Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 15:10, 12 lip 2012

Do góry
Witam pozytywnie zakręconych Ogrodniczki i Ogrodników.Fajnie że jest nas tak dużo i taka wspaniała atmosfera.Ukłony dla Danusi.Jestem emerytką mam na imię Halina mieszkam pod Warszawą.Moje hobby to działka , dom ,haftowanie .robótki ręczne,szycie a ostatni malowanie.Kocham wszystkie rośliny.Moja działka to 700 m z domem,bo pół oddaliśmy Synowi bo ----powoli mam dość------.Ulubione rośliny to bukszpany wszystkie sama hodowałam i żałuję bo duża część mi zmarzła, róże,hosty .Teraz zmieniam ogród bo nareszcie mam ogrodzoną i hulam że hej.Zyczę Wam sukcesów nie tylko ogrodniczych i pozdrawiam

Rododendronowy ogród II. 15:08, 12 lip 2012

Do góry
Ale fajnie zaczęła się ta druga część wiersz jak zwykle piękny, kwiaty swoją barwą i mnogością zachwycają, a motyle temu wszystkiemu nadały lekkości i radości
i nie wiem, czym cię przywitać, tyle tego dostałaś, a chciałam coś wyjątkowego i pomysłu brak
a skoro piszesz, że w życiu i gorycz jest, to może to, bo to cześć natury jest

to może pokażę wczorajsze niebo i piękną zieleń okolicznych drzew na jego tle; burzę i chmury przegnał wiatr, więc było spokojnie

Ogrodnik mimo woli 14:59, 12 lip 2012

Do góry
Moje lelije........ zbiera sie też biała do kwitnienie. Nie pamieam czy pisałam ale dostałam kolejne lelije wodne ... Sorki..... ale naprawdę mam urawnie głowy..... takiego cyrku to nie miałam od chyba 10 lat.. albo i dłuzej...

Rododendronowy ogród II. 14:59, 12 lip 2012

Do góry
Odetchnęłam z wielką ulgą....... wielka niespodziana
Jest nowy - stary wątek..... czyli kontynuujemy cd...... jakbym byłą koło Ciebie to bym Cię za to wyściskała z całych sił..... i wczoraj udało mi się też zrobić fotkę dla motylka.... goniłąm jak głupia do domu po aparta..by motylek nie odelciał..ale poczekał na mnie... a dziś od razu o nim sobie rpzypomniałąm... dzięki temu też Cię witam motylkiem.....
W Gąszczu u Tess 14:55, 12 lip 2012

Do góry
Wklejam jako inspirację ścieżkę z Ogródka Lilki:

Bardzo mi się podoba. I chyba by pasowała do mojej ściany z cegieł.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:53, 12 lip 2012

Do góry

Nasz mały raj na ziemi :) 14:31, 12 lip 2012

Do góry
Plac zabaw dla dzieci też był konieczny żebyśmy my mogli spokojniej pracować w ogrodzie
Narazie jest huśtawka i piaskownica Dojdzie jeszcze domek nad piaskownicą i zjeżdżalnia...

W przyszłym roku powtsanie nowa drewutnia w nowym miejscu więc ta pójdzie do rozbiórki, stąd takie dziwne ustawienie huśtawki... Za nią w przyszłości będzie tylko rabata.

Rozłożyliśmy też pawilon ogrodowy... Piekny nie jest ale spełnia swoją rolę...Daje cień a wieczorami chroni przed wiatrem. Niestety na drewnany taras jeszcze musimy poczekać... Basen chyba obowiązkowy w każdym ogrodzie przy takich upałach... Miejsce szaleństw nie tylko dzieciaczków

Ogródek Hanusi po zimie 14:30, 12 lip 2012

Do góry
Witaj Haniu.
Dzisiaj wzięłam Ciebie w obroty. Jestem tutaj tak krótko a już się mój mąż robi zazdrosny o ogrodowisko. Piękny ogród, bo ogrodniczka z pasją. Tak pięknie mówisz o swoim ogrodzie i roślinach. Muszę to pokazać mojej mamie, bo ona ciągle mówi: to się nie uda, po co to robić jak efektów nie widać. A ja lubię swój ogród. I ciągle coś dosadzam i cieszę się z każdej nowej roślinki.
Muszę ci powiedzieć, że Trzy lata temu szukałam domu w Koszalinie, bo tam pracował mój mąż, byłybyśmy sąsiadkami. Niestety dzieci nie chciały stąd wyjechać i teraz mam tutaj mój raj.
Będę cię częściej odwiedzać.
U mnie za oknem leje, brrrrr..... nie cierpie takiej pogody, więc dla ocieplenia coś pachnącego:
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:30, 12 lip 2012

Do góry
sunia ubija ziemię na nowej rabacie, a tak naprawdę podgląda co u sąsiada

Ogród Sylwii od początku :) 14:26, 12 lip 2012

Do góry
MartaS napisał(a)

Posadzona w sobotę śliwa Pissardii

Witaj Sylwio
widzę u Ciebie drzewko bardzo ładne z resztą możesz mi powiedzieć jak ono rośnie czy to forma kulista czy trzeba samemu prowadzić?
masz piękny ogród, taki przemyślany w całości, zaglądam do Ciebie od dłuższego czasu i zachwycam się ,ale dzis zostawiam wpis.
pozdrawiam
Marta ( wątek projektowy: taka sobie rabatka pod oknem)

Wiśnia Pissardii to małe drzewo raczej o owalnej koronie
Ogrodnik mimo woli 14:26, 12 lip 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Byłam sprawdzić, ja się masz i co w ogrodzie u Ciebie (rozwar). Przed chwilą wyszłam z ogrodu Dominiki - tam cisza i spokój. Następnym razem wezmę karimatkę, jak tam pójdę i se legnę na trawie.

Ewa, do ogrodu to nawet nie zagladam, bo nie mam czasu i foty wstawiam z 10 lipca...bo nawet zdjęć nie mam kiedy zrobić.... jedynie co to rybki łażę karmić... bo głodomory straszne.. ledwo się pojawiam, a one już pyski w górę i drą sie jeść!
Jak już zagladasz, by się nie nudzić pochodż po moich włosciach i popatrz czy nie trzeba gdzieś pilnie interweniować.... do bukszpanów nawet nie zaglądaj, bo bidaki zadołowane leżą ... moze w sobotę sie urwę i posadzę... I troszkę zaległych widoczków..

Magnolia Susan i Nigra mają po kilka pąków....
Nasz mały raj na ziemi :) 14:25, 12 lip 2012

Do góry
W naszym ogrodzie pojwiły się nowe elementy architektury drewnanej
Nie mogło być inaczej... Wszystko powstało z materiałów pozostałych po budowie

Pergola ze stempli.... Teren został troszkę wyrównany stąd ta ziemia. Trawka już posiana...

Clematis przesadzony z przedogródka już pnie się do góry

Wokół domu w postaci obwódki będzie niewysoki murek wysypany żwirkiem. Stąd te wyższe studzienki na rogu domku.

Wersja mini mini 14:22, 12 lip 2012

Do góry
Mam nowego mieszkańca tarasu

będzie tu do czasu aż nie posadzę cisów i wisienek

i kilka widoczków z poziomu leżaka
Witajcie w Wyżełkowie 14:21, 12 lip 2012

Do góry
t

zachwycająco to wyglada
ogrodoweimpresjejolki 14:20, 12 lip 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Moja nowa jeżówka pokazuje już kolor

Irenko, Maju, Bożenko, też kocham dalie (chyba sentyment z dzieciństwa), Też mam porażki w przechowywaniu i obiecuję sobie "nigdy wiecej", a potem przychodzi wiosna i jakaś karpa ląduje w wózku z zakupami.

Powiem tylko woowwww
Mi dale zawsze szlag trafiał... w zeszłym roku wydarłąm kłacza z tą mojagliną, położyłam w kartonie w kotłowni, gdzie temperatury ok. 15 stopni.. jak już mocno przesychały (od lutego) to psikałam wodą ze spryskiwacza..... przetrwały wszystkie zaklejone gliną..... Piwniczki nie mam wiec .... wsadziłam do kartonu nie dajac sobie i daliom żadnych szans..... i majasiepięknie..kwitną wszystkie.... nic nie zgniło....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:13, 12 lip 2012

Do góry
W cieniu - zacieniona 14:06, 12 lip 2012

Do góry
kwitną...
W cieniu - zacieniona 14:02, 12 lip 2012

Do góry
Jednodniowe kwiaty ketmii...piękne.
Haemanthus 13:58, 12 lip 2012

Do góry
Byłam u znajomej,i ona ma 2 krasnokwiaty......mieszkanie ogrzewane zimą kominkiem, więc jest różnica temperatur,a tak kwitł jeden z nich.
W cieniu - zacieniona 13:58, 12 lip 2012

Do góry
W domowych pieleszach, podczas mojej niebytności Krasnokwiat K atarzyny zawiązał nasionka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies