Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

waska 21:19, 20 sie 2012

Jak to możliwe ze przeoczylam nasadzenia.
Ale u ciebie Sie dzieje
agniecha973 21:38, 21 sie 2012

U mnie dzisiaj zlot bocianów. Chyba nocują na trasie, bo 5 lub 6 krążyło nad wieżą kościelną próbując tam znaleźć dla siebie miejsce. 3 zostały na wieży, 1 siedzi na drzewie w parku, 1 na remizie strażackiej. Mieliśmy niezły pokaz szybowania. Ciekawe czy będą odlatywać, skoro świt? Zrobiłam kilka zdjęć, ale szaro już było i nieostre i teraz zastanawiam się czy jak wstanę rano mam szansę je uchwycić?

Dwa na szczycie wieży

Nadlatuje i odlatuje trzeci. Nie mógł się umościć

Wylądował na barierce na balkonie

Reszta zdjęć nieostra.
Bogdzia 21:46, 21 sie 2012

Fajne zdjęcia i sytuacje na nich, super że pokazałaś.No i bocka w locie masz a to juz nie byle co. Gratuluje.
agniecha973 21:52, 21 sie 2012

To był ciekawy spektakl, bo wszystkie chciały zatrzymac się na wieży, ale tylko te dwa na szczycie od razu tam zostały, a pozostałe 3 próbowały na tej barierce na balkonie, ale coś im nie pasowało i krążyły. A zdjęcia naprawdę żadna rewelacja.

Burza idzie, co one zrobią na tej wieży?
Mala_Mi 22:32, 21 sie 2012

Agnieszko.. to nie konkurs fotograficzny Mnie ciekawiąnie tylko ładne foty, ale to co przedstawiaja..... Wiecsuper, że pokazałąśź i opisałać i juz sobie wyobrażałam te boćki....
Lena 22:41, 21 sie 2012

Agnieszko robotna kobietka jesteś
Fajna rabata i jak podrośnei będzie imponująca.
Sadzenie grupami daje najlepsze efekty,prawda?Szkoda że ja tego 7 lat temu nie wiedziałam haha
Dasia 22:54, 21 sie 2012

Pomyślałam dziś o Tobie robiąc mamą przetwory z jabłek i gruszek i postanowiłam zajrzeć. No i proszę jak trafiłam. Ogrom pracy za wami, już jest ładniej i intrygująco, ale za rok to bilety drukuj na oglądanie ogrodu. A jak będziesz częstować własnymi przetworami, to bilety podwójnie licz
Pozdrawiam serdecznie.
agniecha973 22:59, 21 sie 2012

Ania, wiem, że nie konkurs, ale poziom zdjęć na forum wysoki, sama przyznasz, to się tłumaczę

Lena, ja też nie wiedziałam, że można kupić więcej niż 3 te same rośliny i posadzić obok siebie. To było niewyobrażalne posunięcie. A na mojej przestrzeni wszystko pojedyncze po prostu ginie. Dobrze, że w ogóle do tego doszłam.

Dasia, jak to miło, że ktoś o mnie pomyślał. Bileciki, hi hi - co raz więcej z tym żartów.
an_tre 23:04, 21 sie 2012

agniecha973 napisał(a)
To zestawienie uważam za bardzo udane

jakie znajome zestawienie Agnieszko pięknie u ciebie, dziś tak wpadłam na chwileczke, ale się poprawię i nadrobie zaległości
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
agniecha973 23:12, 21 sie 2012

To skoro o przetworach, to pokażę leczo-bazę do różnych dań. Wiecie, że dziecko mnie spytało po co ja robię zdjęcie jedzeniu Rozcinam pomidory na ćwiartki i rozgotowuję około 2 godzin. Zostawiam do ostudzenia. Przecieram przez durszlak i w ten sposób pozbywam się skórek. Do tego wkrajam cukinie i papryki. Staram się wybierać wszystko w różnych kolorach, żeby było też ładnie na talerzu. Duszę wszystko jeszcze może z godzinę, dodaję sól i cytrynę (dzięki niej przetwory się nie psują). Do tego garnka - ok. 5 litrów - dałam całą cytrynę. Później pasteryzuję ok. 15 min i gotowe. Wykorzystuję do różnych potraw, np. leczo, risotto, spaghetti, mielone w tym topię , dodaję fasolę i wychodzi coś a'la fasolka po bretońsku. Zaczynam zawsze od podsmażenia mięsa (paski piersi z kurczaka lub mielone) i cebulki, do tego można pieczarki i inne ulubione. Oczywiście przyprawiam dopiero danie docelowe, a to jak pisałam tylko baza wyjściowa do wielu wariacji. Teraz dobry okres na te warzywa, a w zimie jak znalazł.

Tak wygląda jeszcze w garnku

A tak już w słoikach (to po prawej, bo po lewej to nowość sos meksykański, też dobry)