Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 10:10, 08 lis 2016

AnnaCh napisał(a)
Matko, czarna podłoga? Chyba lubisz na mopie latać?

Ania się zobaczy w praktyce, ale była opcja białej i szarej.. do głowy wpadła nam jeszcze czarna
Pszczelarnia 10:15, 08 lis 2016

Bo ja mam nadreńską amsonię. I wolno przyrasta. 3 sezony się klimatyzowała. Dziewczynom na G. Śl. wypadła po zimie. Tomek G. ma ładną kępę ale u niego jest mikroklimat i niesamowita gleba (wszystko na zimę zasypuje liśćmi).

AgataP 10:22, 08 lis 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Bo ja mam nadreńską amsonię. I wolno przyrasta. 3 sezony się klimatyzowała. Dziewczynom na G. Śl. wypadła po zimie. Tomek G. ma ładną kępę ale u niego jest mikroklimat i niesamowita gleba (wszystko na zimę zasypuje liśćmi).

Ewo no to już pytanie do Jankosi - jaką odmianę kupiła, może ma zanotowane.

Ale to że nie dała rady na G.Śl to już wiele mówi Tomek ma inne warunki, więc nie ma o czym mówić, a że sypie liśćmi to też wiem... poszłam za jego przykładem i przemielone liście kosiarką wysypałam też na rabaty. I nic z nich nie wygrabiałam
A brzozy zaścieliły bylinówkę. Tam nawet nic nie wycinam, będzie kołderka
anna_t 18:35, 08 lis 2016

AgataP napisał(a)
Nie wiem czy w przyszłym roku miejsce to się nie zmieni,

Sliczne zdjęcia
u mnie tez przymroziło ale mi sie nie chce wyjść i fotek robić
jankosia 20:13, 08 lis 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Nie byłam pewna co napisać bo na stronie arboretum już jej nie ma, ale po przejrzeniu w necie listy dostępnych gatunków z przykrością stwierdzam że moja też nadreńska Piszę "z przykrością" bo kupując ją bez namysłu zupełnie w głowie miałam tylko wspomnienie jesiennego przebarwiania. Nie sprawdziłam dokladnie, bo po co jak tam byliny grosze kosztują i teraz okazuje się że ja chciałam Amsonię hubrichtii. Bo ona miała iść w miejsce wuwalanego wilczomlecza w którym podobało mi się wszystko poza ekspansywnością. I ona miała podobnie się przebarwiać a z tego co czytam to lipa. A do tego jeszcze piszesz że nie zimuje zbyt dobrze- a przecież piąta strefa, hmm No nic, co ma być to będzie
No i co teraz Agata? Hę? To jakbyś widziała tą amsonię hubrichta to jestem zainteresowana jak coś - trzy sztuki dla mnie
AgataP 08:41, 09 lis 2016

jankosia napisał(a)

Nie byłam pewna co napisać bo na stronie arboretum już jej nie ma, ale po przejrzeniu w necie listy dostępnych gatunków z przykrością stwierdzam że moja też nadreńska Piszę "z przykrością" bo kupując ją bez namysłu zupełnie w głowie miałam tylko wspomnienie jesiennego przebarwiania. Nie sprawdziłam dokladnie, bo po co jak tam byliny grosze kosztują i teraz okazuje się że ja chciałam Amsonię hubrichtii. Bo ona miała iść w miejsce wuwalanego wilczomlecza w którym podobało mi się wszystko poza ekspansywnością. I ona miała podobnie się przebarwiać a z tego co czytam to lipa. A do tego jeszcze piszesz że nie zimuje zbyt dobrze- a przecież piąta strefa, hmm No nic, co ma być to będzie
No i co teraz Agata? Hę? To jakbyś widziała tą amsonię hubrichta to jestem zainteresowana jak coś - trzy sztuki dla mnie

Monik no widzisz to wiele wyjaśnia w kwestii amsonii, jak znajdę taką to może sobie ją zapodam
Czemu wywalasz wilczomlecza? Którego masz? Bo ja u siebie ekspansywności nie zauważyłam...
kasja83 08:48, 09 lis 2016

AgataP napisał(a)

Ania się zobaczy w praktyce, ale była opcja białej i szarej.. do głowy wpadła nam jeszcze czarna

Szaleństwo...never ever ciemna podłoga-mam teraz orzecha ciemnego-panele, niby nie czarny,ale wszystko widać...
AgataP 08:56, 09 lis 2016

kasja83 napisał(a)

Szaleństwo...never ever ciemna podłoga-mam teraz orzecha ciemnego-panele, niby nie czarny,ale wszystko widać...

No widzisz... muszę z mężem pogadać... jemu zależy bardziej na ciemnej podłodze... może potem wspólnie wybierzemy model mopa dla niego
margaretka3 09:09, 09 lis 2016

Agatko, lepiej od razu ustal, że jak chce ciemną podłogę, to sprząta on
Nie daj się w to wrobić!
AgataP 09:35, 09 lis 2016

margaretka3 napisał(a)
Agatko, lepiej od razu ustal, że jak chce ciemną podłogę, to sprząta on
Nie daj się w to wrobić!

Gosia już przekazałam mężowi , musimy wybrać inny kolor - zostaje szary, grafit, biały