Basieńko, wpadłam sprawdzić, co robisz, bo M (nałogowo oddający się czytaniu Ogrodowiska ) doniósł mi, że po nocach siedzisz, a nawet do rana! No, ale masz co pokazywać. Dopiero wyczekiwałaś wiosny, a tu ogród bucha zielenią i kolorami. Cudnie!
O matko, kropelki poproszę.... Czy to Regal Splendor? Mam ją od zeszłego roku, ale jeszcze w powijakach naprzeciw Twojej... No ale w takiej ziemi jak Twoja... Dlatego sadząc złocienie w moim piachu, wykorzystałam Twoją ziemię do ostatniego okruszka!
Ty wiesz, ja dopiero ze zdjęcia zajarzyłam, jaki MEGAskrętnik dostałaś! Więc serdecznie przepraszam Cię za mojego rachityka...
Buziaki
Elu, to Ty nie na CHFS? Byłam przekonana, że już po tamtejszych ogrodach spacerujesz! Musiało mi się coś pokręcić...
Hahaha, a to 'donosiciel' jeden! Przyłapana zostałam!!!
Hosta darowana przez synową, więc nazwy odmiany nie znam. Bardzo możliwe, że to Regal Splendor. Czy są jakieś, co niebieskie liście mają? A że wybujała? Sama się dziwię! W ub.r. pędy kwiatowe miały ze 170 cm ale nie była taka wielka, jak teraz!!!
Jestem zachwycona skrętnikiem od Ciebie, bo kwitnienie przed nim. Ten od Bogdzi lada dzień przekwitnie i będzie ciąg dalszy. Muszę się nauczyć je pielęgnować. Nie chcę popełnić błędu! Strata niepowetowana byłaby!!!
Dziś znów podlewałam ogród! Jest potwornie sucho, kwiaty na rh zemdlone ale po podlaniu podniosły się.
Nowe kwiaty mam!
Wszystko ładnie Ci kwitnie.Ten przetacznik też mam ale choc pieknie kwitnie to niestety krótko, więc zostawiłam sobie tylko jedną roślinke.Pozdrówka Basiu.