A ja w przejaśnieniu poszłam po kosz na śmieci..i tak mnie dorwało oberwanie chmury, że przelało do bielizny...... na wylot w minutę...... jakiś koszmar z tą pogodą... M w Bieszczadach i mówił, że dopiero teraz zaczęło kropić. KROPIĆ.....ha, ha, ha.....
To jeszcze zamawiałaś hosty???? Ale teraz powiększasz rabaty to więcej wejdzie. Zamawiałaś piękne żurawki i już nie pamietam skad...a nie chciałam juz Ci głowy zawracać z pytaniami, bo masz rewolucję w ogrodzie..
A na temat tej Autumn Lewes czytaąłm na forum...... gość pokazujejak która żurawka wygląda w rzeczywistosci i jej plusy i minusy.i zrezygnowałam z niej na korzyść Sweet Tea.... Cieszę, sie, ze pomierasz mój wybór...
Koniecznie pokaż swoja paczkę jak rozpakujesz.... jestem bardzo ciekawa co dostaniesz..trochętego zamówiłąm i szkoda byłoby kasy.
Moje wczorajsze zakupy.... tyle udało się wstawić do malutkiej osobówki... nie liczę zakupów spozywczych i rzeczy do pracy..... po ułożeniu okazało się, ze jeszcze jedna doniczusia by weszła...ale padało i nie chciało mi się wracać Rano M pędzi do pracy...na ostatniachwilę...otwiera auto..a tu takie akuku..... nie dość że spóźniony, to zapakowane auto...musiałbiedak t orozłądować... problem w tym jak to wyjąć by nie połamać...bo awantura rodzinna gotowa...
To najwyższe to hortensja Starbrust za 20 zł.
Ostrózki były grantowe i białe..brałam jak leciało... jedna doniczka7,5zł...tam są tylko 3 doniczki..a ile ostróżek Dwie doniczki pod płotem, a jedna bardziej w prawo z przodu, brałąm mniej rozwinięte i nizsze w celach łątwiejszego transportu....I mieli po 18 zł wielkie donice jeżówki pełnej różowej.... donice wielkei..i wypchane na full jeżówką.... normalnie to by tam 10 sadzonek zrobił... Mma jużdużo rózowych i sięwahałąm, a teraz się żałuję.. ale co tam po korę i tak musze jeszcze jechać....
Kosty pod katalpę i żurawki (te żółte drzewo po prawej) ..a to u Irenki pisałam co kupiłam...
A hortensje i byliny na przedłuzenei rabaty za koreankami... połowę zajmują rh..a druga połowa rabaty to bedą hortensje i byliny..by latem też coś sie działo..... czyli po prawej stronie tego mojego syfa.... bo takie bbrzydkei place w ogrodzie też mam...ale najpierw trzeba zrobić bałagan, aby było ładnie
I zapomniałam wstawić zdjecia....
aż mnie skręciło bo ja biegam za łubinem i ostróżką ... no dobra może wyolbrzymiłam podjęte starania ale byłam we wszystkich działach ogrodniczych rodzimych marketów i 2 agrocentum i ostróżki nie było innej niż w nasionach ... a ja w poczynaniu roślinki od nasiona jestem niezdara ... wczoraj koleżanka powiedziała, że stała kobieta z ostróżką na bazarku ... pognałam po pracy zawalczyć o kolor rabaty ... nigdzie ostróżki nie było ... kobiet za to wiele ... a dziś patrzę na to co leży pod płotem i ... stwierdzam kurcząc się sama w sobie, że przez swą nadobną ignorancję zmarnowałam ostróżki za 4 zł !!! ... .......... ... bo nie miały kwiatu a zielone nie darło się ile w miąższu sił, że ostróżką jest ...