Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 17:11, 12 kwi 2022

Do góry

Truskawki pod włókniną I groszek jednak jskiś będzie, jupi
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:08, 12 kwi 2022

Do góry
galgAsia napisał(a)
Jaka pogoda? U mnie dziś słońce i błękitne niebo Aż się chce iść do ogrodu...
Napisz mi proszę, od której książki mam zacząć tę Arystokratkę Bo nabrałam na nią apetytu

Evzen Bocek debiutował "Dziennikiem kasztelana". Potem rozwinął skrzydła pisząc serię 5 książek o owej arystokratce. Zakupiłam tutaj całą serię.
Rzeczywiście się parska. Humor sytuacyjny jest przedni.

A pogoda dzisiaj jest boska. Latałam między gankiem, tarasem i rabatami. Nie mogłam się zdecydować, czy omiatać, czy też wykorzystać aurę na dokończenie prac porządkowych. Wypośrodkowałam. Doszłam z porządkami do brzóz. Czaję się na kolejne wysiewy w warzywniku.

Pięknie prezentuje się świdośliwa.

Klon ściętolistny

Brzozy się zakotkowały.

Wciąż kwitną derenie jadalne.

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 17:08, 12 kwi 2022

Do góry
Piękna pogoda. Szkoda ze musze pracowac buuuu

Zieleń, drewno i antracyt 17:03, 12 kwi 2022

Do góry
Ja dzisiaj też prawie cały dzień przy komputerze. Wyszłam na chwilę przenieść resztę dalii do szklarni i przy okazji zajrzałam do magnolii. Najbardziej rozwinięte niestety załapały brązy, reszta wyglądała normalnie.
Przy okazji podejrzałam pszczele wygibasy na tulipkach
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:56, 12 kwi 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Haniu, byłam wczoraj niedaleko Ciebie . Pogoda była piękna, słoneczna, w przeciwieństwie do pogodny u mnie - dzieć raportował o gradzie!

Trzeba było zajrzeć! Zapraszam przy okazji następnej bytności w okolicy.

Od wczoraj pogoda jest idealna na dziubanie w ogrodzie. Cieszę się, że omiotłam wcześniej wnętrza i mogę bezkarnie cieszyć się wiosną.

Mahonie tuż, tuż. Pszczoły będą miały kolejny pożytek.

Teraz zajadają się gęsiówką macedońską.

Niedorozwinięte szafirki też je pociągają.

Ogród bez reguł 16:56, 12 kwi 2022

Do góry
galgAsia napisał(a)
A u mnie dziś takie klimaty...

Jak miło Cię widzieć
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:50, 12 kwi 2022

Do góry
LIDKA napisał(a)
Myślalam posadzić runianke na rodkowej bo tam mam cień. Ale po opiniach tu tak różnych stalam nad sadzonkami w markecie 15 min i nadal myślę.

Dzisiaj runianka mnie bardzo zaskoczyła. Siedziałam sobie na stopniach ganku i omiatałam przestrzeń. Cudowna cisze "zakłócał" mi tylko świergot ptaków i niesamowite bzyczenie w okolicach runianki. Takich tabunów pszczół nie spodziewałam się przy niej spotkać. Ucztowały aż miło.
Poeksperymentuj.

Ogród bez reguł 16:42, 12 kwi 2022

Do góry
I nieśmiało przypominam, że w sobotę Pełnia Różowego Księżyca

Ogród bez reguł 16:37, 12 kwi 2022

Do góry
A u mnie dziś takie klimaty...

Ogród bez reguł 16:35, 12 kwi 2022

Do góry
To ja może pokaże moje niedzielne zakupy

Obrazki bardzo ładne, prawda?

A tu dla Lucy 100% martagony, nic innego tam nie sadziłam. Uważam, że Twoje są identyczne

W samym słońcu 14:21, 12 kwi 2022

Do góry
sarenka napisał(a)
Czy tu pod oknem fajnie by donickzi wyglądały?

No pewnie, że tak Jakby mogły donice z kwiatami nie pasować? Tym bardziej, że masz tu gładko, nie, że pusto ale przestrzennie, nie ma tu za wielu elementów, nic się nie będzie gryzło.
Znajdziesz do cienia na pewno ładne kwitnące, np.begonie ale są też różne liściaste zwisające polecam Ci tojeść o limonkowych listeczkach, piękna jest. Ale możesz dać np. paprocie czy brunery a nawet hosty i będzie elegancko. Paprocie takie duże widziałam na fb w donicy na tarasie u kogoś, to był czad jakie piękne, jak to wyglądało...
Brzozowy raj 12:56, 12 kwi 2022

Do góry
Gochna napisał(a)
I jeszcze moje rozsady. Co rok więcej mi tego wychodzi

Wow!

Przejrzałam dziś sobie cały Twój wątek i powiem, że bardzo pracowita z Ciebie ogrodniczka. I utalentowana. Efekty mówią same za siebie. Normalnie zmotywowałaś mnie do pracy.
Przydomowy Ogród - metamorfoza 11:37, 12 kwi 2022

Do góry
Akurat 3 najstarsze bzy są prowadzone właśnie w ten sposób, mają jeden pień.

Pierwszy bez jest fioletowy, później jest dziura bo był kremowy ale coś mu nie pasowało, zmarzł, wypuszczał coraz mniej liści aż w końcu umarł. W tym miejscu będzie biały. I na końcu też jest dziura bo jeszcze niedawno była tam tuja ale kwietniowe śniegi połamały ją całkowicie więc w to miejsce będzie fioletowy.

Fakt, te 3 białe są posadzone blisko siatki, tak kiedyś posadzili i tak sobie rosną. W sumie to jest plus bo mam więcej miejsca do kostki

Co do azalii to wymiana ziemi wchodzi tylko w grę.
Z tujami robiłem podobnie, wykopałem ziemię na ok. 30, 40 cm, kwaśny torf zmieszany z kompostem, trochę ziemi spod iglastych z lasu i sobie rosną.
Część jest kupionych, co 5 sztuka jest własnej produkcji

Na tej fotce widać za domem jodłę ale ona niestety też do ścięcia. Połamana przez ostatnie wiatry ale i też rośnie za blisko gazociągu. Dlatego w tym roku niestety będzie wycięta.
Lawenda - Lavandula 10:30, 12 kwi 2022

Do góry
Cześć, czy można teraz jeszcze przyciąć lawendę, która nie była ścięta na zimę i teraz wiosną zaczęła już wypuszczać pączki? Czy jest ryzyko, że nie odbije?

Zieleń, drewno i antracyt 09:49, 12 kwi 2022

Do góry
Dzisiejszej nocy było u nas -4 na termometrze, nawet nie chce mi się sprawdzać co u magnolii...
Za to za płotem przyjemna wiosna, owady mają używanie

Mirkowy ogród (początki) 08:26, 12 kwi 2022

Do góry
U mnie jedna Hakone już takie ma listki
Mirkowy ogród (początki) 08:25, 12 kwi 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)
Ech, u mnie nie ma po niej śladu na razie , ale tam w okolicy nornica ryła, tulipany wyjedzone, może i jej korzenie zjadła, czekam Mirko na dzisiejszy ogląd u Ciebie, ja nawet nie widzę resztek starych gałązek, nie pamiętam czy je cięłam jesienia.

Mira Baptysja u mnie dziś tak wygląda.
Dopiero się budzi.
Sałatka pokrzywowa 08:21, 12 kwi 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)
Goście

Wiewiórka - irokez

Na zdjęciu poniżej widać, jak wiało

Niezła

A kwiatki w Twoim obiektywie to mistrzostwo
Wilczy ogród 08:16, 12 kwi 2022

Do góry
Magleska napisał(a)

Cudowny masz widok z okna można się gapić i gapić
Bawarka 08:14, 12 kwi 2022

Do góry
Kasiek napisał(a)

Kasiu już pisałam region przepiękny. Rośliny mają specjalny mikroklimat na tej wyspie wszystko co sobie zyczs. Woda, ciepelko czego im trzeba wiecej. Widziałam ogromną metasekwoja mam nadzieję, że moja też taka urośnie kiedys. Różaneczniki stare egzemplarze ale jakie kwitnące.

Odnośnie tych motyli, czy one sobie fruwają na wolności czy w tej szklarni dużej. Te owoce południowe dobry pomysł a te motyle zwabić ale u nas nie ma takich piękności.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies