Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 12:13, 24 maj 2012

Celina napisał(a)
Podgoniłam zaleglości Basiu pozdrawiam

Dawno u Ciebie nie byłam, Celinko, już lecę zobaczyć co się zmieniło, a co przybyło...
jotka 12:25, 24 maj 2012

Lubię rozchodniki: A i ten kamczacki śliczny
Milka 12:28, 24 maj 2012

i nawet, to co niezdrowe wypaliłyśmy, ha, ha
barbara_kraj... 12:35, 24 maj 2012

Martku, oto on, pamiętny 'rh'!

barbara_kraj... 12:37, 24 maj 2012

jotka napisał(a)
Lubię rozchodniki: A i ten kamczacki śliczny

Dziś już pewnie w pełnym rozkwicie
barbara_kraj... 12:38, 24 maj 2012

irena_milek napisał(a)

i nawet, to co niezdrowe wypaliłyśmy, ha, ha

Tak się zastanawiam, co lepsze: to nasze, czy coca cola?
Elfik 16:39, 24 maj 2012

Basieńko, wpadłam sprawdzić, co robisz, bo M (nałogowo oddający się czytaniu Ogrodowiska ) doniósł mi, że po nocach siedzisz, a nawet do rana! No, ale masz co pokazywać. Dopiero wyczekiwałaś wiosny, a tu ogród bucha zielenią i kolorami. Cudnie!

barbara_krajewska napisał(a)
Hosta i ostróżki wybujały wyjątkowo

O matko, kropelki poproszę.... Czy to Regal Splendor? Mam ją od zeszłego roku, ale jeszcze w powijakach naprzeciw Twojej... No ale w takiej ziemi jak Twoja... Dlatego sadząc złocienie w moim piachu, wykorzystałam Twoją ziemię do ostatniego okruszka!
Ty wiesz, ja dopiero ze zdjęcia zajarzyłam, jaki MEGAskrętnik dostałaś! Więc serdecznie przepraszam Cię za mojego rachityka...
Buziaki
barbara_kraj... 23:14, 24 maj 2012

Elfik napisał(a)
Basieńko, wpadłam sprawdzić, co robisz, bo M (nałogowo oddający się czytaniu Ogrodowiska ) doniósł mi, że po nocach siedzisz, a nawet do rana! No, ale masz co pokazywać. Dopiero wyczekiwałaś wiosny, a tu ogród bucha zielenią i kolorami. Cudnie!

Hosta i ostróżki wybujały wyjątkowo

O matko, kropelki poproszę.... Czy to Regal Splendor? Mam ją od zeszłego roku, ale jeszcze w powijakach naprzeciw Twojej... No ale w takiej ziemi jak Twoja... Dlatego sadząc złocienie w moim piachu, wykorzystałam Twoją ziemię do ostatniego okruszka!
Ty wiesz, ja dopiero ze zdjęcia zajarzyłam, jaki MEGAskrętnik dostałaś! Więc serdecznie przepraszam Cię za mojego rachityka...
Buziaki

Elu, to Ty nie na CHFS? Byłam przekonana, że już po tamtejszych ogrodach spacerujesz! Musiało mi się coś pokręcić...
Hahaha, a to 'donosiciel' jeden! Przyłapana zostałam!!!
Hosta darowana przez synową, więc nazwy odmiany nie znam. Bardzo możliwe, że to Regal Splendor. Czy są jakieś, co niebieskie liście mają? A że wybujała? Sama się dziwię! W ub.r. pędy kwiatowe miały ze 170 cm ale nie była taka wielka, jak teraz!!!
Jestem zachwycona skrętnikiem od Ciebie, bo kwitnienie przed nim. Ten od Bogdzi lada dzień przekwitnie i będzie ciąg dalszy. Muszę się nauczyć je pielęgnować. Nie chcę popełnić błędu! Strata niepowetowana byłaby!!!
Dziś znów podlewałam ogród! Jest potwornie sucho, kwiaty na rh zemdlone ale po podlaniu podniosły się.
Nowe kwiaty mam!

barbara_kraj... 23:17, 24 maj 2012

I jeszcze takie:

Przetacznik ożankowy

i zbliżenie

i iryski: syberyjskie i trawiaste
Bogdzia 23:30, 24 maj 2012

Wszystko ładnie Ci kwitnie.Ten przetacznik też mam ale choc pieknie kwitnie to niestety krótko, więc zostawiłam sobie tylko jedną roślinke.Pozdrówka Basiu.