Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje poletko 21:06, 25 kwi 2012

Do góry
Popołudnie na działeczce.
Dużo roślinek ruszyło,ale i dziwne rzeczy się dzieją.
tulipy wyrosły w miejscach gdzie nie były sadzone.
czy ktoś też tak ma? może mam jakieś stwory pod ziemią
Mój kawałek raju 21:04, 25 kwi 2012

Do góry
Niage napisał(a)
Aniu, duuuuużo zdrowia A serduszko niech pika równomiernie

Gieniu dziękuję kochana, najlepiej to w rytmie tanga
Mój kawałek raju 21:03, 25 kwi 2012

Do góry
Joku napisał(a)
Ania, wszystkiego najlepszego urodzinowego, udanych zakupów roślinnych, pięknego ogrodu (a właściwie ogrodów). I oby na wszystko tobie czasu starczyło. No i żeby twoje serduszko nie sprawiało tobie kłopotów.

Jolu dziękuję za pamięć, a jak tam Twoje nowe Królestwo?
Moje poletko 21:02, 25 kwi 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Gadajcie po naszemu, bo słownik będę musiała wyciągnąć z półki
Google translator chyba nie da rady

Mój kawałek raju 21:02, 25 kwi 2012

Do góry
Linka napisał(a)
Aniu sto lat! sto lat!
Wszystkiego najlepszego

Linko dziękuję za pamięć
Mój kawałek raju 21:01, 25 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Messelka ma o połowę mniej kwiatów jak w zeszłym roku, jest wybiedzona mrozem ale zakwitła
assets3.ogrodowisko.pl/uploads/p/13/132827/original.JPG[/img] zakwitły omiegi co ciekawe zakwitła w końcu kostkowa, ale w miejscu gdzie w ogóle nie rosła w ilości sztuk one jeszcze w innym miejscu wychodzą , ciekawe jakie będą

Aniu, piękna wiosna magnolia mnie szczególnie zachwyca, bo jak wiesz uwielbiam je
A zakupy wspaniałe, radosnego sadzenia i udanej imprezki! tyle gości, to wyzwanie!!!

wiem Irenko, wiem dziękuję w imieniu roślinek
Mój kawałek raju 21:01, 25 kwi 2012

Do góry
Aniu, duuuuużo zdrowia A serduszko niech pika równomiernie

Mój kawałek raju 21:00, 25 kwi 2012

Do góry
zakwitł Thalia
białe hiacynty
Moje krzewy są całoroczną ozdobą ogrodu. 20:56, 25 kwi 2012

Do góry
maria_kalinowska napisał(a)
Bogdzi i Elizie3, bardzo dziękuję za odwiedziny u mnie w ogrodzie. Ja mam ogród taki bez planu, ale mam dużo kwitnących roślin od wczesnej wiosny do póżnej jesieni. Ciągle dosadzam coś nowego, dzisiaj posadziłam znów 2 krzewy Tamaryszka. Ja lubię takie kolorowe rabaty, może czasem kolorystycznie coś nie tak pasuje, ale to rzecz gustu.Mrożna zima narobiła trochę spustoszenia w ogrodzie, cierpliwie czekam, może jeszcze coś odbije.
Bogdziu te szafirki, to odmiana Dark Eyes.Cebulki przywiozłam sobie z Anglii, u nas widziałam w OBI.
To jeszcze dla Ciebie zbliżenia tych szafirków.

Marysiu bardzo dziękuję. Z bliska są jeszcze ładniejsze. Poszukam ich w OBI. Dzięki.

W ogródku Niage 20:49, 25 kwi 2012

Do góry

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:47, 25 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Szafirki cudne, a zakupy naprawdę promocyjne niech zdrowo rośnie

Dzięki za wizytę Irenko

W ogródku Niage 20:47, 25 kwi 2012

Do góry
Witam tulipankami

Moje poletko 20:46, 25 kwi 2012

Do góry
Agnieszko, Irenko dziękuję

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:44, 25 kwi 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Oj żeby już było docelowo, to by było w ogóle super ale cieszę się tym co mam zgromadziłam wszystkie irysy razem, jak się pojawią to je pooznaczam na przyszłość póki co odróżniam tylko te które były pierwsze u mnie, otrzymane od Rodziców, bo mają największą kępę o te

Te irysy Kasiu, to Kosaćce bródkowe, z grupy kosaćców niemieckich (Iris germanica). Odmian jest mnóstwo, pytanie z jakiej są Twoje?
O irysach i ich odmianach są obszerne artykuły np. tu:
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/249-irysy-brodkowe-ogrodowe-pieknosci
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/248-irysy-kwiaty-bogini-teczy

Basiu, niestety nie wiem jaka to odmiana, bo nigdy nie była oznaczana, ale bardzo lubię kosaćce Dziękuję za te linki, napewno tego lata będę je studiować celem określenia co mam u siebie jak zakwitną, choć nie będzie to łatwe, właśnie ze względu na bogactwo występujących odmian, ale i tak będzie ciekawie
Tak dzisiaj wygląda mój zbiór irysów posadzony w miejscu wielkiej dziury po leszczynie, przesadzałam wczoraj trochę po ciemku, więc wyglądu to narazie nie ma żadnego . Wyprostowałam również tą część rabaty. Irysy podsadziłam hostami.
Dwa światy 20:42, 25 kwi 2012

Do góry
Gratulacje i ode mnie

Świeżutkie tulipanki dla Ciebie

Ogród Leny. 20:39, 25 kwi 2012

Do góry
Lena napisał(a)
[b]

Urocze, śliczne miejsce, te schodki, ta pergola... Już się kiedyś nimi zachwycałam, teraz widać, że jest pięknie o każdej porze roku.
Tulipany wspaniałe, zwłaszcza pełne, też je b. lubię.
A bukszpany już wiem gdzie będę kupować. Nie ma co robić sadzonek, skoro sklep z bukszpanami będę miała tak blisko.
Mam nadzieję że ciemierniki Ci się przyjęły. Moje zostały uznane przez p. Basię za chwasty, bo je wyplewiła, ostało się może z 5 sztuk. Masakra!
Początek wielkiej przygody - jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:36, 25 kwi 2012

Do góry
Dzisiaj byłam na spotkaniu z panem od ogrodów. Póki co ustaliliśmy jedno
- zresztą sama na to wpadłam - przesuwamy boisko za garaż - wejdzie akurat na styk
Boisko ładnie schowa się za budynkiem, a kawałek który będzie wystawać zasłoni się pasem wyższych roślin - cisy czy thuje i w ogóle nie będzie go widac z salonu .

Przesuniemy też miejsce na plac zabaw dla dzieci - teraz zaznaczyłam je na żółto.
Pan powiedział że dużó może sięj jeszcze zmienić po tym jak wybiorą glinę i podrównają teren - więc możę ten plac zabaw jeszcze się przesunie.

Przepraszam że tak się tu miotam i zmieniam decyzje, ale jest to dla mnie nowa i zupelnie nie znana dziedzina - a jak się marzy o czymś całe życie i wreszcie zbliża do realizacji to chciałoby się żeby było idelanie.
Jest to wątek o projektowaniu - w moim wypadku nauka projektowania - więc będzie dużo znaków zapytania i niewiadomych - ale mam nadzieję że w końcu dojdziemy do końca i powstanie projekt

Co do całej reszty poczekam chyba co pan narsysuje według moich wskazówek, najwyżej znowu będę poprawiać
Póki co pochodze troszkę po Waszych wątkach i zapoznam się z Waszymi ogrodami
- bo gdzie znajdę lepsze inspiracje i rady jak nie u Was???

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 20:34, 25 kwi 2012

Do góry
Jagna napisał(a)
o k a teraz warzywniak.
[
Cegły trochę poosiadały ale mi to nie przeszkadza. W szpary przyjdzie biały piaseczek:

I zielnik:

Jagna, dla mnie BOMBA. Już widzę oczami wyobraźni kolorowe warzywa, już widzę...
Kawał znakomitej roboty, cudnie. A będzie jeszcze cudniej i o to chodzi.
Mój kawałek raju 20:32, 25 kwi 2012

Do góry
Ania, wszystkiego najlepszego urodzinowego, udanych zakupów roślinnych, pięknego ogrodu (a właściwie ogrodów). I oby na wszystko tobie czasu starczyło. No i żeby twoje serduszko nie sprawiało tobie kłopotów.

Mój kawałek raju 20:27, 25 kwi 2012

Do góry
Aniu sto lat! sto lat!
Wszystkiego najlepszego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies