Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:27, 17 maj 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie, moim zdaniem to nic groźnego, podmarzły te młode przyrosty, ja mam tak samo. Obetnij i się nie martw. To żadna z wymienionych chorób, po prostu przymrozki

Też tak myślę,u mamy też zmroziło młode przyrosty i tak wyglądają
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:04, 17 maj 2019

Do góry
Kasiu - czekać.

ja właśnie mam taką sytuację z wielkim bukiem Nie puszcza i też jest zielony pod korą), ale liści nie ma.
Glina w ogrodzie 23:03, 17 maj 2019

Do góry
Piasek rozluźnia ale trzeba glinę także użyźnić obornikiem, nawozami zielonymi (łubin żółty najlepszy do tego celu).

Dodawaj wszystko, co zielone i co tworzy próchnicę.
Założenie ogrodu na byłym polu uprawnym- POMOCY! 22:57, 17 maj 2019

Do góry
Polecam te artykuły

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/300-przygotowanie-gleby-pod-ogrod
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/294-jak-pozbyc-sie-chwastow-w-ogrodzie

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/295-jak-poprawic-zdrowotnosc-gleby-w-ogrodzie
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:36, 17 maj 2019

Do góry
mira napisał(a)

czy to ćma? - mam 4 bukszpany - ja nie bukszpanowa ale by mi żal było - jak mi ćma załatwi to ratowac nie będę - lubię tawuły już o cisach nie wspomnę choć przecież jakaś ćma cisowa może też się pojawić - ekologia....

Nie, moim zdaniem to nic groźnego, podmarzły te młode przyrosty, ja mam tak samo. Obetnij i się nie martw. To żadna z wymienionych chorób, po prostu przymrozki
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:23, 17 maj 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Dołączę się do zachwytów nad cienistą, super to przejście wygląda. U mnie dziś nie padało a po południu słoneczko wyszło i zrobiło się jak w tropiku

TAR napisał(a)
mnie tez sie sciezynka podoba

Magleska napisał(a)
i ja dołączam do zachwytów nad cienistą uwielbiam tą rabatę u Ciebie
fotki śliczne

Kochane, cieszę się, że ta rabata tak się podoba .

malgol napisał(a)
Faktycznie Kasia te tawuly troche poczochrane , ale i tak mniej niż moje. i bardziej gęste. Ta pierwsza to modelowa

Ale za to jaka masz piękna ścieżkę! co to za roślinka tak pięknie kwitnie na wiśniowa na trzeciej fotce? Nie rozpoznaje jej..

Gosia, nie które wcale nie takie gęste . I widzisz, pierwsza modelowa a traktowana identycznie. Nie wiem o co chodzi.

Ta wiśniowa roślinka to orlik .

Kokesz napisał(a)
Ślicznie
Jak to jest, że inne ogrody zawsze bardziej mi się podobają niż mój...ehh...

Kochana, mam to samo...

MirellaB napisał(a)
Na cienistej dojrzałam pnący się bluszcz - czy to nie jest bluszcz?

Tak, to bluszcz . Tylko jak widzisz on nie chce sie piąć po tych panelach, muszę go przeplatać .

Gardenarium napisał(a)
Fajne zdjęcie z bergenią. A ja tyle mam sadzenia, że nawet nie myślę o fotografowaniu. Marzę o zdjęciach, ale rośliny ważniejsze, czekają na ziemię.

Witaj Danusiu w moim skromnym ogródku . Domyślam się, że sadzenia masz mnóstwo . Uwielbiam Twój bukszpanowy i angielski.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 23:21, 16 maj 2019

Do góry
Fajne zdjęcie z bergenią. A ja tyle mam sadzenia, że nawet nie myślę o fotografowaniu. Marzę o zdjęciach, ale rośliny ważniejsze, czekają na ziemię.
Ogród na końcu świata- Dominika 23:20, 16 maj 2019

Do góry
Żadne obrzeże nie chroni przed przerastaniem trawnika. Wcześniej czy później tak przelezie, że już tylko ręczne dłubanie aby dociąć. Odradzam w ogóle obrzeże.
Tylko ostry kant trawnika docinany nożem do kantów.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:12, 16 maj 2019

Do góry
Działka z płotem z jednej strony jest koszona, ale do płotu duży sprzęt nie dojeżdża, wobec czego my kosimy podkaszarką lub kosą spalinową, lub opryskujemy, ale tam, gdzie u nas nic nie rośnie, czyli daleko hen.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:57, 16 maj 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziki sad

Też mam dziki sad za płotem, a u Was Danusiu jak zawsze perfekcyjnie
Donicowo jak bajce

Wiosną pięknie jest przez moment jak w sadzie kwitną czereśnie, u nas nikt za płotem nie kosi tego trawiszcza
i mam kłopot z chwastami, jak sobie z tym radzicie, kosi to ktoś u Was za płotem?

Gratuluję nowego ogrodu w TV, piękna ta nowoczesność w odbiorze...czekam na Waszą Anglię
Pozdrawiam
Problemy z sąsiadem, odległość roślin od płotu 07:20, 16 maj 2019

Do góry
To sprawa nie dla nas, najpierw - porada u prawnika, a potem tylko pozostaje sąd.
Nikt inny nie zmusi sąsiada do działania takiego, jakiego oczekujesz.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:15, 16 maj 2019

Do góry
Lysimachia ciliata 'Firecracker'
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:50, 14 maj 2019

Do góry
pesteczka napisał(a)
Pani Danusiu serdecznie dziękuję za bardzo miło spędzony czas. Pani Anglia "na żywo" zachwyca, ogrom pracy, różnorodność roślin ich faktur i barw, nasadzenia donicowe, biżuteria ogrodowa........trzeba to po prostu zobaczyć w "realu". Czekam z niecierpliwością na następne dni otwarte w Państwa ogrodzie......nie zapominając o aparacie
Pozdrawiam Elżbieta

Zapraszamy, jak zrobimy tarasy i kluczowe rzeczy na pewno ogłosimy dni.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:48, 14 maj 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Danusiu, obejrzałam najnowszy odcinek. Mega, wielki podziw dla waszej pracy, kreatywności i twórczości. Teraz już wiem, co was tak też zawodowo pochłaniało, projekt na skalę światową, pora podbijać Europę, gratulacje
A w czerwieni bardzo ci do twarzy, buziaki

Dziękuję, w ostatnie dni otwarte założyłam bluzeczkę od Ciebie "Szefowa Ogrodu", zmieściłam się w rozmiar Bo wtedy nie udało się.

Irenko Europy podbijać nie będziemy, mogliśmy robić Niemcy, ale odmówiłam. Chcemy mieszkać w domu, a nie w hotelach.
Rozumiesz na pewno to. Pęd za emocjami i wyzwaniami mam już za sobą.
Wyzwania realizujemy u siebie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:12, 12 maj 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niekwestionowany król tulipanów:

Tulipa Mount Tacoma

Danusiu Mount Tacoma powinna być biała, pełna, też peoniowa jak Twój cudowny król tulipanów. Pomylono cebulki(tu akurat chyba szczęśliwa ta pomyłka, bo jest zachwycający).
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:35, 11 maj 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zrobiliśmy także eksperymentalnie ściółkowanie rządka kul ciusowych tekturą falistą i skoszoną trawą.

Ja już z tego sposobu zrezygnowałam - dobra kryjówka dla ślimaków Nornicom też się podobało ... Tylko w warzywniku jeszcze ścieżki ściółkuję pokosem, by było mniej pielenia

Danusiu, przyglądam się rabatom i takie mam pytanko: czy one są kształtowane tak, by pośrodku były wyższe i łagodnie opadały ku trawnikowi, czy tylko mi się wydaje?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:06, 11 maj 2019

Do góry

Wieczornik damski

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:05, 11 maj 2019

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:58, 11 maj 2019

Do góry
Wczoraj padało, niewiele, ale zawsze coś.
Tulipany jeszcze dobrze się prezentują, zaczynają czosnki.

A ja, jak zwykle na kolanach , docinałam kanciki. Nie wszystkie, ale najważniejsze, bo czekało mnóstwo innych zajęć.

Mróz liznął dale i kanny, za wcześnie wysadziłam. Mam nadzieję, że odżyją.

Zrobiliśmy także eksperymentalnie ściółkowanie rządka kul ciusowych tekturą falistą i skoszoną trawą. Będę mogła opisać niedługo efekty tych doświadczeń, a można ten sposób obejrzeć na żywo u nas w ogrodzie. Będziemy kontynuować ten sposób dalej, skoszonej trawy mamy pod dostatkiem.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/9491-ogrodowisko-ogrody-pokazowe-dni-otwarte
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies