Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 10:54, 26 wrz 2016

Zana napisał(a)

Gosiu w jakiej odległości od brzozy masz hortki? Dają radę bez większych problemów czy musisz je szczególnie dopieszczać?

Myslę,że ok 1 m od pnia...od wiosny mam linie kroplująca to daja rade bez łaski,ale poprzednie lata podlewałam z węża i przyznam się ,że nie codziennie a tez dawały o dziwo radę.Tam rosnie 1 szt Phantom i 3 szt Anabelek i jakoś ta brzoza im nie przeszkadza
a odleglość dzisiaj zmierze...sama jestem ciekawa
Kawa 10:55, 26 wrz 2016

śliczne te hosty u ciebie u mnie strasznie zmarnione
licze że w przyszłym roku będą ladniejsze
malgol 10:57, 26 wrz 2016

Aniu(Anbu)- dzięki
Kamila - a czemu zmarnione? miejsce im nie odpowiada czy tez świeżo posadzone? te moje to takie wielkie odmiany więc dlatego nawet jako sadzonki z podziału wyglądają okazale
Zana 11:01, 26 wrz 2016

malgol napisał(a)

Myslę,że ok 1 m od pnia...od wiosny mam linie kroplująca to daja rade bez łaski,ale poprzednie lata podlewałam z węża i przyznam się ,że nie codziennie a tez dawały o dziwo radę.Tam rosnie 1 szt Phantom i 3 szt Anabelek i jakoś ta brzoza im nie przeszkadza
a odleglość dzisiaj zmierze...sama jestem ciekawa

Dzięki Ci bardzo! Dałaś mi nadzieję, bo też mam zamiar dość blisko takich starych brzóz posadzić hortensje.
Hosty po podziale bardzo dorodnie wyglądają, to musiał być prawdziwy potwór przed podziałem. I jaki masz śliczny placyk wypoczynkowy
Kawa 11:05, 26 wrz 2016

malgol napisał(a)
Aniu(Anbu)- dzięki
Kamila - a czemu zmarnione? miejsce im nie odpowiada czy tez świeżo posadzone? te moje to takie wielkie odmiany więc dlatego nawet jako sadzonki z podziału wyglądają okazale

trochę za często przesadzane i ślimory zaatakowały miejce chyba fajne i bo rano trochę słońca a później cień więc idealnie

no ale zobaczymy w przyszłym roku wtedy będę się martwic
malgol 11:55, 26 wrz 2016

Dziękuję ci bardzo AnulaKącik to debiut tegoroczny i bardzo się sprawdza.Dlatego chciałam to miejsce pod lasem roświetlić roślinami. Same drzewa i nicos pod nimi to smutek

Kamila, moje hosty tez smakują ślimakom. Najgorzej jest z Patriot! W połowie sezonu jest cała objedzona ,że kształtu liści nie widać.Całe białe obrzeza obżarte!Przesadziłam je pod sosnę( znowu wyszło 10 sadzonek )Może tu jej nie dosięgną bo igliwie będzie przeszkadzać

Ale co robi takie dziurki w lisciach?To oczywiście nie Patriot tylko potwór Sun and Substance

malgol 12:22, 26 wrz 2016

Poza hostami dokonałam jeszcze heroicznego wysiłku posadzenia 70 cebul tulipanów Elegant lady i białych narcyzów . Zostały jeszcze czosnki, czarne i białe tulipany i mnóstwo krokusów
Ale wiosna zapowiada się wesoło
Pierwszy raz będę sadzić cebule w donicach. Porobię fotki i zobaczymy wiosną co z tego wyrośnie
Kawa 13:40, 26 wrz 2016

a ja nie liczę nawet ile tych cebul mijeszcze zostało
dużo
ale i tak pewnie się wiosną zgubią
malgol 13:56, 26 wrz 2016

Tez się tego obawiam Człowiek się narobi a wiosną jak kropla w morzu...
Marga 18:39, 26 wrz 2016

malgol napisał(a)
W końcu się udało

Powinnam jeszcze kora wysypać ,ale nie wiem co będzie jak warstwa liści z drzew spadnie...zgrabie korę wiosna razem z liścmi?

Oj, oj, jak ładnie...zdecydowanie moje klimaty! i anabellka jak ładnie komponuje się z hostami. Widzę żółtą stainled glas chyba, a ta duża z białym obrzeżeniem to co to? Fajnie Ci, że masz nawodnienie. Za kilka lat może i ja się dorobię
Bardzo mi się podobają Twoje nawierzchnie, i ta kamienna i ta drewniana.
W zeszłym roku wcale liści nie zgrabiałam z rabat. Same się rozłożyły przez zimę