Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Brzoza - Betula 11:13, 31 sie 2016

Do góry
Słuchajcie, czy ktoś z Was posiada w swoim ogrodzie brzozę kulistą Magical? Ja pierwszy raz się z taką spotykam i bardzo mnie zaintrygowała. Uwielbiam brzozy i wszelkie kuliste formy, a tu mam dwa w jednym Pani Danusiu warto ją sadzić w ogrodzie? Ściskam!
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:38, 31 sie 2016

Do góry
abiko napisał(a)

Ten deren podsadzony berberysami to bajka.. szkoda, że nie mam na niego miejsca, bo co widzę to wzdycham

Ja nim podsadzę brzozy w brzeziniaku to jesienią i w zimie będzie czad
Komendówka 06:36, 31 sie 2016

Do góry
roma2 napisał(a)

przylaczam sie do porannych wygibasow

To na zdjeciu po szparagu wyglda mi na chwasta

Co do brzozy to drzewa czasami wypuszczaja odrosty, ja wycinam
Komendówka 21:22, 30 sie 2016

Do góry
Toszko ptrzebuję pomocy. Twojej. Napisz mi jak mam "postępować" z odrostami u dwóch brzózek. Zdjęć nie zrobiłam, ale spróbuję opisać. Bezpośrednio przy pniu, z ziemi wyrastają 3-4 gałązki. Wygladają jak zwykłe brzozy. Inne, mniejsze liście. Mam zagmyrać w ziemi i odciąc czy co mam robić bo nie wiem. Napisz prosto i jasno, wiesz, tak bym zrozumiała.
Ogród pod lasem 19:50, 30 sie 2016

Do góry
Jolaaa, Ty to lepiej nic nie mów o dobijaniu Ruszyć się nie można po tym forum, bo ciągle ktoś mnie dołuje

Ania, no i dobrze, bo rozchodniki są efektowne bardzo. No i przynajmniej dla mnie nie bez znaczenia był fakt, że lubią sucho - u mnie są na słońcu koło brzozy.
A wybór Krzysia niezły, co? Ja wcześniej nie zwracałam jakoś uwagi na jeżówki (podobnie jak na rozchodniki), a teraz ciągle chodzę koło tej rabatki i oczy pasę Już domówiłam parę innych, mam nadzieję, że dorównam synowi

Iwona, ale dorodna sztuka, suuuper!
Ogród Ani :) 18:20, 30 sie 2016

Do góry
Mój plan

A, bo tak popatrzyłam na necie i jak się bierze więcej, to gościu daje upusty, ma ładne duże cisy po 50 zł, albo można mniejsze. Mnie też brzozy interesują I tak sobie pomyślałam, że obie mamy już mężów przećwiczonych w zakupach Może wyślemy razem naszych panów (na 2 samochody) po cisy, szczegóły by się ustaliło i cenę z gościem też, no bo przecież więcej byśmy tego brały. Twój i mój by nie jęczeli, że sami jada
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:03, 30 sie 2016

Do góry
Kasiu sibiricę mam nie variegatę , a z variegaty to tylko tego mojego na żółto barwionego więc chętnie ze 3 szt posadzę w łące pod brzozami bo tam teraz smutno póki brzozy małe
Komendówka 21:25, 29 sie 2016

Do góry
Aby nie było tak słodko:

I kolejne cholery żrące brzozy. Inne, abym się nie nudziła.Te nie zwijają listków w tutki, ale wszarze wyżerają w środku liści "koronki". Maluśkie, bo ledwo w brylach zobaczyłam (robale nie efekty ich działalności). Potraktowałam!. Poza tym sucho sucho i sucho.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 20:55, 29 sie 2016

Do góry
brzydula napisał(a)
Ivo proszę o rade jak sadziłaś brzozy w zagajniku, jaka odległość pomiędzy nimi i ile sztuk?? i czy sama sobie je zaprojektowałaś ? Ja bujam się ze swoimi i jakoś nie mogę ogarnąć, szukam pomocy gdzie się sa

Brzozy sadzilam nieregularnie jedne bliżej inne dalej od siebie. Odległości są miedzy 2-4 metry
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 18:43, 29 sie 2016

Do góry
Dziękuję Toszkaza cenne uwagi.Problem w tym że narazie nie ruszamy tego kawałka,bo naprawdę nie wiemy jak się wszystko ułoży.Obojgu nam,bardzo podobają się brzozy i chcielibyśmy je mieć w zasięgu wzroku.
U nas nikt rowu nie czyści,pewnie trzeba się udać do Urzedu Gminy tak jak w Waszym przypadku!fajny pomysł z dyniami i kabaczkami!
Mój ogród nad rzeką... 14:51, 29 sie 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Prześliczna focia

Sylwuś dziękuję. Ja do Ciebie też zaglądam, ale nie zawsze piszę.
Brzozy oprócz tego, że są ładne, są moim utrapieniem. Właśnie myślę nad zadaszeniem tarasu i postawieniem jednej ściany przez śmieciuchy od sąsiada.
Problem polega na tym, że nie chcę żeby ta ściana była z plastiku, musi być przez nią widać. I rodzii nam się tym samym pomysł na ogród zimowy.
Tylko czy są ściany, które można zdemontować?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:30, 29 sie 2016

Do góry
Aneto,
pociesza mnie nieco fakt, że i u Ciebie brzozy gubią liście. Bo u mnie też, myślałam, że z suszy. I bałam /boję się, że one całkiem padną, bo nie wytrzymają już tego. eM. nawet je ostatnio podlewał (20 l na każdą).

Ale to wciąż mało deszczu dla nich. Ale u Ciebie pada i jest podobnie.
Więc, to może nocne temperatury przypominają drzewom o jesieni? I nic złego się nie dzieje.

I piszesz, że 'Pinky Winky' prawie nie kwitnie, moje 'Vanille-Fraise'też słabo, muszę im glebę poprawić, bo chyba doszły do żwiru. Albo już nie wiem, co?
Co sądzisz o swoich?

Grzyb i mączniak prawdziwy i rzekomy szaleje u nas. Drzewa bardzo osłabione - moim koniecznie zapodam mocznik.

Pszczelarnia 10:08, 29 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Rewelacja.. ma się ochotę iść tam siną dal ... co masz pod brzozą posadzone?

Brzozowisko to 2 brzozy uratowane z powodzi, jarzębina z nieistniejącej wsi, trzmielina oskrzydlona, judaszowiec ('Forest Pansy' dzięki Justynie, kalina japońska ('Pink Sensation'od Justyny), rosa glauca od Dzidki, bez czarny ('Eve'):

Mój ogród nad rzeką... 09:48, 29 sie 2016

Do góry
chojna napisał(a)

Olu
Piękne ujęcie
Ładnie masz ... pisałam Ci to zresztą juz u siebie Brzozy miodzio tworzą niepowtarzalny klimat
Jak zagospodarować mur? 09:22, 29 sie 2016

Do góry
Witam serdecznie!
Jak ja się cieszę, że znalazłam taki wątek. Od dłuższego czasu nie mogę nic wymyślić co zrobić z moim murem - więc żeby był porządek założyłam włókninę, wysypałam kamień i szukam pomysłu. Po dwóch stronach muru (40m) rosną duże brzozy, dlatego chciałabym przed murem zasadzić coś wysokiego (raczej iglaste). Po pierwsze żeby wielkością choć trochę dorównały brzozom i stworzyły zieloną ścianę, po drugie żeby choć trochę osłoniły nas od wiatru (mieszkamy na małej górce i wieje okropnie).

Będę wdzięczna za każdą radę
Pozdrawiam
Sylwia

[img
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:38, 29 sie 2016

Do góry
Natka powiedz mi jak Twój zakwas? Gotowy już? Znalazłaś info jak tym rodki podlewać? Jakim stężeniem? Mój ma dzisiaj trzeci dzień, żon się cieszy, że to na żurek

AniuCh to ja dziękuję za zaproszenie- tym razem Twoja kolej

JoHanka, nie powiem, żeby maltretowanie bryły korzeniowej sprawiało mi przyjemność, ale ufam Mądrym Głowom- jak trza, to trza

HAniu, dobry pomysł- jeżeli okaże się, że Pani po weryfikacji zasobów Ivory nie znajdzie, to będę dzwonić i metodą na Anbu prosić o zdjęcia

A teraz satysfakcja dla wszystkich Mądrych Głów:
Dorosłam do tego, że okularowa wzdłuż siatki i żywopłotu sąsiada powinna mieć mój własny żywopłot....cieszcie się i mówcie głośno "a nie mówiłam"
Hosty stamtąd wylecą, bo o zgrozo! zauważyłam o co chodzi z hostami. Zastanawiałam się w maju dlaczego u mojej eS one takie piękne (w słońcu), i wszędzie takie piękne, a u mnie zmarnowane. To nie o uciążliwość przeprowadzkową chodzi.
Czerwiec-lipiec jest dla host rosnących w słońcu zabójczy. Byłam w sierpniu u mojej eS i co ja patrzę??? Hosty przypalone, brzydkie. Ich lipcowe słońce wykańcza. Więc na wiosnę pójdą pod brzozy i powiększą kolekcję. W ich miejsce żywopłot.
Co myślicie?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:00, 29 sie 2016

Do góry
ludziska popatrzcie na mój plan ( strona wcześniej ) jutro jadę po wrzosy i ew. brzozy, może macie jakieś uwagi .
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:30, 28 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

no właśnie klony to nie brzozy kurczę ale eMowi się podobają
ale te konkretne klony mu sie podobaja ?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:21, 28 sie 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
jak tonplanuje czekać ? Aż będą. a klony powoli rosna.....

no właśnie klony to nie brzozy kurczę ale eMowi się podobają
Pogubiłam się po drodze... 20:32, 27 sie 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Kasiu jedno i to samo, ale mam coś dla ciebie, drogę ostatnio chciałaś zobaczyć to proszę bardzo z widokami

a na ostatnim wyobraź sobie brzozy, ja sobie cały czas wyobrażam ze kiedyś tam będą w sumie nawet są w oddali, ale nie takie

dotarlo do mnie jaki ty masz ladny widok...szkoda byloby go przeslonic
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies