a to roślina, o której na naszym forum jakoś nikt nie wspominał, a warta uwagi; szkarłatka chińska; posadziłam raz, rozrasta się, nic jej nie żre, ma wielkie białe kwiatostany, które potem są malinowe jak kolby; myślałam, że wymarzła na total po tej zimie, ale żyje i mam pełno sadzonek; osiąga wysokość do 120-150 cm, jest taka inna
oto ona, w nietypowym miejscu wysiała się, że nie mogę jej przekopać i dać gdzie indziej, ale w innym miejscu mam sadzonki
A u nas ostatnio trwała akcja ratunkowa, gonienie kury sąsiada, która a wysoko fruwa i koniecznie chce do nas!!! a... u nas czeka Dżaga na nią i zamiast jajek rosół z kury będzie! NO I TE NIECHCIANE WIDOKI ZA MOIM MUREM, KIEDY BLUSZCZE TO OSŁONIĄ!
ale ślicznie ...coraz bardziej zaczynam myśleć o różach u siebie ... piękna ...ostnica z różą , zapisuję do inspiracji ... sałatownik robi wrażenie , fajne te nasiona na pasku nie trzeba przerywać ... swoją już skonsumowałam ... została jedna doniczka z sałatą lodową ... pięknie u Ciebie wszystko kwitnie ...lawenda się rozkręci ,a moja jest na sterydach
... Boćku zdrówka życzę żeby już żaden kleszcz więcej Cię nie dotknął !!!
No tak, rozumiem... trzymam kciuki żeby było ok!!!
Pojemniki na pomidory są... czerwone... hmmm.... jakoś to przeżyję, ale myślałam że będą zielone jak na fotce... w opisie że kolor losowy, czyli oczywiście taki jak nie chciałam.. no ale trudno...
Wyglądają tak, myślę że dobrze w nich będzie pomidorkom
Witam Ogród jest moją pasją. Praca w nim mnie relaksuje, odpręża i dostarcza mnóstwo radości. Swój ogród tworzę od pięciu lat i nie wiem czy kiedykolwiek uzyska on skończoną formę, bo jak wszyscy szaleni ogrodnicy lubię przesadzac rośliny z miejsca na miejsce.
Ładna kaskada nad oczkiem. I ta róża też, ale to nie TIP TOP?
I lawenda na rabacie kulkowej:
Do efektu baaaardzo brakuje traw!!! Powinny wypełnić te puste miejsca. Sadzenie plamami to dla mnie katorżnicza praca . Oczywiście 18szt. lawend wsiąkło, mus dokupić
A dla mnie bosko !!! moje ulubione miejsce sadzenie plamami bardzo trudne , szacun i wychodzi Ci rewelacyjnie
... żurawki się rozrosną w jeden sezon , podlej jej po 2 tygodniach florovitem, to lubią ...ciemne carexami rozjaśnisz, mi się bardzo ta trawka podoba ... a limelighty już zaraz będą kwitły ... moje jeszcze malunie