Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 08:15, 27 wrz 2016

Na poranek szybciutko jeszcze trochę rudbekiowo, trochę im tych fotek cyknęłam, to szkoda żeby tylko w moim archiwum zalegały. Odpiszę później, bo do roboty czas się zbierać.

zoja 08:18, 27 wrz 2016

piękne widoki o poranku
malgol 08:47, 27 wrz 2016

Konieczki napisał(a)
Klękajcie narody - zgadzam się w 100%.
Jejusku jak Ty ślicznie masz. Ten kancik, ten trawnik, te rabaty....i tak bez końca. No i kropka nad "i" stanowi rzeźba. Chyba jakaś zazdrość mnie ściska.

A odnośnie pracy w ogrodzie mam to samo. Jakbym miała jeszcze panią do gotowania i sprzątania to byłoby szczyt marzeń
Już to oczami wyobraźni ja i moja kochana robota w moim kochanym ogrodzie.
Miłego kopania ( w piasku to trochę lżej przynajmniej niż u mnie w glinie).

Ja mam to samo Prace domowe bardzo utrudniają mi życie...jakies gotowanie, pranie, sprzątanie...a ogród czeka i się niecierpliwi
anabuko1 09:23, 27 wrz 2016

Ładne te trawki i ujęca ogrodowe z nmi
I rudbekie nawet przekwitnięte tez potrafią dodać uroku ogrodowi.
Zimą tez , jak te kulki śniezek przykryje, prawda??
makadamia 09:56, 27 wrz 2016

Oj Anula - zarąbiście pięknie u Ciebie
Iza poniekąd słuszni się dziwi - niby działka cała zacieniona, a ciągle coś kwitnie Tych świecznic to Ci zazdraszczam ogromnie. Mnie pasowałyby idealnie, ale odpuściłam, bo podobno potrzebują więcej wody niż ja jestem gotowa im dostarczyć.

Swoja drogą - jakim cudem u Ciebie tak rosną? Brzozy - pijaki masz dookoła, piasek jeszcze płycej niż ja, a podlewasz jedynie w weekendy. To może niepotrzebnie tak się cykam?
Zana 17:11, 27 wrz 2016

Iwonka przespałam się, jeżówki zostają. Inne badyle też. Trawnika będzie jednak coraz mniej.

Jola/Kerii już się do pionu postawiłam

Łukasz cieszę się, że możesz zaczerpnąć odrobinę przyjemności z oglądania moich zdjęć

Jola ja się tym green jewel kompletnie nie mogę oprzeć, one non stop kwitną, ani jednego kwiatka jeszcze nie ścięłam. Latem dokupiłam jeszcze 6 sztuk, normalnie kopnięta na ich punkcie jestem. Rozchodniki to ja mam tylko Brillant i Star Dust, raczej Ci nie pomogę.

Zana 17:26, 27 wrz 2016

Zoja słoneczne kwiatki na słoneczny dzionek

Małgosia do tego zestawu dorzuciłabym jeszcze pracę zawodową, ta to już baaardzo utrudnia działania ogrodowe

Aniu rudbekie zawsze kojarzą mi się z dawnymi ogródkami i na pewno będę je miała w ogrodzie, mimo że żółty kolor trudny jest do skomponowania. Ale za to jak wygląda! Zimą świetnie wyglądają te łebki spod śniegu, tylko że zimą to ja ogrodu nie oglądam

Asia moje świecznice rosną na podniesionej rabacie hostowej. Tam jest duuużo dobrej ziemi, która trzyma wilgoć. Brzozy są od tego miejsca oddalone na bezpieczną odległość. Na działce mamy prymitywny co prawda, ale jakoś działający system nawadniania. Najwyższy czas założyć jednak profesjonalne nawadnianie, bo to co jest to już ma chyba z 15 lat (jeszcze dziadek zakładał), zdarzają się niestety awarie. Ale bez nawet tego prymitywnego systemu to byłoby ciężko. Trawa z podlewaniem raz na tydzień w upały nie dałaby rady.
kamila66 19:31, 27 wrz 2016

Anulka każdą Twoją fotkę można wykorzystać jako "Ustaw jako tło pulpitu"
UrsaMaior 19:41, 27 wrz 2016

Anula, przychodzę na żebry i po informację Powiedz mi czy masz więcej fotek Green Jewel? Czy one są bardzo zielone? Czy zmieniają kolor?
malgol 07:53, 28 wrz 2016

Anula, zapomniałam o pracy zawodowej Fakt, baaardzo urudnia, ale tu na O. i tak wygląda jakby nikt takowej nie mił)