Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 20:11, 03 sie 2012

Marzenka, no co Ty! Jak ja bym mogła tak dziecko nabierać?
JulkAd 21:09, 03 sie 2012

Agatko Różyczka z blond włoskami najładniejsza, co do pozyskanych umiejętności - to nie może być inaczej wszak Holandia słynie z dwóch kółek...no i pięknych Kwiatuszków
Monic 21:35, 03 sie 2012

Agatko, w kwestii róży - na pewno nie jest to Eden Rose. Kwiaty bardzo ładne, ale warto zaczekać na kolejne, bo pierwsze kwiaty czasami lubią być zmienione. Póki co trudno mi coś powiedzieć. Warto byłoby wiedzieć jaka wysoka rośnie.
Madzenka 21:37, 03 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Nie nabierasz jak kiedyś przyjadę na Floriadę to z prezentem dla różyczki ale przecież po holendersku nie mówię
Aha i aspirin rose podrosła i nieźle kwitnie, jutro zrobię zdjęcia.
agata_chrosc... 22:01, 03 sie 2012

JulkAd napisał(a)
Agatko Różyczka z blond włoskami najładniejsza, co do pozyskanych umiejętności - to nie może być inaczej wszak Holandia słynie z dwóch kółek...no i pięknych Kwiatuszków

Otóż to! Pora była najwyższa się nauczyć
agata_chrosc... 22:03, 03 sie 2012

Monic napisał(a)
Agatko, w kwestii róży - na pewno nie jest to Eden Rose. Kwiaty bardzo ładne, ale warto zaczekać na kolejne, bo pierwsze kwiaty czasami lubią być zmienione. Póki co trudno mi coś powiedzieć. Warto byłoby wiedzieć jaka wysoka rośnie.

No to czekamy. Ona tak dziwnie rośnie - większość pędów ma ok.60cm i jeden wybił na jakieś 80cm (na oko bo nie mierzyłam). Ale w gruncie rośnie od miesiąca więc w przyszłym roku może być wyższa. Ale strasznie jestem ciekawa co to
agata_chrosc... 22:05, 03 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Nie nabierasz jak kiedyś przyjadę na Floriadę to z prezentem dla różyczki ale przecież po holendersku nie mówię

A wybierasz się? Masz czas do października. A holenderski podobny do niemieckiego więc nie powinnaś mieć problemów. Daj znać coś więcej to powiem dziecku żeby zaczęło ćwiczyć. Ona łasa na prezenty okrutnie!
Czekam na Aspirin. Moja różanka jeszcze w wersji roboczej, ale już pachnie
Monic 22:13, 03 sie 2012

Ten wybujały pęd może oznaczać, że będzie to pnąca róża. Byłaby podobna do Edena gdyby te kwiaty nie były takie malinowe. Eden ma różowe środki.

agata_chrosc... 22:16, 03 sie 2012

No fakt, Eden jest jaśniejszy, ale czytałam juz na innym forum, że czasem taki żarówkowy kolor przybiera za młodu. No , ale i tak liście ma zupełnie inne więc to nie on. Pnąca mówisz? To by była niespodzianka!
noemi 22:23, 03 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)

A wybierasz się? Masz czas do października. A holenderski podobny do niemieckiego więc nie powinnaś mieć problemów. Daj znać coś więcej to powiem dziecku żeby zaczęło ćwiczyć. Ona łasa na prezenty okrutnie!
Czekam na Aspirin. Moja różanka jeszcze w wersji roboczej, ale już pachnie

przepraszam, że się wtrącę...ale wcale nie łasa ... po prostu wszystkie kochamy dostawać prezenty
córunia dzielna super sobie radzi na rowerku