Wybacz Ewo, że nie dotarłem, ale prąd włączyli mi dwie godziny temu po wczorajszej burzy, ale za to przychodzę ogromnie podziękować za deszcz Tak podlało, że hej jeszcze dzisiaj podlewać nie muszę.
Widać wypad udany i zapewne częściej będziesz teraz bywać. Muszę się koniecznie wybrać jak lilie kwitną bo po nazwach nie mogłem rozszyfrować
Mogłam do Bylinowego jednak nie jechać bo wyszłam ze szkółki chora, dosłownie chora. Ile tam piękna....oczy nie wiedziały gdzie patrzeć.
W sumie na rabatę z różami kupiłam tylko liatrę i przetacznik. Do łapek przykleił mi się miskant ML, dwie jeżówki Aloha i Papallo White.
A że łasa jestem na kolorki to zabrałam ze sobą jeszcze 4 lilie.
Jak wyszło? tak jak zwykle, kupiłam więcej roślin nie planowanych.
A różanka dalej będzie świecić puchami.
Mszyc nie mam w tym roku rok temu były to wszystkie liście wyciąłem z lili i spaliłem je na ognisku a lilie odrosły wtedy.
A może brak im nawozu twoim lilią....?
Czy u ciebie mszycy na liliach nie ma???? Miniatura, chociaż małą to wymiata.. taka Małą Mi w liliach
Bo u mnie jest.. i szlag mnie trafia bo lilie jak wyrzut sumienia wyglądają..
Pięknie się prezentują Dziękuję
Lilie wczoraj się otworzyły i nie pachną muszę zawieźć jedną do mojej pani z kwiaciarni, bo ona ma zawsze pachnące a dla mnie w domu to za mocny zapach
aż wyszłam na taras żeby im zrobić zdjęcie dla Ciebie , bo w domu za ciemno …
Tak Karolu, byłam o krok od Twojego zadbanego i wypielęgnowanego ogrodu. Trochę pobłądziłam i skręcając w prawo - za górką -jechałam wzdłuż chyba ogrodów działkowych.
W drodze powrotnej jechałam na Lipno, aby po drodze zahaczyć o Skępe, gdzie nabyłam piękne żurawki i lilie wodne. Polecam Ci to miejsce, jest blisko od Ciebie. Świat jest mały, Polska jeszcze mniejsza
Powiem ci że to nawet niezły pomysł z taka listą w pliku w komputerze, ja to w zeszycie zapisywałam co mam, a i tak nie wszystko zapisałam, bo zapomniałam jak się nazywało i etykiety wyrzuciłam a nawet nie wiedziałam że miłorząb masz? A żurawki co tak ogólnikowo? widziałam u ciebie niezłą kolekcjęPerovskie super,ja mam jedną sztukę i tak się rozrosła że już towarzyszek jej nie będę dokupywaćTo ja teraz uroczo się pożegnam