Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Po prostu ogród... 11:52, 04 mar 2012

Do góry
Wczorajsza słoneczna pogoda zachęcała do pracy w ogrodzie. Zrobiłam obchód pozimowy, niestety niektóre Rh ucierpiały podczas mrozu. Powyciągałam już meble ogrodowe, poprzycinałam tawuły japońskie, wierzbe i klony.
Są i oznaki wiosny w moim ogródku

hiacynty

narcyzy

krokusy

Dolina Tęczy 11:52, 04 mar 2012

Do góry
przywitam i ja bardzo spodobało mi sie to zdjęcie

i oczywiście rabatka zacieniona mam sporo w cieniu do obsadzenia, duży , ładny ogód dzieci szczęśliwe w nim a z was tez ludzie otwarci co prosto w oczy patrzą
Radosna twórczość Ani 11:48, 04 mar 2012

Do góry
A tę część działki przed tarasem chcę zagospodarować w tym roku, chociaż wyznaczyć linię rabat i posadzić drzewa które, będą stanowiły później szkielet nasadzeń. Może się uda, pewnie się uda a co mi tam na 100% się uda
Ogród - marzenie do spełnienia 11:48, 04 mar 2012

Do góry
Hej, jak już,dojrzałaś,że chcesz rośliny , to jest połowa sukcesu,potem to już tylko praca,praca,praca. No i nauka , bez której żaden badyl nie urośnie, chyba , że chwaścior.
Witaj miedzy nami, takimi samymi laikami na początku...
Powodzenia w zamierzeniach i na powitanie coś ode mnie na zachętę nabycia kwiatków.....

Ogród - marzenie do spełnienia 11:46, 04 mar 2012

Do góry

Tarasik który chcę jakoś obsadzić. Po prawej rabata i lewy róg jakoś niesymatrycznie iglakami czy cóś ? W tym rogu latem stoi stół i krzesła.
Ogród - marzenie do spełnienia 11:43, 04 mar 2012

Do góry
Radosna twórczość Ani 11:43, 04 mar 2012

Do góry
A i ja wczoraj byłam u siebie w ogródku. Mam wiosenne foteczki. Super zielono nie jest ale i tak już czuć wiosnę. A nad działką przelatywał klucz..... niestety nie wiem czego na gęsi mi to nie wyglądało bo ptaki takie ciut za małe były, ale może)

Haaa i szpadelek do kantów sprawdzony Super

i nawet już coś wybija się z ziemi
Ogród - marzenie do spełnienia 11:42, 04 mar 2012

Do góry
Ogród - marzenie do spełnienia 11:39, 04 mar 2012

Do góry

Fotki zrobione
Front domu. Przed domem sosna czarna - pan w ogrodniczył mi ją polecił lecz nie jestem pewna czy nie będzie jej za ciasno w przyszłości, tym bardziej że tędy przechodzimy na ogród ;(
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 11:36, 04 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
I przegrabiłem w tym miejscu trawnik - na razie tak chyba wstępnie. Najlepsze było to, że pomiędzy kamieniami a starszym trawnikiem wertykulatora dało się używać - na drugiej całkiem zbierało trawę z korzeniami.

Nie jest zielony co widać, ale ogólnie jestem zadowolony - tam gdzie się chodziło chyba będę musiał dosiać. Miałem też dla Was zdjęcie chwasta świeżusieńkiego - przynajmniej tak mi się wydaje, ale usunąłem przez przypadek ....

-,-

A dla trawnika szacun, pięknie te płyty wkomponowane, czekam na zazielenienie trawniczka, po takim czesaniu pewnie szybko to nastąpi.
Rododendronowy ogród. 11:06, 04 mar 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu gratuluję

Jasiu , bardzo dziękuję. Przyglądam sie roślinie ale chyba nie znam z kwiatów podobna do rh Rosebud ale z pokroju już nie, więc mam zagadkę do rozwiązania. Bardzo Ci dziękuje.

Bingo

Choroby i szkodniki cyprysików, cyprysik - Chamaecyparis 10:53, 04 mar 2012

Do góry
Zdjęłam już siatkę cieniującą z cyprysików. Po ostrych mrozach zimowych wyglądają tak.
Niestety ziemia jeszcze całkiem nie rozmarzła. Niektóre mają lekko od zewnątrz zbrązowiałe igły- 2 lub 3 egzemplarze. Akurat te cyprysiki były ciaśniej owinięte siatką.
Przeglądając wewnątrz cyprysików górne młodsze gałązki nie zauważyłam brązowienia igieł.

ogrodoweimpresjejolki 10:42, 04 mar 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Hania ma rację - kazde miejsce ma swoje wady i zalety. My z Hanią pewnie wolałybyśmy prawdziwą, mroźną zimę ze śniegiem , a nie wilgoć i wieczne wiatry. Moja Mama zawsze z tęsknotą wspominała:
"w centralnej Polsce to były zimy i lata". Przyjechała tu w 1947 z Kujaw i ... została. Tutejszy klimat nie bardzo jej służył ze względu na to, ze choroby reumatyczne maja tu swietne warunki do rozwoju.
Ale co tam o chorobach - wiosna tuż, tuż

To przez chwilę mieszkałam z Twoja mamą w Szczecinie bo moi rodzice wyjechali stamtąd około 49r własnie do Łodzi.
Rododendronowy ogród. 10:22, 04 mar 2012

Do góry
Danusza napisał(a)
witaj Bozenko Twoim ogrodem jestem zachwycona jak i inni cudne te twoje rh i jaka szkoda że zima tak dokuczyła, trzeba być dobrej myśli może jeszcze odbiją? Gratuluje 400 setek pewnie będą rosły setki jeszcze bardziej idzie wiosna nowe kwitnienia(nawet te pokaleczone stana )

ode mnie z gratulacjami

Danusiu bardzo dziękuję że do mnie zajrzałas i próbujesz mnie pocieszyc. Twoje zdjęcie jest piękne jak i caly Twój ogród w którym tyle ciekawego się dzieje. Wyczytałam że masz te same co ja problemy zdrowotne z cisnieniem i to jest denerwujące bo nie pozwala popracowac w ogrodzie tyle ile by sie chciało i ile potrzeba. No cóż na to też nic poradzic nie mozna., więc trzymaj się mimo tego cisnienia.
Początki w Kruklandii 10:19, 04 mar 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Którą hortensję wybrać i czy dodać za nią miskanta?
Funkie wywalam.
Białe begonie tam gdzie pytajniki ???

Tuja czy świerk? (świerki mam, tuje bym musiała kupić )
Jaka trzmielina ??

Jeśli będą Cisy, to co dać na dół?
A co jeśli będą jednak trzmieliny na pniu???

1 - lepsze limelight - chyba miskanta za nie nie trzeba....
2 - Najlepszy byłby cis - widziałaś u mnie jak się tuje po roku ogołociły? Zaś świerki się zniekształcają.
3 - begonie powinny być OK
Nasz mały, zielony świat. 10:12, 04 mar 2012

Do góry
Basiu - tak sobie myślę czy bluszcz na ziemi by nie był odpowiedni?

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 10:02, 04 mar 2012

Do góry
Juka tez jest piękna,ale jeszcze nie zaszczyciła mnie kwitnieniem.Jak w tym roku nie pokaże na co ją stać trzeba bedzie gdzieś przesadzić.Nie wiem kiedy ona zawiązuje paki kwiatowe i jak to poznac?

Kolorowy ogród na piasku 09:54, 04 mar 2012

Do góry
viva napisał(a)
Ale żeby było kolorowo trzeba iść popracować ,pa, pa

Przecudne zdjęcia
Rododendronowy ogród. 09:48, 04 mar 2012

Do góry
witaj Bozenko Twoim ogrodem jestem zachwycona jak i inni cudne te twoje rh i jaka szkoda że zima tak dokuczyła, trzeba być dobrej myśli może jeszcze odbiją? Gratuluje 400 setek pewnie będą rosły setki jeszcze bardziej idzie wiosna nowe kwitnienia(nawet te pokaleczone stana )

ode mnie z gratulacjami
Co z tym skalniakiem...? 09:45, 04 mar 2012

Do góry
No to narysowałam...
Proszę spójrzcie czy to może być.
Pozostawię jednak kilka większych kamieni - to te szare.
Nie jestem jeszcze przekonana co do odmian cisów. Chciałabym Cisa "Elegntissima" i kolumnowy Cis pospolity 'Fastigiata Aurea'. Trzmielina ma być Trzmielina Fortune'a Emerald'n Gold.
Mam problem z rodzajem traw - może owies wiecznie zielony...?
I z różami. Chciałabym takie różowo białe zdaje się że ‘Nostalgie’.
Szerokość rabaty w miejscu najszerszym wynosi 3 metry.
Ten różowy kwadracik w prawym dolnym rogu to tak dla informacji ma 1x1.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies