Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik mimo woli 14:26, 10 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)
Teraz na przykładzie wytłuamczę dalczego jestem ogrodnik mimo woli....
Wpadam rano do szklarni podlać co się da..bo znów słoneczny dzień nastał.....
Wcześniej poszukiwałąm cynii, które wysiałam... pomieszkałąm astry, pomieszałam wszystko, ale cynii nie znalazłam (pierwszy raz je posiaąłm, wiec nie mam pojęcia jak wyglądają). Przebolałam stratę. Gdzieś widocznie padły albo c..nie ma to nie ma.
Za to oglądam dziś ogóki i stwierdziłam jaka nietypowa odmiana, wogle sie nei pokąłdają tylko ładnie stoją na bacznosć..odetchnęłam z ulgą..fajnie nie musze ich podwiązywac..a z czasem stanio u mnie słabiutko..... Ucieszona tym faktem idę i myślę...i nagle EUREKA. Czy to są napewno ogóki.....
Po wnikiliwej anlizie wyciągnełam wnioski..
1. Cynie się znalazły...nie padły i mają się dobrze.
2. Zapomniałam posiać ogórków.
3. Pół szklarnii ładnych cynii..szkoda, że ich nie mozna jesć....

Teraz dylemat..przesadzić cynie do gruntu za wcześnie..... posiać ogorki z nasion czy na bazarku kupić już sadzonki gotowe i podrośnięte....

A tak wygladała moja pomyłka.... z przodu "ogóki cyniowate" a z tyłu ogóki normalne.... Jak można to pomylić????????? Tylko mimo woli.....

a ja tylko napiszę, ze mnie to sie kojarzy z dzieciństwem luzik, bałagan i zero odpowiedzialności
Ogrodnik mimo woli 14:24, 10 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)

Nadrabiam zaległości musiałam zajrzeć ASC i do cię
Smutno to brzmi "Ostanie tulipany...",ale cóż życie biegnie do przodu jak wariat
Świetny rym u Irci

Ostatnie w tym roku...a w nowym będą stare i będą nowe.. bo co prawda mówię koniec z kupowaniem..ale znajac zycie jesienią..... zapomnę co mówiłam wiosną, przez lato przemyślę, gdzie by sie zmieściły.........
Żartowałam...ja i przemyślenia...... kupuję a potem myśle.
Moje ostatnie tulipany mierzą ponad 80cm..... foto z komórki ..słabo widać moje wielkoludy, ja do porównania na dowód, że wysokie

nic nie jest wieczne ale to foto może tak, bo wirtualnie na serwerach zapisane gadasz do nich? i pewnie mówisz, no ja tyle mierzę a ile wy
Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 14:19, 10 maj 2012

Do góry
O brzozie Anuli

kaisog1 napisał(a)
Tańcowała Anka z brzozą
a tam szybko bieży szosą
Danuś w winkiem, z wypiekami
Ojjjj robota jest dla Dany.
Zaraz czas potargać brzozę
W lewo, w prawo
O mój Boże....
Brzoza trzęsie się ze strachu:
"Czy mnie dadzą tu? Do piachu?"
Danka Krzyczy:
Nie bój bidy!
Przesuniemy Cię kochana
Byś uroczo wyglądała no i gości nam witała

Aż 50 m do ogarnięcia :) pomożecie? 14:16, 10 maj 2012

Do góry
dziękuję moni! przejrzę dokładnie wszystkie rośliny w tych projektach...
może się uda skompletować swój zestaw

proszę o podpowiedź... czy coś takiego co jest na zdjęciu (myślę,że to jałowiec i cyprysik)
mogę teraz przesadzić czy lepiej jesienią?

mam taki wąski pasek przed domem i też muszę zagospodarować...

Puste pole z wysepką kwiatową 14:16, 10 maj 2012

Do góry
Witam Elę sąsiadkę
Znam Twój ogród i i jego historię.dzisiaj też przyszłam i widzę ,że seteczka będzie
za moment.To przy okazji się ujawniam i gratuluję
Kolorowe rabaty 14:11, 10 maj 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Irysy

Irysy takie śliczne tak u Ciebie już kwitną? Ten rudy z liliową bródką - niesamowity kontrast, one tak mają. U mnie kwitły dopiero miniaturowe.
Ogród Ewy :) 14:09, 10 maj 2012

Do góry
Marzenko, Haniu, ten bukszpan to mój ulubieniec

Zaczyna kwitnąć robinia akacjowa

Ma kwiaty jak glicynia

Ogród Ewy :) 14:07, 10 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Ewo ... musiałabym nie spać żeby napatrzeć się do woli ... to piękny ... nie to bardzo piękny kawałek świata ... ja marzę o tajemniczym ogrodzie a Ty go już masz ... gratuluję

Witaj Miło mi Cię gościć Twoje marzenie się spełni na pewno! Trzeba trochę czasu
U mnie też daleko do tajemniczego ogrodu, jest za plackowato i za mało tajemniczych zakamarków, ale pracujemy nad tym Jednak w ogrodzie raczej śródziemnomorskim, bo ku takiemu dążę chociaż fragmentami, trudno będzie to osiągnąć
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:52, 10 maj 2012

Do góry
A teraz coś, co dla mnie ważne, proszę o komentarz i rady Danusi, wrzucę jej link
lubię wyzwania i eksperymenty, jednym z nich była kosztowna Lagerstroemia Indica; posadziłam 08/2011, miała liście; miejsce : południowa ściana, otoczona z trzech stron, po zimie był suchy badyl, częściowo moja wina, bo jak było ciepło w zimie nic nie robiłam, a jak już były mrozy było za późno;

dlatego moje zdumienie sięga zenitu, że roślina odbija i rośnie oto ona w stadium wzrostu

a tu link do dojrzałych osobników, niestety nie u nas

lfficial&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=2aurT4KXM4bitQaUl5TUAQ&ved=0CHUQsAQ&biw=1212&bih=713" target="_blank" rel="nofollow">https://www.google.pl/search?q=lagerstroemia+indica&hl=pl&client=firefox-a&hs=aP8&rls=org.mozillalfficial&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=2aurT4KXM4bitQaUl5TUAQ&ved=0CHUQsAQ&biw=1212&bih=713
Dwa światy 13:47, 10 maj 2012

Do góry
cd.

zielonastrefa 13:14, 10 maj 2012

Do góry
byłam parę dni temu na spacerze

i miałam bliskie spotkanie

Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 13:08, 10 maj 2012

Do góry
Mój miłorząb ma pozwijane listki, czy coś mu dolega?
Posadzony jesienią

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:58, 10 maj 2012

Do góry
kochane ja mam na to miejsce projekt chodzi mi o to że nie mam co zrobic z tymi cisami... w tym miejscu gdzie one są ma być trzmielina żółta. Poza tymi cisami nie chcę nic zmieniać tzn miskanty trochę ścisnę....

o coś takiego, te zielone kule to cisy za nimi dałabym jeszcze tego cisa na nodze?

Widowiskowe trawy 12:57, 10 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
(...) Sporobolus heterolepis.

Podobno jej wiechy wydzielają zapach przypominający popcorn. Z przyjemnością bym to sprawdził ale niestety w szkółce sprzątnęli mi ostatnie egzemplarze sprzed nosa więc jako substytut zdecydowałem się na śmiałka darniowego 'Goldtau', który co prawda nie pachnie i nie przebarwia sie jesienią ale za to ma ładniejszy kolor latem, wcześniej kwitnie i znosi mocniejsze zacienienie.
Ogród w budowie - nieustającej 12:53, 10 maj 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Szła sobie burza, ale jakoś nas ominęła, niemniej jednak takie ciemnoniebieskie niebo wygląda pięknie:

Gabrysia, teraz to (chyba) będę oczekiwać tych burz za każdym razem, kiedy tu zajrzę. Soczyście i pięknie.
Zielono mi! 12:50, 10 maj 2012

Do góry
Gratuluję setki i zasłużonej nagrody!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:47, 10 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/14/143394/original.JPG[/img]

To mi Irenko bardziej wyglada na zawciąg niż na czosnek

No cos ty Jolu; kupiłam jako miniaturowe czosnki to już taki bajzel w ogrodniczych? kwiaty jak w tych dużych czosnkach, ale mi albo coś zjadło, albo pomarzły
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:41, 10 maj 2012

Do góry
Agatko uzytkownik InternetTrade czy jakos tak. Tunel to wloknina w ksztalcie tunelu, 10metrowa, przycina sie wg potrzeb. latwiej tym niz zwykla wloknina (zawijalam a i tak przy wietrze furkotalo) otulic krzak... Zbierak kupilam bo tylko 4,5 zl kosztowal, a zawsze wiecej sie trawy czy lisci wezmie, wyglada tak:

Sekator zwykly, nic specjalnego, kolo 10 zl.

Pistoletu zadnego nie mialam do tej pory, zobaczymy - pewnie tez trzeba bedzie lepszy, bo ten tylko pare zl..

pozdrawiam!!
Zielono mi! 12:39, 10 maj 2012

Do góry
grama napisał(a)
Sebek,póki co widok na Teletubisiowo z okna.

A poza tym:
Aranżacja z klatką znalezioną w piwnicy. Nie mojej.

Piękna klateczkę ktoś wyrzucił, ale ja, złomiara, nie przepuściłam.

Pzdrawiam z poziomkowiska.

Widzisz, gdzie wylądowały plasterki? Z tarasu nici-same korzenie i nie wkopie się. Robią za otoczki rabat pod drzewami. I jak?

Grażka, piękne to twoje ranczo, a pomysły jakie pokazujesz, rewelka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:39, 10 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

ruszają miniaturowe czosnki ozdobne

[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/14/143394/original.JPG[/img]

To mi Irenko bardziej wyglada na zawciąg niż na czosnek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies