Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Spełnione marzenia 13:13, 28 mar 2022

Do góry
Taras prawie gotowy. Brakuje jeszcze kwiatów ale można już odpoczywać,
Spełnione marzenia 13:07, 28 mar 2022

Do góry
Magnolia budzi się do życia…

Berberyjski wypuszczają listki

Róża pastella jak zawsze niezawodna, pierwsza wypuszcza listki i ostatnia gubi kwiaty
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 12:51, 28 mar 2022

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 12:50, 28 mar 2022

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 12:49, 28 mar 2022

Do góry
Małymi krokami-Ogród Wioli 12:16, 28 mar 2022

Do góry
Dziewczyny powiedzcie mi w jakim stadium są wasze szałwie Caradonna ?
Moje bardzo kiepsko odbijają... a takie piękne były rok temu... Zobaczę w kwietniu jak będą wyglądać jak kiepsko to będą zmiany to samo Purple rain rok temu śliczna a dziś ledwie coś wypuszcza...

Caradonny na jednej rabacie wyglądają ok.Ładnie ruszyły.

A na wjazdowej jakiś pogrom, niby mają jakieś tyci pączki ale kiepsko to widzę.
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 11:53, 28 mar 2022

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Choć trudne czasy nastały, niezrozumiałe, to ogród i rośliny dają wytchnienie i przewietrzenie głowy...
Wiosna u mnie zaczęła się pracowicie i uwaga! To nie był moj pomysł hehe mąż stwierdził że tu mogłabym nasadzić traw więcej... także tak, trawnika coraz mniej

Męża należy nagrodzić, bo miał bardzo dobry pomysł! Rozumiem, że to on skopał?
W moim małym ogródeczku II 11:42, 28 mar 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Oj, tak zgadzam się z Anią.
Dorotko, u Ciebie jest zawsze coś pięknego i zawsze coś smacznego. Pozdrawiam.
Dziękuję Cała moja rodzina to łasuchy, nawet synowa, która na początku nie jadła słodkiego. Teraz i ona lubi ciasta i ciasteczka, chociaż sama nie piecze. Nasze niedzielne rozpieszczanie.
Kwiatki tym razem tylko na talerzyku.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:34, 28 mar 2022

Do góry
Proszę o pomoc/inspiracje w zagospodarowaniu długiej rabaty przed ogrodzeniem. Rabata ma długość 12 metrów i szerokość 1 metr. Chciałam żeby była atrakcyjna cały rok, wiec muszą być rośliny zimozielone, jakieś niewysokie bo nie chcę przysłonić ogrodzenia. Oprócz zimozielonych chciałam jeszcze kolor różowy i/lub biały. Chciałam, zeby to była taka elegancka rabata. Myślałam o tujach danica ciętych w kulkę i np berberysy w środku i jakiś akcent rózowy/biały taki wiosenny.

mój pomysł nasadzeń:

Nie jestem do końca przekonana co do mojego pomysłu, może ktoś coś doradzi, żeby było pięknie
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:22, 28 mar 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Ławeczka jak najbardziej może stać w trawie. U mnie tak stoi jedna z ławeczek. Jedyne ograniczenie - nie może być u na betonowych nogach, trzeba mieć możliwośc przestawienia jej przed koszeniem.
W temacie buków za cienka w uszach jestem. Nie znam, nie wiem jak duże rosną. Wydaje mi się, ze posadzone są zbyt blisko ogrodzenia, ale jak oddalisz - będą za blisko okna. Sądzę, że w tym miejscu najlepsze byłyby drzewa kolumnowe. Ale to tylko moje odczucia .

Judith buki są kolumnowe, a do okna to im jeszcze daleko Niech te gadziny puszczą już liście to będzie coś widać bo póki łyso to nawet patyka ciężko dojrzeć Może coś dojrzysz na tym zdjęciu
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:15, 28 mar 2022

Do góry
mrokasia napisał(a)
O rety, współczuję tego kopania. Czemu nie wypożyczyliście glebogryzarki? Poszłoby szybciej.
Podoba mi się to co powstaje .
W jakiej odległości od płotu posadziłaś te buki? I jaka jest odległość pomiędzy nimi? I co to za buczki? Ławeczka będzie przestawiana czy jakoś przytwierdzona do podłoża na stałe?

Glebogryzarka wkroczy do akcji po zdjęciu darni, uparłam się żeby całkiem oczyścić glebę. Mam już kompost kupiony, zostanie rozplantowany, do tego trochę obornika i mączki bazaltowej i to przekopiemy glebogryzarką.
Buki rosną jakiś metr od ogrodzenia, to są buki kolumnowe dawyck purple, odstęp między nimi to 1,5m. A co śmieszniejsze, na dwóch pisze, że osiągają szerokość 1,5m, a na jednym, że 3m. A niby miały być takie same, a jeden na pewno jest inny bo ma większe i szersze liście. Na metce każdego z nich jest ta sama nazwa
Ławeczka teoretycznie wolnostojąca, o taka.
Zacisze Alicji 10:35, 28 mar 2022

Do góry
Alija napisał(a)

Mnie wcale krokusami nie nudzisz.
Masz ich sporo widzę.
Fajnie więcej ładnie wygląda.
Chyba ich muszę na jesieni sobie dokupić
Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:33, 28 mar 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwia, jakie piękne, ogromne kępy. Cudne.
Ptasi gaj 10:30, 28 mar 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Już wszystkie sosny przemielone 18 pojemników wczoraj z eMem zrobiliśmy przemiał. Jutro porządki grabienie. Ale eM jeszcze coś tam widzi do przycięcia więc mielenie jeszcze będzie.
Jutro chce odkurzyć skalniak i żwirowisko bardzo czasochłonna praca.

Ciemierniki Jak leci

to

Witaj Elu.
Widzę ,że działasz, działasz ogrodowo, porządkowo dużo.
I fajnie.
Piękne te wszystkie ciemierniki.
Jest co podziwiać.
I jak ładnie , bujnie ci rosną ? Zasilasz je czymś ?
Pozdrówki ślę
W moim małym ogródeczku II 10:25, 28 mar 2022

Do góry
Dorota321 napisał(a)
My łasuchami jesteśmy, a wnuki są po prostu przekonane, że babcia ma ich ulubione ciasteczka. Jeśli ich nie mam to bierzemy się wspólnie za pieczenie. Wczoraj piekliśmy razem z dwuletnim wnukiem i on jest przekonany, że już umie upiec sam takie ciasteczka.

Wczorajsze nie obfocone, ale mam rogaliki, które ja bardzo lubię.

Umm ależ apetycznie Dorotko u ciebie. Aż mi ślinka pociekła do takich ładnych i zapewne smacznych rogalików
Pochwalę jeszcze piękne ciemierniki.
A jak ci się udało przechować dmuchawce w takim dobrym stanie ?
Ja taki też dostałam od ani-anpi.Mam nadzieje,ze gdzieś mi się wysieje
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 10:25, 28 mar 2022

Do góry
daredevil napisał(a)
Dzieki

Fajny dzień. Wprawdzie młoda spada z konia I złamała rękę, we środę, and sytuacja opanowana. I lepiej mi bo koncowka tygodnia byla szalona. Mam nadzieje ze jej sie zrosnue, równo, I nie bedzie problemow...

Ogarnęłam dziś front, okazuje się że wycinanie staryvh liści z 30+ ciemiernikow zajmuje ponad godzine dosadzilam na francie 15 cebul martagonów ktore kupilam na jesieni I ktore ladnie zaczęły risnąć w szklarni. I trzy kosodrzewiny Pumilo bo te ktore kupowalam jako pumilo chyba nimi nie są.

M przestawial pojemnik na wodę dwa razy 1000 litrow bedzie za nowym tunelem.

Oj przykro to czytać, że córka spadła z konia.. zawsze się martwię jak moja koniara jeździ, zdrówka dla niej!
Ten ciemiernik jest piękny, jakiś inny niż ja mam, nawet białe potrafią się tak różnić...
Zacne zakupy Karola :*
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:09, 28 mar 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

cudne te twoje ciemierniki
Na taki ciemny to mam ochotę.
Krokusy też i wciąż urokliwe. Tych muszę dokupić więcej.
A co to za krzew tak ładnie i wcześnie kwitnie na biało ?
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 09:51, 28 mar 2022

Do góry
Z telefonu na szybko trochę wiosny...
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 09:47, 28 mar 2022

Do góry
Choć trudne czasy nastały, niezrozumiałe, to ogród i rośliny dają wytchnienie i przewietrzenie głowy...
Wiosna u mnie zaczęła się pracowicie i uwaga! To nie był moj pomysł hehe mąż stwierdził że tu mogłabym nasadzić traw więcej... także tak, trawnika coraz mniej
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 09:35, 28 mar 2022

Do góry
Zrobiłam trochę przymiarek do przyszłych rabat

Widok na drugą stronę z planowanej ławeczki

Nie jestem pewna co do tych buków, czy ich nie trzeba trochę przesunąć, słabo je widać ale to trzy patyczki.

Ten układ wydaje się być korzystny jeśli chodzi o rabaty, później ścieżka płynnie przejdzie w bok domu.

Co myślicie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies