Tańcowała Anka z brzozą
a tam szybko bieży szosą
Danuś w winkiem, z wypiekami
Ojjjj robota jest dla Dany.
Zaraz czas potargać brzozę
W lewo, w prawo
O mój Boże....
Brzoza trzęsie się ze strachu:
"Czy mnie dadzą tu? Do piachu?"
Danka Krzyczy:
Nie bój bidy!
Przesuniemy Cię kochana
Byś uroczo wyglądała no i gości nam witała
Witam Elę sąsiadkę
Znam Twój ogród i i jego historię.dzisiaj też przyszłam i widzę ,że seteczka będzie
za moment.To przy okazji się ujawniam i gratuluję
Ewo ... musiałabym nie spać żeby napatrzeć się do woli ... to piękny ... nie to bardzo piękny kawałek świata ... ja marzę o tajemniczym ogrodzie a Ty go już masz ... gratuluję
Witaj Miło mi Cię gościć Twoje marzenie się spełni na pewno! Trzeba trochę czasu
U mnie też daleko do tajemniczego ogrodu, jest za plackowato i za mało tajemniczych zakamarków, ale pracujemy nad tym Jednak w ogrodzie raczej śródziemnomorskim, bo ku takiemu dążę chociaż fragmentami, trudno będzie to osiągnąć
A teraz coś, co dla mnie ważne, proszę o komentarz i rady Danusi, wrzucę jej link
lubię wyzwania i eksperymenty, jednym z nich była kosztowna Lagerstroemia Indica; posadziłam 08/2011, miała liście; miejsce : południowa ściana, otoczona z trzech stron, po zimie był suchy badyl, częściowo moja wina, bo jak było ciepło w zimie nic nie robiłam, a jak już były mrozy było za późno;
dlatego moje zdumienie sięga zenitu, że roślina odbija i rośnie oto ona w stadium wzrostu
a tu link do dojrzałych osobników, niestety nie u nas
kochane ja mam na to miejsce projekt chodzi mi o to że nie mam co zrobic z tymi cisami... w tym miejscu gdzie one są ma być trzmielina żółta. Poza tymi cisami nie chcę nic zmieniać tzn miskanty trochę ścisnę....
o coś takiego, te zielone kule to cisy za nimi dałabym jeszcze tego cisa na nodze?
Podobno jej wiechy wydzielają zapach przypominający popcorn. Z przyjemnością bym to sprawdził ale niestety w szkółce sprzątnęli mi ostatnie egzemplarze sprzed nosa więc jako substytut zdecydowałem się na śmiałka darniowego 'Goldtau', który co prawda nie pachnie i nie przebarwia sie jesienią ale za to ma ładniejszy kolor latem, wcześniej kwitnie i znosi mocniejsze zacienienie.
To mi Irenko bardziej wyglada na zawciąg niż na czosnek
No cos ty Jolu; kupiłam jako miniaturowe czosnki to już taki bajzel w ogrodniczych? kwiaty jak w tych dużych czosnkach, ale mi albo coś zjadło, albo pomarzły
Agatko uzytkownik InternetTrade czy jakos tak. Tunel to wloknina w ksztalcie tunelu, 10metrowa, przycina sie wg potrzeb. latwiej tym niz zwykla wloknina (zawijalam a i tak przy wietrze furkotalo) otulic krzak... Zbierak kupilam bo tylko 4,5 zl kosztowal, a zawsze wiecej sie trawy czy lisci wezmie, wyglada tak:
Sekator zwykly, nic specjalnego, kolo 10 zl.
Pistoletu zadnego nie mialam do tej pory, zobaczymy - pewnie tez trzeba bedzie lepszy, bo ten tylko pare zl..
Sebek,póki co widok na Teletubisiowo z okna.
A poza tym:
Aranżacja z klatką znalezioną w piwnicy. Nie mojej.
Piękna klateczkę ktoś wyrzucił, ale ja, złomiara, nie przepuściłam.
Pzdrawiam z poziomkowiska.
Widzisz, gdzie wylądowały plasterki? Z tarasu nici-same korzenie i nie wkopie się. Robią za otoczki rabat pod drzewami. I jak?
Grażka, piękne to twoje ranczo, a pomysły jakie pokazujesz, rewelka