Gosiu Witam Cie cieplutko u siebie Pod kamyczki na pewno pójdzie folia, aby nic tam sie nie siało
Żwierk ciemno szary albo jasno szary - szukam odcieni jak na kostce. Będzie nie za drobny nie za duży - taki w sam raz.
Ja na tym ogrodzie to niejedne i swoje i córy buty rozwaliłam. Kaloszki jako jedyne kolejny sezon wytrzymują
Dziękować, dziękować
Asiu moja 13-sto latka ma już rozmiar 40. Przerosła mnie o 1 nr...ale był czas, ze w moich butach najlepiej jej się chodziłoMam nadzieję, że to już koniec rośnięcia stópek
Jeżeli chodzi o wzrost to właśnie zrównała się ze mną....
Aga, taka cisza u Ciebie, ale czytałam u Ani, że brzozy dokupiłaś. Czyli powiększasz brzozową jednak . U mnie wszystkie sześć już posadzone Kawał rabaty będzie 21x4 metry. Jak ja to obsadzę...
Przyszłam się przywitać chodząc ściezkami koleżanek z forum Super ogród się tworzy
Jeśli i moje doświadczenia się przydadzą to powiem,ze nie liście brzozy sa problemem a ...nasiona! Dla mnie w tym roku to była masakra. Miałam je nawet w wannie
Prawdopodobnie frontowa będzie wyglądała tak:
Drzewa - eM stwierdził, że jemu podobają się brzozy.... Ja myślę
Trawy - z tyłu ML a w nogach buksów ? - wybór na wiosnę,
Białe tulipanki i czosnki ivory queen.
Żwirek do wyznaczenia...ale będzie na nim jeszcze miejsce na akcent kulkowy
Trzymam kciuki za cisy. Moje zielone z czerwonymi koralikami, ale podlewałam cały sierpień i wrzesień, raz w tygodniu po konewce na łeb, czyli na sztukę. Za to brzozy chore, liście całe w plamkach.
Przez tę pogodę to planu nie wyrabiam....O ponurej szarości już pisać nie będę -jestem ciepłolubna Owszem, lubie jak jest 1-2 dni szarości, pluchy i wiatru - tak na odpoczynek z książką i kocykiem, ale to już 3 tydzień taki się zapowiada....
Aniu, ja też liczę na ładną pogodę w tym tygodniu, chociaż prognozy nie napawają optymizmem. Przytargałam w sobotę brzozy, dwie purpurowe jeszcze dojadą. Jak dla mnie, a raczej planów na nowe rabaty, to zimy mogło by nie być
Adelko,
cieszę się bardzo, że mogłyśmy się spotkać. Pamiętaj, proszę o moim zaproszeniu. Będzie mi bardzo miło, jeśli będziemy mogły się odwiedzić.
Serdecznie Cię pozdrawiam.
Witaj Basiu
Przyszłam odwiedzić Twój ogród jeszcze raz, bo cudne są te brzozy.
Cieszę się z naszego dzisiejszego spotkania. Może kiedyś będzie powtórka?
A o mojej obietnicy pamiętam! Niedługo okaże się, czy będę mogła słowa dotrzymać
Pozdrówka
U mnie te najwyższe są w płd-zach narożniku – brzozy. Ale chyba czeka mnie decyzja o poważnym przycięciu 2 wierzb. Nagle zrobiło się za dużo cienia Choć ja już nie młódka, to kocham słońce.
U mnie zwykle dopeiro w listopadzie brzozy dostają zółtych barw a tak to jest nieprzyzwoicie zielono... Przynrozek i to minimlany (-1) był u nas tylko przez jden poranek