Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To będzie zaczarowany ogród

To będzie zaczarowany ogród

popcorn 12:21, 13 cze 2012

Piękne te rabaty! Ja tam nie widze zeby mialo sie co rozrastac i co zakwitac; ) wszystko rozrosniete i kwitnie! Super!
greglis 13:29, 13 cze 2012

irena_milek napisał(a)

Uff... skończyłam obsadzanie mojej rabaty kwaitowej, teraz tylko czekać aż sie rozrośnie i zakwitnie w pełni

piękna rabata
czy tam tylko jednoroczne? i czy one w cieniu dadzą radę, np. słońce do 12, a potem cień i może info jakie rośliny tam rosną

Rabata jest w słońcu praktycznie cały dzień, dopiero po 17 jest w cieniu.
Co na niej rośnie... chyba łatwiej powiedzieć czego tam nie ma
nie pamietam wszystkich roślin ale sa na pewno : ostrózki, ostrózki jednoroczne ( ale nie wiem gdzie wyrosły ) łubin, naparstnice , szałwie, lilie, mieczyki, róże, anabellka, i cała masa jednorocznych kwiatuszków których nzaw nie pamietam , sianych z nasionek. Caloś uzupełnia niezliczona ilość surfini, czekam teraz aż zakryja beton, Może teraz tego nie widac ale tak naprawde kwitnie tam dopiero polowa roślin, czekam na lipiec
MarekW 16:09, 13 cze 2012

Wspaniała rabata - ja o takiej marzę Kolory idealne - gratulacje.
isia33 16:44, 13 cze 2012

Dołączam się do zachwytów nad rabatką. Świetna. I w moich ulubionych kolorach. Też mam te fioletowe surfinie - pięknie pachną, nie?
Milka 17:10, 13 cze 2012

greglis napisał(a)

Uff... skończyłam obsadzanie mojej rabaty kwaitowej, teraz tylko czekać aż sie rozrośnie i zakwitnie w pełni

piękna rabata
czy tam tylko jednoroczne? i czy one w cieniu dadzą radę, np. słońce do 12, a potem cień i może info jakie rośliny tam rosną

Rabata jest w słońcu praktycznie cały dzień, dopiero po 17 jest w cieniu.
Co na niej rośnie... chyba łatwiej powiedzieć czego tam nie ma
nie pamietam wszystkich roślin ale sa na pewno : ostrózki, ostrózki jednoroczne ( ale nie wiem gdzie wyrosły ) łubin, naparstnice , szałwie, lilie, mieczyki, róże, anabellka, i cała masa jednorocznych kwiatuszków których nzaw nie pamietam , sianych z nasionek. Caloś uzupełnia niezliczona ilość surfini, czekam teraz aż zakryja beton, Może teraz tego nie widac ale tak naprawde kwitnie tam dopiero polowa roślin, czekam na lipiec

dzięki za info, czyli trudne u mnie do skopiowania, z powodu słońca;
powiem, że mnie ten beton bardzo sie podoba w połączeniu z kolorystyką tej rabaty, udany mariaż
haika 12:11, 15 cze 2012

Kasiu, a gdzie się kupuje takie mebelki? Fotele to chyba Ikea, ale stolik???
Pewnie sama malowałaś???
popcorn 13:50, 15 cze 2012

Pewnie tak Kasia robi wypasione mebelki, ten to jeszcze nic...

Rabata cudna!! Pozachwycalam sie jeszcze raz
Kondzio 15:05, 08 lip 2012

Witam ogród i dom jest piekny jestem tu nowy naszczescie masz mało stron wiec mogłem obejzec wszystko jeszcze raz gratuluje takiego ładnego ogrodu
greglis 16:11, 09 lip 2012

Leniuchując na tarasie po trudach podroży zrobiłam zdjęcia moim nowym angielskim lokatorom . czują sie tu znakomicie

Zgredek cały czas się usmiecha

amorek melancholijnie patrzy na rabaty

A z żaby ucieszy się moje dziecko, może to książę ?

A to mała wisienka z tortu dla mnie, nie odważyłam się na kupowanie roślin w doniczkach ale zaszalałam z nasionkami.
A oprócz tego przywiozłam w głowie milion pomysłów na swój ogród a niektóre z nich już będę teraz realizować. Cały przód domu do przeróbki
Milka 16:15, 09 lip 2012

Świetne zakupy, a książe żab taki wesoły zgredek też cały w usmiechach