi
Niestety przez te upały prawie w ogóle nie bywamy na działce, jedynie późnym wieczorem żeby podlać rośliny u nas patelnia, nie ma żadnego cienia, nawet 3 metrowy parasol nie pomoże na taki upał czekamy na ochłodzenie
Poza tym w najlepsze ryją nornice ( np. żurawki czy małe bukszpany same wychodzą do góry ( muszę coś z tym zrobić.
Nieustannie walczę z niejakim powojnikiem chyba polnym, który rozrasta się jak szalony i równie szybko odrasta po wyrwaniu (( nie wiem co z tym robić zauważyłam, że jest tylko na rabacie graniczącej przez siatkę z zachwaszczoną działką

Kilka dzisiejszych zdjęć

Kasiu, co jakiś czas jestem i to co pokazujesz, po prostu zachwyca! upały są, ale twoje rośliny w świetnej kondycji i tak pięknie buja a ta ceglana ściana wprost wymarzona do wisteri i róż
pozdrawiam i krople deszczu zostawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:28, 07 lip 2012

Do góry
reni napisał(a)

Irenka chyba na wystawie lilii

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:24, 07 lip 2012

Do góry
coli napisał(a)
Irenko obejrzałam Twoje zdjęcia w metamorfozach. Powiem Ci: SZACUN

Dzięki Coli, a wiem z pisaniny u Marzenki, że miałaś przykre doświadczenia z burzą!
buziaki i pozdrawiam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:07, 07 lip 2012

Do góry
Marzenko, tyle postów na trzaskanych, ze nie dam rady do tyłu, a tu święto prawdziwe, bo pół tysiąca strzeliło!
na 505 ciekawego wątku podsyłam liliowca
Ogród Łukasza :) 11:00, 07 lip 2012

Do góry
Witaj, baardzo podoba mi się ta część:

Jest świetna i chętnie zobaczę jakieś zdjęcia z bliska i opis rosnących tu roślin.

A tak przy okazji: Mamy tu zasadę wklejania nie więcej niż 4 zdjęć z w 1 poście, bo inaczej ciężko się ogląda, nie mówiąc już o cytowaniu
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies